martes, 16 de diciembre de 2014

Flash TicSalut

TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
DESEMBRE 2014

#74

Tots els números

Jornada d’Atenció Integrada Social i Sanitària: Un model d’eficiència necessari

El 13 de novembre se celebrà la primera jornada d'Atenció Integrada en el marc del projecte europeu CASA, on es varen reflectir els objectius i avenços en l'atenció integrada a Catalunya, es recolliren experiències en la integració sociosanitària de diferents àrees d'Europa, i es van explorar les possibilitats que les TIC ofereixen per a un model d'atenció integrada. Professionals de l'àmbit sanitari i social van assistir a l'esdeveniment per compartir els seus coneixements, aportar idees, i poder treballar, tots junts, per un sistema integrat.

Horizon 2020: Una oportunitat per innovar en salut i social

La Fundació TicSalut va organitzar el 21 de novembre la segona jornada dedicada a Horizon 2020, amb l'objectiu de guiar i donar les eines necessàries a les entitats catalanes que vulguin participar en una convocatòria. La Comissió Europea ha creat amb el programa d'Innovació i Recerca Horizon 2020 una plataforma d'inversió amb quasi 80.000 milions d'euros per repartir entre diferents àrees dins del sector sociosanitari entre 2014 i 2020.

Un de cada cinc americans fa servir tecnologia wearable

Els aparells wearable són cada vegada més innovadors, però encara ens trobem a la primera etapa del seu desenvolupament. Un informe de PwC defineix els punts clau de la situació actual, descobreix les preferències dels consumidors estatunidencs a través d’una enquesta i presenta els reptes que planteja el futur. Tanmateix, conclou que encara hi ha un llarg camí a recórrer.

Entrevista

Director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu
Entrevista al Dr. Manuel del Castillo
Ja fa més de dos anys que s'inaugurà el projecte Hospital Líquid de l'Hospital Sant Joan de Déu. Un joc de paraules entre hospital d'aigua i Health 2.0, que emmarca un seguit d'accions per a l'assistència integrada sociosanitària, l'atenció no presencial i la telemedicina, entre altres—filtrant-se així fora de les parets de l'hospital, i arribant al pacient allà on ho necessiti, quan ho necessiti. Parlem amb el director gerent de l'hospital per posar-nos al dia i conèixer les últimes novetats d'aquesta iniciativa.

No hay comentarios: