martes, 16 de diciembre de 2014

# 66 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Ocupació

# 66
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Departament d'Empresa i Ocupació
Dimecres, 10 de desembre de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
Mercè Rius Serra, nomenada directora de l'Institut Català d'Energia

  • Premis d'Excel·lència Energètica 2015
  • Saló Rehabilita
  • Fira de Biomassa Forestal de Catalunya 2015
  • Butlletins Gencat
  • Tricentenari

:: Notícies ICAEN

El Govern presenta a la Taula sobre la Pobresa Energètica la proposta de Fons de Solidaritat Energètica
El Fons de Solidaritat Energètica, destinat a millorar la situació de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica que no poden pagar els subministraments vitals bàsics, es gestionarà mitjançant una fundació formada pel sector públic, a través de la Generalitat, Diputacions, entitats municipalistes i les entitats socials, i es nodrirà de recursos de les administracions i d’aportacions del sector privat (companyies subministradores de serveis bàsics, empreses amb actuacions en matèria de responsabilitat social corporativa o usuaris particulars).
El Govern autoritza Avançsa a assumir les participacions empresarials de l'ICAEN
Amb aquesta decisió el Govern continua avançant en el procés de racionalització, reducció i simplificació del sector públic de la Generalitat de Catalunya. La cessió afecta les participacions que l’ICAEN té a les empreses Tractament Metropolità de Fangs, Sirusa, Bilbao Gas Hub, Petrocat i Termosolar Borges.
La Generalitat demana a la Comissió Europea que intervingui perquè Espanya compleixi les directives comunitàries sobre pobresa energètica
L’objectiu de la queixa és que el Govern espanyol transposi correctament les directives sobre el mercat interior de l’electricitat (2009/72/CE) i sobre el mercat interior del gas (2009/72/CE), que inclouen l’obligatorietat de definir la figura del consumidor vulnerable i d’incorporar mesures per a protegir-lo.
La Generalitat i la Diputació de Barcelona impulsen tallers pels professionals dels ens locals per abordar la pobresa energètica
Els tallers facilitaran coneixements, recursos i eines als professionals per a gestionar les situacions de pobresa energètica que arriben als serveis socials bàsics i als serveis públics de consum. També es presentaran experiències i exemples de bones pràctiques en aquest àmbit i susceptibles de ser replicades a d’altres territoris. Enguany es realitzaran tres tallers a Barcelona (10 de desembre), Vic (11 de desembre) i Terrassa (15 de desembre) i l’any vinent està previst fer 10 tallers més arreu del territori.
Mercè Rius Serra, nomenada directora de l'Institut Català d'Energia
El Govern va nomenar el passat 2 de desembre Mercè Rius Serra com a directora de l'Institut Català d'Energia. Mercè Rius és Doctora en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (UB) i tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals. Ha cursat el Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) d’IESE. Des de l'any 2011 és diputada adjunta de Medi Ambient a la Diputació de Barcelona, vicepresidenta de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, vicepresidenta de la Red de Ciudades Españolas por la Bicicleta i patrona de la Fundació Fòrum Ambiental.
S'actualitza el full de preus de l'energia a Catalunya
Recull els preus regulats del sector elèctric i del gas natural (tarifes i tarifes d'accés o peatges), així com els preus màxims de venda de gasos liquats del petroli (propà i butà).
Actualització del full mensual i de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya
S'hi inclouen les darreres dades disponibles, en l'àmbit de Catalunya, dels següents indicadors energètics: cobertura de la demanda d'energia elèctrica en barres de central (EBC), producció bruta d'energia elèctrica en règim ordinari, vendes a xarxa de les centrals elèctriques de règim especial per tecnologies i formes d'energia, demanda global de gas natural (DGGN) i consum de carburants d'automoció.
Actualització de les dades de seguiment del Pla de l'Energia i Canvi Climàtic de Catalunya 2012 - 2020
Comparació amb les previsions del Pla de l'Energia i Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020 de les darreres dades disponibles corresponents a: potència elèctrica instal·lada, consum d'energia primària i intensitat energètica final.
S'obren les inscripcions per als expositors de la Fira de Biomassa Forestal de Catalunya
Els propers 19, 20 i 21 de febrer de 2015, el Recinte Firal El Sucre de Vic acollirà la 4a Fira de Biomassa Forestal de Catalunya. A partir d'ara i fins al 16 de gener ja podeu portar a terme la vostra sol·licitud d’espai.
La Generalitat, l'ajuntament de Sant Cugat, l'EMD de Valldoreix i Endesa ultimen el soterrament de les línies d'alta tensió
L’actuació és fruit d’un acord signat el juliol del 2012 entre Endesa, l’Institut Català d’Energia –depenent del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya–, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l’EMD de Valldoreix. El finançament de l’obra, que té un cost de 3.930.000 €, ha quedat repartit de la següent manera: l’ICAEN aportarà 1,5 milions d’euros, l’EMD 1.468.000 i l’Ajuntament, 962.000 €.
El Congrés Rural Smart Grids conclou que és necessari un pacte de país per fer una transició energètica que compti amb el món rural
En les conclusions, es destaca l’equilibri territorial com un dels elements fonamentals d’un nou model energètic distribuït a partir de fonts renovables i amb major participació del consumidor. També s'incideix en la necessitat d’un marc regulador i polítiques públiques que ajudin a crear un entorn favorable a nous operadors energètics i de telecomunicacions locals i de petita dimensió. La col·laboració público-privada és clau per impulsar la transició energètica cap un sistema més sostenible i eficient.
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres respon així a l’acceptació a tràmit, per part del Tribunal Constitucional, del recurs presentat pel Govern espanyol contra la modificació de la Llei d’Urbanisme que va impulsar l’Executiu català, que establia que la tecnologia de la fracturació hidràulica no es pot utilitzar en el sòl no urbanitzable quan no sigui compatible amb el medi natural, econòmic i social del territori.
La Generalitat seguirà treballant per impedir que la no posada en marxa del magatzem Castor es tradueixi en un increment del rebut del gas per a les famílies i les empreses. Puig ha recordat que el Govern ha posat en coneixement de la Comissió Europea tots els fets, perquè procedeixi a la seva valoració, i ultima un recurs al Tribunal Constitucional perquè dictamini si l’actuació del Govern espanyol ha estat constitucional.
Amunt

:: Ajuts

Convocatòria d'ajuts a la gestió de purins que es destinaven a plantes de tractament tèrmic
El DOGC ha publicat, avui, l’Ordre que aprova les bases reguladores dels ajuts a la gestió dels purins que es destinaven a les plantes d’assecatge abans del seu tancament, i convoca els corresponents a 2015. L’Ordre en qüestió estableix un pressupost de 3.374.334 euros.
Ajuts del Pla Estatal de Foment de lloguer d'habitatges, la rehabilitació d'edificis i la regeneració i renovació urbanes 2013-2016
Es publica la resolució per l'execució del Pla Estatal de Foment del lloguer d'habitatges, la rehabilitació dels edificis i la regeneració i renovació urbanes, 2013-2016.
Amunt

:: Publicacions

Es publica la Guia de Millors Tecnologies Disponibles per a l'Eficiència Energètica al Sector Industrial
La guia, publicada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, ha comptat amb la participació de l'Institut Català d'Energia en la seva redacció.
Infografia de mobilitat sostenible a Catalunya corresponent al 3r trimestre del 2014
El document mostra l'evolució dels diferents punts de recàrrega de vehicle elèctric, GLP i GNV que hi ha a Catalunya i del nombre de matriculacions d'aquests vehicles de tecnologia eficient.
Amunt

:: Agenda d'activitats

Setmana de la Rehabilitació
Dimarts 09.12.2014  -  Diumenge 14.12.2014  - Consultar l'horari de cada activitat al programa
Les activitats es realitzen en diferents seus. El programa indica les diferents localitzacions
Estalvi energètic: Projectes d’autoconsum elèctric en els sectors industrial i serveis
Divendres 12.12.2014  -  Divendres 12.12.2014  - 10 h.
Sala d'actes d'ACCIó -  Barcelona
Taller de coneixements i recursos per a situacions de pobresa energètica
Dilluns 15.12.2014  -  Dilluns 15.12.2014  - 9 h.
Terrassa -  Terrassa
Taller elèctric
Dimarts 16.12.2014  -  Dimarts 16.12.2014  - 9 h.
Cambra de Comerç de Palamós -  Palamós
Simposi: Reptes i oportunitats en fertilització i gestió de les dejeccions ramaderes
Dimecres 17.12.2014  -  Dijous 18.12.2014  - De 8:30h a 21:30h el dia 17 de desembre i de 9:00h a 18:00h el dia 18 de desembre
Edifici el Sucre de Vic -  Vic

54è. Rallye 2000 Viratges
Diumenge 21.12.2014  -  Dilluns 22.12.2014
Grup Font dels Capellans, 12 – Escala 4 Local 35 Manresa

No hay comentarios: