jueves, 22 de junio de 2017

Butlletí de l'Associació Catalana per la Pau

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix per correu

[Colòmbia] ‘Ecobúfalo campesino’, un projecte per a l’apoderament i l’autogestió de les comunitats camperoles

La Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra (ACVC) és la impulsora del projecte cooperatiu Ecobúfalo Campesino, que promou la producció a petita escala de carn de búfal i derivats làctics com la mozzarella. En total, 590 persones en seran beneficiàries directes, incloent els treballadors i treballadores i les seves famílies.

Dintre del context d’implementació de l’Acord de pau, aquesta iniciativa en què participa l’Associació Catalana per la Pau pretén enfortir i fer sostenibles les xarxes camperoles d’una zona aïllada dels grans fluxos comercials i, per tant, molt depenent de la subsistència. Es tracta també d’una àrea especialment afectada per la violència i el conflicte armat colombià.
Segueix llegint a la web www.acpau.org >>>

[Mauritània] Accés, coneixement i exercici dels drets de les dones a la regió de Hodh El Gharbi

Mauritània és un dels indrets del món on encara existeix l'esclavatge i on els drets de les dones són més flagrantment vulnerats, tant a nivell quotidià com a nivell legal, amb lleis que les discriminen i dificulten la seva participació ciutadana. Un exemple és la pràctica de la mutilació genital femenina, que malgrat estar prohibida des del 2005, no es penalitza com caldria.
L’Associació Catalana per la Pau treballa amb l’organització local El Karamat a 49 comunes (adouabas) de Gatt Teydouma, municipi de la regió de Hodh El Gharbi, habitat majoritàriament per antics esclaus haratines, el col·lectiu més desafavorit i vulnerable. El projecte contempla la formació en drets humans i drets de les dones, amb l’objectiu de contribuir a la seva emancipació i apoderament.
Segueix llegint a la web www.acpau.org >>>

[Catalunya] Viggo Mortensen i Rafel Plana actuaran al Teatre Lliure en benefici dels refugiats

Els dies 27 i 28 de juny tindran lloc al Teatre Lliure de Montjuïc dues funcions solidàries de l’espectacle Ramas para un nido, que signen conjuntament l’actor Viggo Mortensen i el músic Rafel Plana. Una conversa entre tots dos, que reuneix peces de piano, poemes de l’actor i també d’altres poetes.
Els beneficis d’aquesta iniciativa aniran a parar a l’Associació Catalana per la Pau; concretament, seran destinats als projectes que desenvolupem a Jordània i el Líban per garantir l’atenció de les persones refugiades. Les entrades ja estan exhaurides per a les dues funcions.
Segueix llegint a la web www.acpau.org >>>
Qui som? 

L’Associació Catalana per la Pau és una organització compromesa en la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes, la plena expressió dels drets individuals i col·lectius i l’eradicació de la pobresa.

Les nostres prioritats
  • El suport a l'agricultura familiar local
  • La defensa dels drets humans i dels drets de les dones
  • L'acció humanitària i d'emergència
Per conèixer millor les nostres activitats: www.acpau.org 
ACP - Via Laietana, 16, 1er pis - 08003 Barcelona - Tel. 933 188 444
Associació Catalana per la Pau
Via Laietana, 16, 1er pis –
BarcelonaBarcelona 08003
Spain

Add us to your address book


Vols canviar com reps aquest butlletí?
Pots actualitzar les teves dades o donar-te de baixa

Email Marketing Powered by MailChimp

No hay comentarios: