miércoles, 16 de diciembre de 2015

InfoJustícia Departament de Justícia Desembre 2015 #122

InfoJustícia
Departament de Justícia
Desembre 2015 #122

Germà Gordó recorda que Catalunya disposarà de la millor tecnologia per impulsar la justícia sense papers
El conseller de Justícia, Germà Gordó, acompanyat del secretari general del Departament, Enric Colet, va participar en la reunió del Comitè Tècnic Estatal de l’Administració Judicial Electrònica, organisme institucional per a la cooperació entre administracions en aquesta matèria. A la sortida de la reunió, el conseller va explicar que «l’Administració de justícia que comptarà amb les millors tecnologies de tot l’Estat espanyol serà l’Administració de justícia de Catalunya».
Llegiu més
El Departament de Justícia prepara la implementació de l'oficina judicial a Balaguer
La subdirectora de Planificació i Programes de la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia, Rosa Anna Castillo, acompanyada del secretari coordinador provincial de Lleida, Luis González, i del director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Francesc Aran, van visitar els jutjats de Balaguer i hi van fer una sessió informativa per explicar el nou model d’oficina judicial, que en aquest partit judicial es posarà en marxa el segon trimestre de 2016.
Balaguer serà el 8è partit judicial a Catalunya en què el Departament implanta aquest nou model organitzatiu.
Llegiu més
shadow bottom
El Govern aposta pel reconeixement mutu de les decisions judicials entre els diferents països en el si de la Unió Europea
La Plataforma de la Justícia Penal Europea, a la qual dóna suport logístic i programàtic el Departament de Justícia, es va reunir a Brussel·les per debatre sobre el reconeixement mutu de les decisions judicials que impliquin mesures penals alternatives o mesures privatives de llibertat.
El Departament de Justícia defensa la necessitat urgent que els estats membres de la Unió Europea apliquin les decisions marc del Consell de Transposició Obligatòria que tenen per objectiu millorar la col·laboració i cooperació entre els estats en totes les fases de l’execució penal.
Llegiu més
Es presenta el primer manual pràctic per a la investigació i enjudiciament dels delictes d'odi i discriminació
En el marc de la Primera Jornada Internacional sobre Delictes d’Odi i Discriminació es va presentar el primer manual pràctic per a la investigació i enjudiciament dels delictes d’odi i discriminació. Es tracta d’una primera guia impulsada conjuntament pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i la Fiscalia General de l’Estat amb la col·laboració de la Fundació La Caixa.
Llegiu més
Es formalitza un contracte de serveis d'assistència tècnica per a la redacció del projecte de l'edifici judicial a Tortosa
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 2 de desembre de 2015 va publicar la formalització d’un contracte de serveis d’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d’obra de l’adequació del projecte de l’edifici judicial a Tortosa, adjudicat a l’empresa Josep Camps Povill & Olga Felip Ordis (UTE) per un import net d’adjudicació de 276.000 euros i un termini d’execució del nou projecte de cinc mesos i mig.
El nou edifici acollirà cinc unitats processals de suport directe de 1a instància i instrucció, el Jutjat de Guàrdia, el Servei Comú General, el Servei Comú d’Execució Civil, el Servei de Clínica de l’IMLC i dependències per als procuradors, advocats, arxiu i zona de detinguts.
Llegiu més
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada signa un conveni amb l'Oficina Antifrau de Catalunya per impulsar accions conjuntes en formació, recerca i documentació
La directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, Bibiana Segura, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, van signar un conveni per impulsar un marc de col·laboració en activitats de formació, recerca i documentació.
Concretament, el conveni preveu la realització d’accions conjuntes de formació adreçades a diverses àrees de coneixement i s’hi manifesta la voluntat d’assessorar-se mútuament en el desenvolupament d’estudis, projectes d’investigació i recerques d’interès comú.
Llegiu més

Enllaços

Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012

No hay comentarios: