martes, 14 de febrero de 2017

L'energia al dia Institut Català d'Energia Febrer 2017 #81

L'energia al dia
Institut Català d'Energia
Febrer 2017 #81

Notícies

 
El conseller inaugura el Cicle de debats sobre la transició energètica a Catalunya
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat el Cicle de debats sobre la transició energètica de Catalunya que organitza l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i que, a través de tres sessions, reflexionarà sobre el canvi de model energètic a Catalunya i al seu entorn estatal i europeu.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern impulsa l'autoconsum d'energia elèctrica a Catalunya amb la creació d'una Taula que reunirà administracions públiques i ens privats
La Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya agruparà els diferents actors implicats en l’autoconsum d’energia elèctrica per tal de facilitar i promoure aquest tipus de pràctica. La Taula tindrà com a funcions identificar les barreres administratives, econòmiques i legals que dificulten la generalització de l’autoconsum a Catalunya, proposar mesures per superar-les, impulsar projectes i activitats per promoure’n el desenvolupament, i fomentar l’ús eficient i eficaç dels recursos públics en l’autoconsum.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
El Govern aprova les bases per al Pacte Nacional per a la Transició Energètica
El Consell Executiu ha aprovat les bases per al Pacte Nacional per a la Transició Energètica, una visió global del model energètic per a Catalunya a llarg termini que ha de servir de referència per assolir un gran acord institucional, polític i social en matèria de política energètica. Les prioritats són situar el ciutadà en el centre del model energètic, garantir la seguretat en el subministrament i esdevenir un instrument essencial en la lluita contra la contaminació ambiental
Llegiu-ne més
shadow bottom
El programa Terrícoles de Beteve entrevista a la directora de l'ICAEN
En Lluís Reales entrevista Assumpta Farran, directora de l'ICAEN, sobre transició energètica i vehicle elèctric.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
S'actualitzen els fulls de preus de l'energia
Recull actualitzat dels preus regulats del sector elèctric i del gas natural (tarifes i tarifes d'accés o peatges), així com els preus màxims de venda de gasos liquats del petroli (propà i butà).
Llegiu-ne més
shadow bottom
Jornada EFISport 2017: Les claus per a l'eficència energètica i el manteniment a les instal·lacions esportives
La jornada va reunir més de 130 assistents que van poder conèixer de primera mà diverses experiències i casos d’èxit exposats per gestors d’instal·lacions, tant de l’àmbit públic com del privat, i proveïdors de solucions i productes.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
El president ha presentat un conveni amb què s’instarà les empreses subministradores a lluitar contra la pobresa energètica
El conveni també inclou un nou protocol d'actuació per evitar els talls en el subministrament pactat per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis de Catalunya.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou apartat al web sobre auditories energètiques i el RD 56/2016
Les auditories energètiques són una eina que permet a les organitzacions conèixer la seva situació respecte a l'ús d'energia i detectar quantitativament amb quines accions poden millorar-la. En aquest nou apartat trobareu la informació sobre quines empreses estan obligades a realitzar-la segons el RD 56/2016, i com hauria de ser l'auditoria.
Llegiu-ne més
L'Institut Català d'Energia i l'ITeC desenvoluparan eines per facilitar i comptabilitzar l'eficiència energètica i l'autoconsum renovable en la construcció i renovació d'edificis
El projecte preveu crear un indicador d’eficiència energètica de cada producte de la construcció, que informi tant del seu cost d’adquisició com de la despesa energètica associada a la seva vida útil. L’ICAEN destinarà 95.000 euros al projecte fins al 2018.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Publicacions

 
Infografia sobre mobilitat eficient (4rt. trimestre 2016)
La infografia ofereix dades actualitzades de les estacions de recàrrega i de les matriculacions de vehicles eficients a Catalunya.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Col·lecció Balanç energètic d'equips consumidors. Mesura i càlcul - Núm 2. Aïllament
Aquest segon volum de la col·lecció proporciona una metodologia de càlcul i balanç energètic en l'aïllament de canonades.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Agenda

 
4t Congrés d'Energia de Catalunya
14 i 15 de febrer, l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Mercats energètics. Perspectives per al 2017
16 de febrer, Casa del Mar de Barcelona.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
5a. Fira de Biomassa de Catalunya
23-25 de febrer, Recinte Firal El Sucre de Vic.
Llegiu-ne més
shadow bottom
 
shadow bottom
Logotip Institut Català d'Energia

No hay comentarios: