sábado, 25 de febrero de 2017

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Febrer 2017 #206

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Febrer 2017 #206
Convocatòria Art Pertot
Jove de 18 a 30 anys? Artista? T'agradaria desenvolupar projectes d'intervenció en l'espai públic al Festival Inund'ART (Girona), al Certament d’Arts Visuals de les Illes Balears (Palma de Mallorca) i al Festival Manifestation Arts Public de Cerbère (França)? La convocatòria Art Pertot t’obre aquesta finestra al món de l’art i t’ofereix una experiència formativa que et farà créixer professionalment. T’hi pots apuntar fins al 10 de març!
Llegiu-ne més

Actualitat

 
Programa Català de Refugi: un programa català propi d'atenció a les persones refugiades per garantir la seva integració
Capacitat d’empatia i dinamisme, habilitat per relacionar-se amb persones diferents, capacitat de potenciar les habilitats d’altres i predisposició a escoltar, orientar i donar suport... Si tens totes aquestes qualitats i vols dedicar de 2 a 4 hores setmanals per fer voluntariat pots participar com a mentor/a al Programa Català de Refugi. T'apuntes?
Llegiu-ne més
shadow bottom
És temps de Carnestoltes!
Febrer és sinònim de Carnestoltes, temps de màscares, disfresses i festa. Posa-li màscara al fred, disfressa les teves preocupacions i surt al carrer omplint de calor, marxa i bon rotllo les cercaviles i les rues. T'oferim un recull de festes de Carnestoltes Joves d'arreu de Catalunya.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Convocatòria Inund'ART per a joves artistes
La plataforma cultural Inund'ART promou la creació, producció i exhibició de propostes artístiques en l'àmbit de l'art contemporani. Anualment organitza una mostra d’art multidisciplinari en els principals espais públics de Girona i on ponts i carrers del centre de la ciutat es converteixen en una exposició oberta. Termini de presentació de projectes: 10 de març.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Enquesta de Joventut de Catalunya (EJC) 2017: com és la joventut a Catalunya?
La Direcció General de Joventut realitzarà més de 3.000 enquestes a joves de Catalunya de 15 a 34 anys per conèixer la realitat juvenil del país, les seves necessitats i com fan la transició a la vida adulta. El resultat, que és una estadística oficial de la Generalitat de Catalunya, es recollirà en un informe que es farà públic durant el primer semestre de 2018.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Tens passió per la tecnologia? EURECAT: més que una feina
Si ets jove, estàs cercant la teva primera experiència laboral i t’apassiona la tecnologia, el Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT t’ofereix l’oportunitat d’aconseguir-ho. El termini de presentació de candidatures corresponent a l'actual període d'inscripció finalitza el proper 28 de febrer.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Vols anar a un camp de solidaritat? Ara és el moment d’informar-te!
Si estàs pensant en viure unes vacances d’estiu diferents, ajudant els altres a diversos països d’arreu del món, ja pots assistir a les xerrades informatives que han programat les entitats que organitzen les estades. Per participar-hi cal informar-se i formar-se per tal de poder realitzar tasques de voluntariat en indrets desfavorits o països del tercer món.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Adolescents, joves, religions i tecnologia a Catalunya
Penses que la religió i la tecnologia són conceptes aparentment oposats? La fe es pot practicar amb apps, webs, jocs o participació a fòrums d’Internet? Quants joves a Catalunya són creients i quants no? Quin és el catàleg de solucions digitals religioses que utilitza la joventut a Catalunya? Un estudi recent respon a aquestes preguntes i fa una radiografia de la relació de la joventut amb la religió i les noves tecnologies.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Estades a l’estranger: intercanvis, camps de treball, convivències amb famílies i més
Existeixen multitud d’opcions en el moment que ens plantegem fer algun tipus d’estada a l’estranger, tant per joves majors d’edat com els que encara no ho sou. T’informem de les opcions disponibles perquè decideixes què necessites i què et convé més.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Ets sents compromès amb el medi ambient?
L’Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya, creada recentment, et facilita la participació en programes de voluntariat ambiental i constitueix un punt de trobada de persones voluntàries, entitats ambientals i altres col·lectius que vulguin treballar en favor del medi ambient.
Llegiu-ne més
shadow bottom
“La vida que t’espera” amb la Reforma Horària
I si poguéssim trobar temps dins del temps? La Generalitat de Catalunya ha engegat la campanya "La vida que t'espera", una proposta per la Reforma Horària que busca una sèrie de canvis en els nostres hàbits i horaris quotidians per tal d’aconseguir incrementar el nostre temps lliure per a millorar en salut i qualitat de vida.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
El Consell Nacional de la Joventut programa tallers arreu de Catalunya per redactar la 4a Carta Catalana de la Joventut
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha presentat el procés participatiu “(Re)pensem-ho tot, construïm col·lectivament”, enfocat a redactar la 4a Carta Catalana de la Joventut. La iniciativa contempla el desenvolupament de 15 tallers arreu del territori, un qüestionari digital i un congrés els dies 13 i 14 de maig.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Vols participar en un càsting ben sexy?
El projecte SEXIS busca joves de 15 a 17 anys, de qualsevol població, origen, religió, classe social, o condició física, que vulguin parlar de sexualitat de forma natural, sense complexos i que vulguin ajudar a altres joves a través de les seves opinions i reflexions per a la gravació d'un webdoc. T'apuntes?
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Internet més segura: sigues el canvi, per una Internet millor
El passat 7 de febrer es va celebrar el Dia de la Internet més segura (Safer Internet Day,#SID) a tot el món. L’objectiu principal és promoure l’ús responsable i segur d’Internet i les noves tecnologies, especialment entre infants i adolescents. I vosaltres, voleu formar part del canvi?
Llegiu-ne més
shadow bottom
Premi Interuniversitari Colònies i Educació
S'ha convocat el 1r Premi Interuniversitari per fomentar l’estudi i la recerca de les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya. Els treballs han de ser lliurats entre l’1 d’abril i el 30 de juny.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos que t'interessen

 
Consultori en línia: psicologia, sexualitat i alimentació
Tens dubtes sobre sexualitat, psicologia o alimentació? Professionals d'aquestes tres àmbit resoldran els teus dubtes al nostre consultori. Cerca o envia la teva consulta!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia de recomanacions per a la prevenció del consum de drogues des de l'àmbit esportiu
Guia adreçada a professionals (equips tècnics de l’esport, monitors/es de lleure, professorat, educadors/es…) que, a través de l’esport, poden fomentar en joves factors de protecció vers el consum de drogues des dels seus àmbits d’actuació (clubs esportius, entitats de lleure, centres educatius, etc.).
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Jo no vull ser princesa. Guia per a noies que volen ser lliures
Guia breu, editada pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), per a noies que volen ser lliures i on podràs trobar algunes reflexions i consells per viure la sexualitat i l’afectivitat de manera lliure i enriquidora.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Jo no vull ser pilota d’or. Guia per a nois que volen ser lliures
Guia breu, editada pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), per a nois que volen ser lliures i on podràs trobar algunes reflexions i consells per viure la sexualitat i l’afectivitat de manera lliure i enriquidora.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Agenda

MANRESA: Cicle de teatre Platea Jove
Cicle d'espectacles adreçats al públic més jove.
10 de març i 7 d'abril.
Llegiu-ne més
TÀRREGA: III Concurs de LIP DUB a favor de la igualtat entre dones i homes
Concurs que es convoca en motiu de la celebració del 8 de març "Dia Internacional de les Dones" amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquest fenomen.
Termini de presentació: 2 de març.
Llegiu-ne més
TARRAGONA: Clubs de lectura en francès, anglès i alemany
Aprèn llengües d'una forma diferent! L'objectiu és aprendre francès, anglès o alemany mitjançant la lectura d'un llibre i amb sessions de comentaris o la lectura d'un text i facilitant la relació i l'intercanvi d'opinions entre els assistents utilitzant la llengua com a mitjà.
Del 25 de febrer al 29 d'abril.
Llegiu-ne més
GIRONA: 17è Campionat de Funky Hip Hop Ciutat de Girona
Una oportunitat per ballar, fer esport i divertir-se.
Data límit d'inscripcions: 6 de març.
Llegiu-ne més
TORTOSA: Cicle de Formació Alternativa 2017
Cicle de cursos amb altres formes d’aprenentatge sobre un ventall molt ampli de nous conceptes i temàtiques.
De l'11 de març al 24 de novembre.
Llegiu-ne més
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2014-2447
Butlletí Jovecat

No hay comentarios: