miércoles, 4 de noviembre de 2015

InfoJustícia Departament de Justícia Novembre 2015 #119

InfoJustícia
Departament de Justícia
Novembre 2015 #119

Germà Gordó subratlla el paper dels graduats socials per millorar l'Administració de justícia
El conseller de Justícia va participar en la celebració de la festa col·legial del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona. Durant el seu parlament, el conseller va dir que «els graduats socials han ajudat a millorar l’Administració de justícia dia a dia».
Així mateix, en el marc d’aquesta celebració, el conseller de Justícia i la presidenta del Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya van signar un conveni per tal que els graduats socials puguin desenvolupar tasques de mediadors en conflictes. Germà Gordó va destacar la importància de la mediació i va dir que «la mediació resol els problemes parlant. Aquests es poden resoldre des del conflicte o des del diàleg: hem d'apostar perquè la societat es decanti per la via del diàleg».
Llegiu més
Marc Cerón, president de la CEP: «Els reptes que planteja la intervenció del radicalisme no són diferents dels que afronten els sistemes d'execució penal»
El president de l’Organització Europea de la Probation (la CEP), Marc Cerón -que és també subdirector d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia,- va intervenir a Brussel·les en el marc de la conferència ministerial europea «Resposta penal al radicalisme». Cerón va ser convidat per la Comissió Europea per explicar «com i quins programes de rehabilitació s’han d’aplicar en l’àmbit de l’execució penal», en la primera conferència d’alt nivell que ha organitzat la presidència luxemburguesa de la Unió Europea.
Llegiu més
Germà Gordó: «Necessitem una justícia de pau més forta, amb més competències i amb més eines»
El conseller de Justícia va participar en el lliurament de les distincions de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia, que s’atorguen anualment a diverses persones o entitats que s’han distingit en defensa de la figura dels jutges de pau. Durant l’acte, Germà Gordó, que va ser un dels guardonats per la seva defensa de la justícia de pau, va afirmar que «necessitem una justícia de pau més forta, amb més competències i amb més eines».
Llegiu més
Rosa Torre fa una crida a la necessitat d'impulsar la mediació empresarial: «És molt difícil construir una marca i molt fàcil destruir-la»
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada va acollir la I Jornada de Mediació Empresarial: «El valor del conflicte a l’empresa», organitzada pel Centre de Mediació de Barcelona, en la qual va participar el Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. La directora del Centre de Mediació Privat de Catalunya, Rosa Torre, que va inaugurar la Jornada, va manifestar que la mediació també pretén evitar la pèrdua de prestigi de les marques i que «és molt difícil construir una marca i molt fàcil destruir-la».
Llegiu més
Germà Gordó: «El Departament de Justícia està decidit a apostar per una major consciència social de la realitat acadèmica»
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que va presidir la inauguració del Curs interacadèmic 2015-2016, que es va fer a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts, va recordar la importància que han tingut i tenen les acadèmies per a Catalunya. Durant la seva intervenció, Germà Gordó va assegurar que «el Departament de Justícia està decidit a apostar per una major consciència social de la realitat acadèmica».
Llegiu més
El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada acull la II Jornada sobre el Dret a l'Asil per Motius d'Orientació Sexual i Identitat de Gènere
La directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), Bibiana Segura, i el president de la Fundació Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda al Refugiat, Carles Campuzano, van inaugurar la II Jornada sobre el Dret a l’Asil per Motius d’Orientació Sexual i Identitat de Gènere, organitzada pel CEJFE juntament amb la Fundació ACSAR, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants. Durant la seva intervenció Bibiana Segura va dir que «encara hi ha al món 75 països que criminalitzen les relacions consentides entre persones del mateix sexe».
Llegiu més
Conferències sobre la diversitat religiosa a Catalunya al Centre d’Estudis Jurídics
El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, dins el cicle de conferències sobre justícia i societat Espais d'Actualitat, ofereix dues conferències: «La diversitat religiosa a Catalunya», a càrrec d’Enric Vendrell i Aubachdirector general d’Afers Religiosos, i «La diversitat religiosa en les societats obertes. Criteris de discerniment»a càrrec de Lena de Botton Fernández, professora del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.
L’acte tindrà lloc el 18 de novembre i es pot fer la inscripció en línia fins al 15 de novembre.
Llegiu més

Enllaços

No hay comentarios: