miércoles, 6 de abril de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Abril 2016 #129

InfoJustícia
Departament de Justícia
Abril 2016 #129

El Centre Penitenciari Brians 1 estrena escola
El Centre Penitenciari Brians 1 va estrenar una nova àrea educativa per als prop de 600 interns i internes que segueixen programes de formació d’adults mentre compleixen condemna. El conseller de Justícia, Carles Mundó, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, es van sumar a la celebració de la comunitat educativa del Centre, que va comptar amb l’actuació del grup Blaumut.
En una breu intervenció davant dels interns, el conseller va recordar que els alumnes de l’escola tenen «l’oportunitat d’adquirir competències bàsiques per aprofitar les segones oportunitats» un cop acabin la condemna. «Estudiar a l’escola d’adults és treballar per al vostre futur», va dir directament als interns.
Llegiu més
shadow bottom
Entra el funcionament el nou edifici judicial de Balaguer
El 4 d’abril va entrar en funcionament el nou edifici judicial de Balaguer que unifica en un mateix espai els tres jutjats de primera instància i instrucció, que fins ara estaven ubicats en dos llocs diferents. El nou edifici està situat al centre històric de Balaguer, concretament, al carrer de Francesc Borràs, 3-7, ocupa 3.874 metres quadrats repartits en set plantes i la inversió ha superat el cinc milions d'euros. A més, aquesta nova seu funcionarà seguint el nou model d'oficina judicial.
Llegiu més
Entrevistes del conseller de Justícia, Carles Mundó, a RAC 1 i al diari «Ara»
El 24 de març el periodista Jordi Basté de RAC1 va entrevistar el conseller Carles Mundó i el 31 de març ho va fer Antoni Bassas al diari Ara. En aquestes entrevistes el conseller parla de diferents temes d’actualitat vinculats amb les competències que té el Departament de Justícia. Podeu sentir l’àudio de RAC1 i veure el vídeo de l’entrevista del diari Ara.
Llegiu més
Espais d’Actualitat: Presentació del treball «L’impacte de l’Estatut de la víctima del delicte en el procés penal»
El proper 13 d'abril tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada dins del Cicle de conferències sobre justícia i societat dels Espais d’actualitat 2016, una taula rodona per presentar el treball L’impacte de l’Estatut de la víctima del delicte en el procés penal, elaborat per un grup de treball impulsat pel Departament de Justícia i Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran de l’aprovació de la Llei 4/2015 de l'Estatut de la víctima del delicte.
Per assistir-hi, cal fer la inscripció en línia fins al 10 d’abril.
Llegiu més
shadow bottom

Enllaços

Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012
Departament de Justícia

No hay comentarios: