viernes, 11 de diciembre de 2015

Flash TicSalut 10 DE DESEMBRE DE 2015 #85



TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


10 DE DESEMBRE DE 2015

#85

Tots els números

La plataforma CloudInn TicSalut compleix tres anys amb la mirada posada en noves millores pel 2016

La plataforma virtual CloudInn TicSalut, que connecta professionals, empreses i institucions, facilitant l’exportació de solucions tecnològiques en TIC i salut generades al nostre territori, compleix tres anys de la seva creació. Hem volgut entrevistar a Christian Moscardi, qui ha estat Project Manager d’Eodyne Systems, una spin off sorgida de la recerca duta a terme al grup de recerca SPECS (Synthetic, Perceptive, Emotive and Cognitive Systems) de la Universitat Pompeu Fabra. Aquest grup de recerca, juntament amb TicSalut, van ser els encarregats de desenvolupar el sistema RGS (Rehabilitation Gaming System), una solució en el tractament integrat per a la rehabilitació de l'ictus. Segons Moscardi, “plataformes com aquesta ajuden a donar visibilitat d’una manera molt mes focalitzada i amb un abast internacional. A CloudInn TicSalut es produeix un intercanvi especialitzat d’informació sobre ofertes i demandes, fet que permet optimitzar el procés d’internacionalització definit per cada empresa o projecte.”

Balanç de la 3a Jornada H2020, una oportunitat per innovar en Salut

Los oportunitats de finançament presentades es van centrar principalment en la convocatòria de Salut i benestar (Repte Social 1) del programa Horizon 2020. A la convocatòria del 2016 es disposa d’un pressupost disponible per projectes de salut de 323’5M€ i 19’5M€ per accions de coordinació. També es van presentar les oportunitats de finançament que des del CDTI posen disponibles per les empreses innovadores. Es van presentar els programes Neotec, Innvierte, Eureka i Eurostars. Finalment es van presentar experiències de participació d’empreses que han rebut finançament mitjançant l’instrument SME de Horizon 2020.

El proper 18 de desembre tindrà lloc la Jornada del Mapa de Tendències en TIC i Salut

Durant la jornada es donaran a conèixer els resultats de l'enquesta en TIC i salut, es presentarà l'indicador sintètic de maduresa en eSalut, prendrà especial protagonisme la línia 10 del Pla de Salut 2016-2020, la referent a Salut Digital. Parlarem d'aplicacions mòbils en salut i benestar presentant el Portal AppSalut i la Plataforma de Salut Digital, Pla mHealth, mobilitat, debat obert a la taula rodona: Transformació de l'atenció a la persona a partir de les TIC i comptarem amb la participació del periodista Albert Cuesta, expert en tecnologia.

L'app iVacunes guardonada en els premis "Millors Idees al Sistema Nacional de Salut" de Diario Médico

Diario Médico va premiar el passat 16 de novembre l'aplicació iVacunes amb el premi "Millors Idees al Sistema Nacional de Salut", destacant la utilitat d’aquesta aplicació, ja que facilita el seguiment del calendari vacunal. Des de fa catorze anys, Diario Médico reconeix amb aquests premis la tasca de professionals, administracions, institucions i empreses que han aportat millores tant a la investigació en biomedicina com a l’assistència i la gestió sanitària a l’Estat espanyol. iVacunes ha estat desenvolupada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Fundació TicSalut, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona.

Entrevista


Alfons Nonell és el Director Executiu i Fundador de l'empresa Mind the Byte, especialitzada en serveis per al disseny computacional de fàrmacs i ubicada al Parc Científic de Barcelona
“Ens agrada dir que democratitzem el disseny computacional de fàrmacs”
Llicenciat en farmàcia i doctor en química teòrica,Alfons Nonell és el Director Executiu i Fundador de Mind the Byte, una empresa informàtica catalana amb projecció internacional pionera en l'ús de tecnologia SaaS-Cloud (Software as a Service) per al disseny computacional de fàrmacs.
Convidat a participar durant la darrera jornada“Horizon 2020: una oportunitat per innovar en Salut” organitzada per la Fundació TicSalut, Nonell va explicar durant la seva presentació el projecte de Big Data i medicina personalitzada, DataNimbus, el qual ha rebut finançament de la Comissió Europea. Recentment Mind the Byte ha obert la seva filial a Copenhaguen, destacat clúster biotecnològic.

Estàndards i Interoperabilitat


La Fundació TicSalut presenta el Diccionari Clínic per iSalut a Costa Rica
La presentació va tenir lloc durant la VII reunió de la xarxa RELACSIS amb més de 100 professionals
Els dies 26 i 28 d’octubre es va celebrar la VII reunió de la xarxa RELACSIS (Reunión de la Red Latinoamericana y del Caribe para el Fortalecimiento de los Sistemas de Información) a San José, Costa Rica. L’esdeveniment internacional va comptar amb la participació de més de 100 professionals, entre ells els representants del Centre Col·laborador per a la WHO-FIC de Barcelona (CC-BCN). La reunió va permetre fer difusió de les activitats de la xarxa realitzades als anys 2013-2015, i ajudar a planificar els esforços del proper any.
  • mHealth App Developer Economics 2015

    Research2Guidance ha publicat l'informe "mHealth App Developer Economics 2015", que ha estat dut a terme per 5a vegada aquest any és l'estudi global més gran d 'apps en mHealth. Se centra en la situació actual del mercat de les aplicacions mHealth i la perspectiva de les tendències del mercat en els pròxims cinc anys. Aquest any més de 5.000 desenvolupadors d'aplicacions de mHealth i professionals de la salut i el benestar han participat compartint les seves experiències i punts de vista sobre el mercat.
  • 19ª Conferència Anual HUVH

    11 de desembre, 2015 L'acte comptarà amb la conferència titulada ‘Personalized Medicine: The Changing Landscape of Health Care’, dirigida per Edward Abrahams, president de la Personalized Medicine Coalition (PMC).
  • Vull crear una app mòbil! Quins aspectes legals he de tenir en compte?

    14 de desembre. Eduard Blasi, advocat especialista en Dret Tecnològic IT/IP a Marimón Abogados, explicarà els aspectes clau a tenir en compte a l’hora de crear aplicacions: tant apps corporatives per a la compravenda de productes i serveis, o per a la comunicació amb clients o amb treballadors, com appscomercials, d’entreteniment i d’oci.
  • Cat@Salut La Meva Salut

    El Cat@Salut La Meva Salut és un espai digital, personal i intransferible de consulta que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i utilitzar-la d'una forma segura i confidencial, a més de facilitar-li la realització de tràmits electrònics.
  • 061 CatSalut Respon

    L’APP 061CatSalut Respon és una aplicació mòbil propietat de Sistema d’Emergències Mèdiques, SA (Servei Català de la Salut), pública i gratuïta, adreçada tant a ciutadans com a professionals de la salut.
  • Canal Salut

    Al voltant del Canal Salut s'articulen tot un seguit de webs temàtics, amb continguts adequats al públic al qual s'adrecen, i també el web del Departament de Salut, on hi ha recollida la informació de caràcter corporatiu, estratègic i relacionada amb empreses i entitats.

No hay comentarios: