martes, 12 de abril de 2016

Flash TicSalut 12 D'ABRIL DE 2016 #89

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
12 D'ABRIL DE 2016

#89

Tots els números

Finalitza la primera fase del Projecte Intersocial

A la primera fase del projecte s’ha fet un estudi dels vocabularis controlats utilitzats en l’àmbit social a Catalunya i Europa. Amb l’organització de diversos grups de treball s’han analitzat i identificat els vocabularis controlats existents per a definir el cas d'ús.

Health 2.0 Europe, trobada europea de salut digital a Barcelona

Durant tres dies (10,11 i 12 de maig), pioners en utilitzar noves tecnologies, inversors i start-ups es reuniran en un esdeveniment internacional consolidat com a referent en la innovació en salut digital. Aquesta edició, a més, reuneix grans noms de la salut digital a nivell internacional com el Dr. Rafael Grossmann, cirurgià que va realitzar la primera cirurgia documentada amb Google Glass.

Enquesta sobre l'estat de la mobilitat a Catalunya

L’Oficina mHealth.cat és una iniciativa en constant evolució. Per aquest motiu, s'obra l’oportunitat de conèixer la visió de l’estat de la mobilitat a Catalunya a través d’una enquesta. Els resultats permetran tenir en compte el punt de vista del sector a l’hora de determinar quines han de ser les línies de futur de l’oficina.

Coneixes la guia de cursos en eSalut?

Des de la Fundació TicSalut volem ajudar a identificar els programes formatius i les noves tendències educatives en TIC i Salut. Cursos presencials, e-Learning, Blended Learning (b-Learning), Massive Open Online Courses (MOOC), etc. Proposa’ns nous cursos i idees per incorporar a aquesta guia interactiva i participa amb els teus comentaris i valoracions.

"L'eConsulta potenciarà el model bidireccional de comunicació entre pacient i el professional de primària, de manera proactiva i segura”.

L’eina de consulta no presencial entre ciutadà i professional de la salut, l’eConsulta, està finalitzant la segona fase, que conclourà amb la darrera reunió a finals de mes, corresponent a Barcelona ciutat. Des de la celebració de la primera reunió estratègica pilot al juliol de l’any passat, que marcava l’inici de la fase pilot amb 11 centres de Barcelona amb eCAP (Estació Clínica d’Atenció Primària) de l’ICS, PAMEM i CAPSE, s’han realitzat reunions amb les diferents regions sanitàries.

Entrevista

"Aquest any el Congrés d'Urgències i Emergències abordarà les TIC d'una manera diferent, directa i pràctica"
El XXIIIè Congrés Nacional Català d'Urgències i Emergències se celebrarà aquest 14 i 15 d'abril a Mataró. Des de la Fundació TicSalut hem entrevistat de manera conjunta als tres presidents del Comité Científic: Francesc Casarramona (Comitè local), Josep Maria Mòdol (Comitè local) i Emili Gené (SoCMUE), per tal de conèixer els detalls del Congrés.

Estàndards i Interoperabilitat

TicSalut participa a les sessions “PCHA at Vitalis 2016” dins del congrés Vitalis a Suècia
El congrés Vitalis 2016 és una de les trobades més rellevants en eHealth de la zona nòrdica
Durant els dies 5-7 d’Abril es va celebrar a Götburg, Suècia, el congrés Vitalis 2016, que esdevé una de les trobades més rellevants en eHealth de la zona nòrdica. Dins el congrés també es va realitzar el “PCHA at Vitalis 2016”, conjunt de sessions organitzades pel grup PCHA (Personal Connected Health Alliance) entorn les guies Continua i a les quals va participar l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TicSalut.

No hay comentarios: