viernes, 16 de junio de 2017

Flash TicSalut 14 JUNY 2017 #102

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
14 JUNY 2017

#102

Tots els números

Èxit de participació a la jornada SNOMED CT: Experiències i nous reptes a Catalunya

Més d’un centenar d’assistents van participar a la jornada organitzada per TicSalut, centrada en la terminologia clínica SNOMED CT i les principals experiències en interoperabilitat, entre elles el projecte Intersocial, Diccionari clínic per a iSalut o el Portal AppSalut.

Jornada BCSalut 17: Gestió de la informació en un entorn digital

El Departament de Salut va organitzar els dies 8 i 9 de juny les II Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya (#BCSalut17) a Barcelona. Sota el lema “Col·laborar en un entorn de connexió global, la ciència oberta: noves funcions i oportunitats”, les jornades tenien per objectiu parlar sobre tendències de futur al voltant de: la col·laboració en un entorn de connexió global de la informació o la ciència oberta, gestió de la informació de recerca en obert i accés a la informació en un entorn digital.

Repte 2 d-LAB: Solució per a la millora de la gestió i ús de les dades personals de salut

d-LAB és un programa de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, organització encarregada d’accelerar la transformació digital i d’albergar a Barcelona el Mobile World Congress – el major esdeveniment en tecnologies mòbils a nivell mundial.

Entrevista

Entrevista a Albert Tort, President del Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona
Albert Tort: "Les infermeres tenim molt a dir -i a fer- per assegurar l’accés als sistemes de salut"
Més de 8.000 infermeres de tot el món van reunir-se a Barcelona del 27 de maig a l’1 de juny, en el 25e Congrés Internacional d’Infermeria. El congrés en infermeria més important a nivell mundial va abordar temes com els recursos humans per a la salut, la cobertura sanitària universal i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Des del Flash TicSalut hem volgut conèixer l’impacte d’aquest congrés en el sector entrevistant a Albert Tort, president del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i li hem preguntat sobre els principals reptes que han d’afrontar les infermeres i com es gestionarà la irrupció, cada vegada més present, de les noves tecnologies.

Estàndards i Interoperabilitat

Publicada la revisió de la SERAM 2016
Des del Diccionari clínic per a iSalut s’han treballat les prestacions de radiologia fent una revisió de la nova versió de la SERAM publicada l'any 2016. A més d’aquesta revisió, també s’ha ampliat l’apartat de TC Musculoesquelètic i s’han afegit algunes prestacions considerades necessàries pel grup d’experts del domini.

No hay comentarios: