lunes, 12 de junio de 2017

Vigilància ASPCAT La vigilància epidemiològica en salut pública, una prioritat Agència de Salut Pública de Catalunya Juny 2017 #28

Vigilància ASPCAT
La vigilància epidemiològica en salut pública, una prioritat
Agència de Salut Pública de Catalunya
Juny 2017 #28

 
Resistències als antimicrobians i vigilància epidemiològica de les gastroenteritis agudes per Campylobacter i Salmonella no tifòdica
La Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública vigila aquests dos microorganismes a través de la notificació voluntària dels casos aguts al sistema de notificació microbiològica de Catalunya. Aquests dos microorganismes són la causa principal de toxiinfeccions alimentàries i gastroenteriritis agudes al món.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Finalitza el període de vigilància estacional de la grip per la temporada 2016-2017
La taxa d’incidència de síndromes gripals registrada per la xarxa sentinella la setmana 20 ha estat de 5,38 x 100.000 habitants, que es correspon amb un nivell d’activitat epidèmica basal.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Activat el Pla de vigilància i prevenció de l’onada de calor (POCS) de l’1 de juny al 30 de setembre
El Pla, coordinat per la Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de Catalunya de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, compta amb la participació de diferents departaments i institucions.
Llegiu-ne més
 
Brot de la malaltia de l’Ebola a la República Democràtica del Congo
El passat 11 de maig, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va informar sobre un brot de la malaltia de l’Ebola, a la zona de Likati, província de Bas Uele, al nord-est de la República Democràtica del Congo (RDC).
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’ASPCAT participa en el B-Debate sobre el virus Zika i altres arbovirosis
A l’acte d’inauguració, la Sub-directora general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, Mireia Jané, va destacar que espais científics com aquest són el marc idoni per crear aliances i promoure estratègies efectives amb altres països. També hi va presentar el Pla de vigilància, prevenció i control de les arbovirosis a Catalunya.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
V Jornada sobre Vigilància en Salut Pública: “Integració de nous coneixements i experiències en la vigilància de salut pública”

Organitzada pel Grup de Treball de Vigilància Epidemiològica de la Societat Espanyola d’Epidemiologia en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la Jornada ha posat de manifest el paper clau de l'epidemiologia molecular i els indicadors socials en la Salut Pública.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de l’ASPCAT dona per tancat el brot de xarampió a Barcelona i àrea metropolitana
A data 8 de maig i després d’un temps equivalent a dos períodes màxims d’incubació (42 dies) sense nous casos, es dona per tancat el brot de xarampió que es va notificar a la xarxa de vigilància epidemiològica el mes de gener. No obstant aixó, en diversos països europeus continuen apareixent brots de malaltia.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
L’ASPCAT presenta el Protocol per a l’estudi de contactes de les persones diagnosticades d’ITS a Catalunya
La sub-directora general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, Mireia Jané, ha explicat el context epidemiològic actual de les ITS i les actuacions realitzades en el marc de la vigilància de la salut pública a Catalunya en la VI Jornada de Treball de la Comissió Corporativa de Referents Territorials d’Infeccions de Transmissió sexual (ITS) de l’Institut Català de la Salut.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El Dia Mundial del Paludisme destaca el lema "Acabem per sempre amb el paludisme", una malaltia especialment activa a l'Àfrica subsahariana
Els casos notificats a Catalunya mostren una tendència ascendent de la incidència al llarg dels anys, que està relacionada amb l’augment dels viatges a àrees endèmiques en els darrers anys, conjuntament amb el fet de no fer la quimioprofilaxi antipalúdica o completar-la.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Dia Mundial de la Higiene de les Mans, 5 de maig
La Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, a través de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica, rep cada any la notificació de més de 200.000 casos de malalties infeccioses que es produeixen al territori de Catalunya. El 80% d’aquestes malalties es contagia a través de les mans.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Amenaces de salut pública internacionals. Últimes actualitzacions

Casos de malaltia per febre vírica de Zika a Catalunya. Actualització setmanal
Fins al 31 de maig de 2017 s’han confirmat 154 casos importats de febre vírica de Zika residents a Catalunya. L’ 1 de juny s’inicia el període de vigilància vectorial i el proper full informatiu s’editarà integrat en el full informatiu de la vigilància de les arbovirosis transmeses per mosquits de periodicitat setmanal.
Llegiu-ne més
Informació sobre casos de grip aviària A(H7N9) en humans a Xina. Actualització mensual
Des del març del 2013 i fins al 12 de maig de 2017, s’han notificat a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) un total de 1.468 casos humans de grip aviària A(H7N9) confirmats per les autoritats sanitàries xineses, amb almenys 559 defuncions.
Llegiu-ne més
Informació sobre casos d’infecció per nou Coronavirus (MERS CoV). Actualització mensual
Des de l’abril de 2012, data en que es va detectar el primer cas d’infecció, i fins al 12 de maig de 2017, s’han confirmat 1.979 casos d’infeccions per MERS-CoV, i s’han produït 754 defuncions.
Llegiu-ne més
Alta Butlletins anteriors Contacteu Baixa Avís legal
ISSN: 2385-7218 | Dipòsit legal: B. 11289-2015
Generalitat de Catlalunya

No hay comentarios: