jueves, 19 de noviembre de 2015

InfoJustícia Departament de Justícia Novembre 2015 #120

Logo Generalitat
InfoJustícia
Departament de Justícia
Novembre 2015 #120

Germà Gordó reivindica l'ús del català en les proves per accedir al títol professional d'advocat
El conseller de Justícia va presidir l’acte de lliurament dels títols professionals d’advocat que, per primera vegada, s’han expedit a Catalunya i que permetran als nous advocats exercir la professió una vegada s’hagin incorporat a un col·legi professional. El conseller va reivindicar que aquestes proves es facin també en català i va afegir que «aquesta és una demanda que al seu dia no vam aconseguir i que va en contra de la cooficialitat de les llengües». En canvi, va recordar, «la nostra demanda per territorialitzar aquestes proves sí que es va assolir».
Llegiu més
shadow bottom
El Departament de Justícia, premiat amb el guardó Qualitat de la Justícia, que atorga el Consell General del Poder Judicial
La Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia del Departament de Justícia ha estat guardonada en la sisena edició del premi Qualitat de la Justícia, que atorga el Consell General del Poder Judicial, en l’apartat a la millor iniciativa per a una justícia més eficaç, per la iniciativa «Implementar l’oficina judicial amb garanties d’èxit».
El premi reconeix la iniciativa de desplegar un seguit d’actuacions abans d’implementar l’oficina judicial en un partit judicial concret per garantir-ne l’èxit.
Llegiu més
L'antic Centre Penitenciari de Girona ja acull els interns en règim obert de la demarcació després d'haver adequat les instal·lacions perquè facin les funcions de centre obert
Girona ja disposa del nou Centre Obert, després que hagin finalitzat les obres d’adequació de l’antiga presó d'aquesta ciutat per poder acollir els interns en aquest règim penitenciari de la demarcació de Girona. D’aquesta manera, s’acompleix el Pla d’equipaments penitenciaris del Departament de Justícia, que preveia que, després de l’obertura del Centre Penitenciari Puig de les Basses, l’antiga presó de Girona passés a fer les funcions de centre obert.
Llegiu més
Germà Gordó assegura que la societat té l'obligació de reinserir els interns a la societat, ja que el fracàs personal també és un fracàs col·lectiu
El conseller de Justícia va afirmar, en el decurs de la preestrena del documental de TV3 «Filosofia a la presó: Diàleg contra prejudicis», que «la societat té l’obligació de reinserir els interns a la societat, ja que el fracàs personal d’un intern també és un fracàs col·lectiu, i la seva reinserció s’ha de convertir en un èxit». En aquest sentit, va afegir que les darreres xifres situen la reinserció en un percentatge del 70 %, que és un indicador de l’èxit del sistema penitenciari català, ja que en els darrers quatre anys el nombre d’interns reinserits ha experimentat un increment de 10 punts.
Llegiu més
El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada participa a Roma en la 8a Conferència de la Xarxa Europea d'Escoles de Formació Penitenciària
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada va participar en la 8a Conferència de la Xarxa Europea d’Escoles de Formació Penitenciària, que va tenir lloc a Roma, a través de la seva responsable d’Investigació i Formació Social i Criminològica, Marta Ferrer. En aquesta conferència, en la qual es van abordar les necessitats formatives d’acord amb l’evolució dels nous models penals, també hi va participar el president de la Conferència Europea de la Probation, el català Marc Cerón, subdirector general de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia.
Llegiu més
El conseller Gordó insta a anar més enllà: «Hem de veure de quina manera protegim els drets lingüístics de tots els ciutadans de Catalunya»
El conseller de Justícia va defensar, en la inauguració de la jornada La Llengua Catalana a l’Estat Propi. Oficialitat o cooficialitat, organitzada per l’Associació de Juristes per a la Defensa de la Llengua Pròpia, que, en el futur, més enllà del debat sobre l’oficialitat o la cooficialitat del català, caldrà establir mecanismes per «ser una societat millor, més moderna i més justa, i en aquesta modernitat haurem de veure de quina manera protegim els drets lingüístics de tots els ciutadans de Catalunya».
Llegiu més
shadow bottom
Jornada Internacional sobre Investigació i Enjudiciament dels Delictes d’Odi i Discriminació
El pròxim 14 de desembre tindrà lloc a la seu de Cosmocaixa una jornada internacional per debatre sobre la investigació i l’enjudiciament dels delictes d’odi i discriminació.
Per assistir a l’acte, organitzat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, amb el suport de l’Obra Social La Caixa i la Fiscalia Superior de Catalunya, cal fer la inscripció en línia fins al 5 de desembre.
Llegiu més

Enllaços

Generalitat
FacebookImprimir
Contacte
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012

No hay comentarios: