miércoles, 6 de abril de 2016

# 55 Tocs de llengua Departament de Cultura Direcció General de Política Lingüística

# 55
Tocs de llengua
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística

ISSN: 2385-3786
DL B 15832-2014
capçalera butlletí Tocs de llengua
Dimarts, 05 d'abril de 2016Imprimeix | Butlletins anteriors

Tocs de llengua és el butlletí de notes d’actualitat relacionades amb l’activitat de la Direcció General de Política Lingüística.

  • Subvencions per al foment de la llengua catalana
  • Cinema en català
  • Premis Pompeu Fabra 2016

:: Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot!

Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot!

L’Optimot llança a Twitter, fins al 19 d’abril, el concurs "Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot!", amb el qual desafia els usuaris a unir creativitat i llengua en un tuit. El concurs proposa als seguidors de l’@optimotcat que enviïn una història breu, com a màxim en 140 caràcters, i que inclogui l’etiqueta #StJordiÒptim.

La història ha de tenir relació amb la diada de Sant Jordi i ha de contenir una expressió viva en la variant dialectal que triï l’usuari –locucions, dites, frases fetes o refranys– i que no es trobi fent una cerca a l’Optimot.
 
 

Es valorarà que l'expressió quedi ben contextualitzada dins del relat, que sigui viva i genuïna en català, que se n'entengui el significat, i que el microrelat sigui creatiu, original i inèdit.
 
El 22 d’abril es donaran a conèixer els guanyadors. El primer classificat s’endurà un àpat regal per a dues persones al restaurant Semproniana i una subscripció anual al carnet TR3SC, i els classificats en segon i tercer lloc, una subscripció anual al carnet TR3SC cadascun.
 
Amb aquest concurs, l’Optimot vol engrescar tots els usuaris que ho passin bé inventant històries i que trobin a faltar als diccionaris expressions que fan servir habitualment.
 
El concurs de microrelats “Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot!” és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2016.
 
L’Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.
 
Amunt

:: Altres notícies d’interès

No hay comentarios: