martes, 5 de abril de 2016

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Març 2016 #196

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Març 2016 #196
Viu un estiu diferent als camps de treball!
Si estàs pensant en viure un estiu diferent posant el teu granet de sorra a un projecte solidari, no t'ho pensis més, els camps de treball són la millor opció. Enguany arriben amb moltes novetats! Ja pots consultar tota l'oferta a Catalunya i a la resta de comunitats autònomes.
Recorda que pots fer la preinscripció de l'11/4 a les 12h fins al 18/4 a les 12h. Fent-la, obtindràs un número a partir del qual s’adjudicaran les places pel sorteig davant notari que es farà el 20/4. Apunta't a passar un estiu inoblidable!
Llegiu més

Actualitat

Fes realitat els teus somnis amb les beques Carnet Jove 2016
Vols tenir l'oportunitat d'inserir-te professionalment i treballar a TV3, La Vanguardia, El Jueves, El Punt Avui, 40 principales o Carnet Jove? Et presentem les beques del Carnet Jove, el termini per sol·licitar-les és obert fins el 4 de maig.
Llegiu més
shadow bottom
L’agenda del teu futur
Cada any, durant els mesos de març i abril, se celebren arreu del territori diversos salons i fires on t’informaran i assessoraran sobre els estudis que es poden cursar dins i fora de Catalunya. Apunta-t'ho a l'agenda, està en joc el teu futur!
Llegiu més
Sabies que... Ara és el millor moment per preparar les vacances d’estiu?
Tot i que sembla que encara faltin molts dies, si podeu trobar un moment per pensar en les vacances d’estiu valdrà la pena. Ara és el moment d’estar atent als portals de viatges i cercadors comparadors de preus en línia o visitar l’agència per caçar el millor “txollo”.
Llegiu més
shadow bottom
Sharing Academy, la millor manera de compartir els coneixements a la universitat
Et presentem Sharing Academy, l'aplicació triomfadora dels Mobile Premier Awards. És catalana i l'han creat joves per a joves. Posa en contacte estudiants universitaris per fer classes de reforç. Segur que t'agradarà... 
Llegiu més
“Joves per canviar el món”, 2ª edició. T’hi apuntes?
Jove, vols canviar el món? Des de Kabua et conviden a que comencis a fer-ho a través d'aquest concurs. Requisits: tenir entre 12 i 18 anys i formar part d’un grup (que pot ser de tres persones o fins i tot tota la classe) que realitzi un vídeo original de denúncia i/o sensibilització. Termini: 30 d'abril.
Llegiu més
shadow bottom
Voleu ser jurat de cinema?
Si us agrada el cinema i teniu entre 12 i 14 anys ara podeu formar part del jurat del Premi del Públic Jove de l’Acadèmia del Cinema Europeu, juntament amb 31 joves de ciutats europees. Teniu temps per apuntar-vos-hi fins al 17 d’abril.
Llegiu més
La informació juvenil t’inspira?
Utilitza la creativitat per explicar com la informació juvenil ha canviat la teva vida i participa en la campanya ‘Youth information inspires you’. Això et permetrà formar part dels actes de celebració a Hèlsinki del 30 aniversari d’Eryica (European Youth Information and Counselling Agency). Tens temps fins al 18 d’abril
Llegiu més
shadow bottom
“Enllulla’t”!
Saps qui era Ramon Llull? Un dels escriptors i pensadors més destacats de l’Edat Mitjana als territoris de parla catalana i també arreu d’Europa. Enguany celebrem l’Any Llull, el setè centenari de la seva mort, amb una pila d’actes i activitats per a tots els públics. T’hi apuntes?
Llegiu més
La primavera també és un festival
La sang no és l’única cosa que la primavera ens altera. Amb la bonança del temps, les temperatures més suaus i els dies més llargs, revifem i ens tornen les ganes de fer coses i de retrobar-nos amb una de les nostres aficions preferides: els festivals de música.
Llegiu més
shadow bottom
Et sona el ‘Sona 9’?
Tens un grup o ets solista i vols participar en la 16a edició del concurs de maquetes Sona 9? Registra't al web del concurs i publica un mínim de tres cançons originals en català al teu perfil del web. Recorda que tens temps fins al20 d’abril.
Llegiu més
Música en “streaming”, visca la diversitat!
Escoltes música a totes hores: a casa, quant surts a córrer, al metro o fins i tot a la feina (si t’ho permeten, és clar). Però quelcom ha canviat en la forma d’escoltar-la, fent-ho en línia a través d’Internet. Sabies que hi ha vida més enllà d’Spotify?
Llegiu més
shadow bottom
Reivindica la igualtat de gènere!
Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el passat 8 de març, reflexionem i actuem perquè la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.
Llegiu més
El Carnet Jove amplia el seu públic
A partir d'aquest 2016 el Carnet Jove de Catalunya amplia l’edat de validesa als joves d’entre 12 i 30 anys, ambdós incloses. Així doncs, un nombre més gran de joves podreu començar o continuar gaudint de tots els avantatges que us ofereix el carnet. 
Llegiu més
shadow bottom

Recursos que t'interessen

Anem preparats
Informacions i recomanacions per garantir un bon nivell qualitatiu en totes les activitats d’educació en el lleure i per vetllar tant per la seguretat i la integritat física de les persones participants, com pel respecte al medi natural que les acull.
Llegiu més
shadow bottom
Què pots fer quan acabis l'ESO?
Tant si has obtingut el títol de graduat en Educació Secundària com si no, en acabar l'ESO és el moment de decidir si vols continuar estudiant o començar a treballar. Si vols estudiar tens diverses opcions: fer el batxillerat, cursar algun cicle formatiu o cercar un curs o taller de formació ocupacional per començar a aprendre i tastar una professió que t'interessi. Si t'estimes més cercar feina però, has de saber quines eines i mitjans tens a l'abast. T'ho expliquem tot
Llegiu més
"Protecció del menor" al Jove.cat (NOU)
Nova secció en l'àmbit de l'organització i la notificació d'activitats d'educació en el lleure. Informa sobre la certificació negativa de condemna per delictes contra la llibertat i indemnitat sexual i la prevenció del maltractament infantil.
Llegiu més
Novetats Erasmus+
El proper 4 d’abril el Departament d’Ensenyament realitza una jornada informativa sobre el Programa Erasmus+ a la seu d'INEFC a Barcelona. Per a més informació consulteu el programaInscripcions obertes.
Llegiu més
(Vídeos) Cicles formatius d'FP
Et recomanem aquests 20 vídeos explicatius de tots els cicles formatius de formació professional que ha penjat el Departament d'Ensenyament al seu canal de Youtube.
Llegiu més
(Informe) "Jo a això no jugo" de Save The Children
L'ONG Save The Children analitza l'assetjament i el ciberassetjament a l'Estat espayol a l'estudi "Jo a això no jugo". El material s'ha elaborat a partir de 21.878 entrevistes a estudiants d'entre 12 i 16 anys.
(Trobaràs més recursos sobre aquest tema a la secció "Violència entre joves" del Jove.cat).
Llegiu més

Agenda

TOT EL TERRITORI: Dia Mundial de l'Activitat Física
Pla impulsat pel Govern de Catalunya (entre el Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport) que té com a objectiu millorar la salut i difondre el missatge "Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia". Activitatsdel 6 al 30 d'abril.
Llegiu més
BARCELONA: SETBA JOVE, concurs per a joves artistes
SETBA JOVE és una exposició col·lectiva d’artistes joves que, des de l’any 2007, se celebra a la Fundació Setba, a la Plaça Reial. Vol ser una plataforma de sortida per a joves artistes al món professional de les galeries.
El termini de presentació és el 31 de maig de 2016.
Llegiu més
TÀRREGA: Festival Tàrrega Sona 2016
Festival que presenta un ampli ventall d’estils i gèneres com pop-rock, jazz, fusió, ska, sons electrònics o música clàssica.
Fins al 7 de juny.
Llegiu més
VILA-SECA: Concerts de primavera
L'Auditori Josep Carreras presenta la nova temporada de primavera.
Fins al 31 de juliol de 2016.
Llegiu més
AMPOSTA: X Festival de Vídeo i Art Digital Strobe
Espai de producció, difusió i experimentació al voltant del vídeo i l’art digital.
Fins al 30 d'abril. 
Llegiu més
BANYOLES: Programa Hi Connect d'intercanvi de joves voluntaris a diferents Albergs d'Anglaterra i Gal·les, Holanda, Alemanya o Noruega
Projecte de voluntariat jove.
El 8 d'abril a les 20h hi haurà una xerrada de presentació del projecte a l'Oficina Jove del Pla de l'Estany.
Llegiu més
ISSN: 2014-2447| Dipòsit legal: 
Butlletí Jovecat

No hay comentarios: