domingo, 15 de noviembre de 2015

Flash TicSalut 12 DE NOVEMBRE DEL 2015 #84

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
12 DE NOVEMBRE DEL 2015

#84

Tots els números

Catalonia Smart Health Ecosystem Meeting, innovació col•laborativa en l’atenció social i l’àmbit sanitari.

El dimarts dia 10 de novembre va celebrar-se la Jornada Catalonia Smart Health Ecosystem a l’Auditori de l’edifici MediaTIC de Barcelona. Organitzada per l’European Connected Health Alliance (ECHAlliance) i la Fundació TicSalut, la jornada va plantejar-se com a un espai per construir conjuntament un pla de treball per desenvolupar i implementar solucions innovadores per a l'atenció social i l’àmbit sanitari.

Balanç de la participació de la Fundació TicSalut a la SNOMED CT EXPO 2015 d'Uruguai

Els passats dies 29 i 30 d’octubre es va celebrar la SNOMED CT EXPO 2015 a Montevideo, Uruguai. Aquest esdeveniment té per objectiu crear un espai d’intercanvi d’experiències de desenvolupament i ús de SNOMED CT a nivell internacional. Des de la Fundació TicSalut es va presentar el Diccionari Clínic per iSalut, projecte transversal del Departament de Salut i liderat per l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat.

Programa “5 minuts”, espai d’intercanvi de coneixements, experiències i informació entre els professionals.

El programa “5 minuts” de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona és un servei virtual de formació i informació que permet als professionals del centre intercanviar coneixements mitjançant unes sessions breus e interactives que es fan cada setmana a través d’una plataforma de webcasting.

Entrevista

Dra. Christina Gan, directora de la vesant social de l'IDA (equivalent al CTTI a Singapur)
SSnet com a sistema centralitzat que permet la coordinació dels serveis socials i de salut dins el SSICT de Singapur
A finals del passat mes de setembre, una delegació del Ministeri de Desenvolupament Social i Família (MSF) de Singapur va visitar Europa per comprendre i intercanviar experiències i informació en el sector de serveis socials amb diferent governs. Durant la setmana del 17 al 24 de setembre, aprofitant la visita a Catalunya, vam tenir la oportunitat de contactar amb la Doctora Christina Gan, directora de la vesant social de l'IDA, l'equivalent a Singapur del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI).
  • Casos d'ús de la telemedicina en l'atenció assistencial dels pacients

    Us apropem una sèrie d'exemples sobre casos d'ús de la telemedicina en l'atenció assistencial recollits per AMD Global Telemedicine, empresa pionera d'equips de telemedicina clínica i de tecnologia que s'utilitza per connectar els pacients amb proveïdors o especialistes d'atenció mèdica a distància.
  • L'empoderament dels pacients: l'aliança entre pacients, professionals i informació (OuiShare Fest Barcelona)

    19 de novembre, 2015. En el marc de l'OuiShare Fest Barcelona tindrà lloc la taula rodona L'empoderament dels pacients: l'aliança entre pacients, professionals i informació (16:15 - 17:00h), amb la participació de la Fundació TicSalut.
  • European Digital Jobs Fair in Madrid

    L'European Digital Jobs Fair es celebra a Madrid el 20 de novembre. La Fira està organitzada en resposta a la manca de correspondència entre la demanda i l'oferta d'experts en tecnologia digital a Europa.
  • 7th European Innovation Summit

    Del 7 al 10 de desembre, 2015
  • Cat@Salut La Meva Salut

    El Cat@Salut La Meva Salut és un espai digital, personal i intransferible de consulta que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i utilitzar-la d'una forma segura i confidencial, a més de facilitar-li la realització de tràmits electrònics.
  • 061 CatSalut Respon

    L’APP 061CatSalut Respon és una aplicació mòbil propietat de Sistema d’Emergències Mèdiques, SA (Servei Català de la Salut), pública i gratuïta, adreçada tant a ciutadans com a professionals de la salut.
  • Canal Salut

    Al voltant del Canal Salut s'articulen tot un seguit de webs temàtics, amb continguts adequats al públic al qual s'adrecen, i també el web del Departament de Salut, on hi ha recollida la informació de caràcter corporatiu, estratègic i relacionada amb empreses i entitats.

No hay comentarios: