viernes, 27 de noviembre de 2015

# 192 Butlletí Per estar al dia dels temes que t'interessen! Benestar Social i Família

# 192
Butlletí
Per estar al dia dels temes que t'interessen!
Benestar Social i Família
Butlletí Jove.cat
Dijous, 26 de novembre de 2015Imprimeix

  • Participa al Jove.cat
  • Facebook
  • Twitter
  • Jove.cat
  • Contra la violència masclista

::No t'ho perdis!

Vols treballar al Nadal?
És possible que estiguis pensant en treballar durant les festes nadalenques o, fins i tot, ho volies fer altres anys i sempre arribaves tard. Moltes empreses cerquen personal per cobrir places durant la temporada de Nadal. Aquestes feines són temporals, de jornada completa, parcial o per hores. Treballar al Nadal et pot servir per moltes coses: finançar-te els estudis, finançar-te aquell viatge amb el que somnies o comprar aquella cosa que et fa tanta il·lusió...
No t’ho pensis més! Ara és el moment.
Amunt

::Actualitat

Per eliminar la violència envers les dones
De quantes maneres creus que es pot lluitar contra la violència masclista? Aquesta setmana s'ha celebrat el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb molts actes arreu de Catalunya. Amb l’objectiu de convèncer a tothom que la violència masclista és inadmissible i l'hem de rebutjar cal proporcionar eines, elements de reflexió, recolzament i acompanyament. Entre tots i totes ens hem de convèncer que el diàleg, l’escolta i el respecte per la diferència són la millor arma per guanyar aquesta batalla.
Al Jove.cat trobaràs eines i recursos que t'ajudaran a reflexionar i a lluitar contra aquesta xacra social.
Experimenteu la universitat en primera persona
Periodisme, filologia, traducció i interpretació, geografia, arquitectura, nàutica, matemàtiques, filosofia, ciències ambientals o dret són alguns dels estudis universitaris que ofereixen les universitats catalanes. Si voleu descobrir l’essència de cada professió i experimentar-la en primera persona, les universitats posen al vostre abast un ampli ventall d’activitats: uns tallers pràctics, xerrades i jornades de portes obertes que s’adrecen a estudiants dels darrers cursos de l’ESO, de Batxillerat o de Cicles Formatius i permeten entendre millor les sortides professionals i el dia a dia de cada professió.
Cada universitat té el seu propi calendari, però hi ha moltes activitats que es realitzen durant el primer trimestre de l’any. T'ho perdràs?
T’interessa saber quines són les feines amb més demanda a cadascun dels països europeus? Necessites informació per anar a estudiar o treballar a Canadà o a Alemanya? Et cal informació pràctica sobre els visats necessaris, les condicions de vida, l’allotjament o els idiomes necessaris per instal·lar-te a l'estranger? Vols fer un voluntariat al món?
Les respostes les trobaràs a "De BCN al món!", un cicle de xerrades monogràfiques sobre diferents països que organitza l'Ajuntament de Barcelona. Apunta't als darrers tallers que es duran a terme el 30 de novembre i el 2 i 3 de desembre.

Joves amb Idees: El jove Anatol Gottfried creua fronteres per conèixer noves cultures
Us presentem el nou vídeo del programa Joves amb Idees. Anatol Gottfried és un jove fotògraf de 31 anys nascut a Rússia que fa tres anys va decidir quedar-se a viure a Barcelona. La Ciutat Comtal ha despertat la seva creativitat i li permet fer una fotografia humana i urbana al mateix temps.
Amb ell reflexionem sobre la concepció d’Europa i la relació entre les persones dels diferents països que la conformen.
Oblidar els "ex", amors per internet i amors impossibles, acceptació de la pròpia sexualitat i del propi cos... i molts altres temes i dubtes dels quals no goses parlar amb els pares, professors i potser ni tan sols amb el teu cercle més íntim els trobaràs plantejats i resolts al llibre "El consultori. Tot el que no t’atreveixes a preguntar als pares".
El consultori en línia del portal Adolescents.cat ja té versió impresa. I ja el pots trobar a les llibreries!
El 27 i 30 de novembre, practicareu el consum responsable?
Aquests dies se celebren el “Divendres Negre” (Black Friday) i el“Ciberdilluns”, que ens conviden a una marató de consumisme. Un any més, serem bombardejats per terra, mar i aire, de tones de temptadores ofertes i descomptes, molt difícils de refusar. Des de les botigues electròniques d’Internet, a les botigues presencials i grans centres comercials, passant també, per les petites botigues de barri, que en aquesta edició també s’afegeixen a la festa.
No perdem l’”oremus” durant aquests dies i fem un consum responsable!
Resisteix-te als antibiòtics!
Sarah Macmillan
Ens ajuden a combatre les malalties infeccioses però el seu abús pot comportar l’efecte contrari. Els antibiòtics es prenen cada cop més sovint i sense control, fet que ha arribat a crear un munt de resistències que no ens beneficien gens. Aquí et donem les claus del problema i la importància de fer un bon ús d’aquests medicaments.
Pel bé de tots, fes un bon ús dels antibiòtics. Consulta al teu metge!
L’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) il·lumina la teva curiositat
Ets una persona curiosa? No deixes pregunta sense resposta? Busques, busques i busques fins a trobar la solució? Si respons de forma positiva a aquestes preguntes l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) t’ho posa fàcil en la segona edició del concurs audiovisual “Illuminating Curiosity”. Aquest certamen vol premiar la creativitat i la capacitat de comunicar idees buscant respostes en la ciència que estudia la llum. El concurs parteix de preguntes curioses de diferents persones famoses i el repte és buscar les respostes i enviar-les en vídeo.
La participació al concurs és gratuïta i el termini d’enviament de vídeos finalitza el 7 d’abril de 2016.
A la Lliga de Debat tu tens la paraula
Amb els temes "Internet ens fa més lliures?" i “Cal demostrar uns mínims coneixements polítics per tenir dret a vot?” la Xarxa Vives d'Universitats ha convocat un any més la Lliga de Debat per a estudiants de 4rt d'ESO, Batxillerat i universitaris. Treball en equip, diàleg, expressió i respecte, aquests són els pilars d'aquest concurs d'oratòria on podreu demostrar les vostres habilitats debatent i replicant, i tot això a contrarellotge! La inscripció a l'edició universitària encara és oberta. Tens temps per apuntar-t'hi fins al 4 de desembre.
Si us agrada parlar en públic, debatre sobre temes polèmics o d’actualitat i no us espanten els reptes, apunteu-vos-hi!
Un cel ple d’imatges
Hi va haver un moment en la història en que la fotografia era una afició minoritària. D’un temps ençà, gràcies als dispositius mòbils i el baix cost de fer una foto, un estrany “virus” ens ha envaït, arrossegant-nos a fer fotos gairebé de manera compulsiva. Però què cal fer després amb totes aquestes imatges?Com gestionar-les? Com organitzar-les?
T'expliquem què són els gestors de fotografia al núvol i què has de tenir en compte per organitzar el teu arxiu fotogràfic.
Amunt

::Recursos que t'interessen

Nou Portal Erasmus+
Guia del programa Erasmus+ 2016 (en anglès)
Ja està disponible la Guia del programa Erasmus+ 2016, en anglès. Aquí podreu conèixer les oportunitats de finançament que la Unió Europea ofereix per portar a terme projectes relacionats amb l’educació, la formació, la joventut i l’esport. (La guia en castellà estarà disponible properament).
Nous terminis per a l'any 2016
Es modifiquen els terminis de presentació de sol·licituds per a l'any 2016. A l'apartat "Projectes amb joves" podeu consultar els terminis per a projectes de la KA1 (Intercanvis de grup, Servei Voluntari Europeu i Accions de formació per a treballadors de joventut) i la KA2 (Projectes d'associacions estratègiques). Per als projectes d'Iniciatives juvenils transfrontereres i de la KA3 (Trobades de joves per potenciar el diàleg estructurat) els termins seran els mateixos que els de la KA1.
Trobaràs tota la informació sobre el programa Erasmus+ al Jove.cat.
Vídeo de les conclusions del 3r Congrés de Lleure Educatiu
Si us vàreu perdre el 3r Congrès de Lleure Educatiu, que es va celebrar a Barcelona el 16 i 17 d'octubre, la Fundació Pere Tarrés ha realitzat un vídeo a mode de conclusions de la trobada.
Amunt

::Agenda

No hay comentarios: