martes, 13 de junio de 2017

#MediaproLive La revolució en directe

#MediaproLive

 
 
 
00:04
 
 
 
 
01:00
 
 
 
 
 
 
 
 
L’exposició Mediapro Live, la revolució en directe proposa descobrir l’esforç humà i la revolució tecnològica que permet portar informació i entreteniment a tot arreu amb una immediatesa total.
El visitant pot interactuar amb un centenar de tauletes, posar-se unes ulleres de realitat virtual, veure una projecció immersiva en una carpa instal·lada al Jardí i visitar la unitat mòbil més gran d’Espanya.
La carpa del Jardí acull un programa amb prop de 50 activitats paral·leles els dimecres, dijous i divendres al vespre amb projeccions de produccions del Grup MEDIAPRO.
Del 30 de maig al 24 de setembre

Vivim el món en directe a través de les imatges que ens arriben del que està passant. Aparentment no hi ha distàncies, i informació i entreteniment arriben a qualsevol lloc del món al mateix moment que es produeixen. Però què hi ha darrere de cada imatge? L’exposició “MEDIAPRO LIVE, la revolució en directe” descobreix l’esforç humà i la revolució tecnològica que permet portar informació i entreteniment a tot arreu amb una immediatesa total. Per aconseguir-ho, la mostra, que es podrà veure del 30 de maig al 24 de setembre al Palau Robert, involucra el visitant en una visita immersiva i interactiva.
L’exposició permet repassar les imatges més icòniques de les dues darreres dècades, compartir amb l’equip  d’El Intermedio una reunió de guió aprofitant la tecnologia 360 o veure el bategar del Grup MEDIAPRO a través de 100 tauletes tàctils on repassarem les feines i les xifres del grup audiovisual més important d’Europa. Coneixerem 50 persones que amb la seva feina o la seva visió del món han influït en la trajectòria del Grup i descobrirem la creativitat i l’esforç que hi ha darrere dels centenars de projectes que MEDIAPRO ha impulsat en aquests 24 anys i que en molts casos han estat reconeguts amb els premis més destacats.
La il·lustradora Maria Corte és qui ha dissenyat la imatge del cartell, un cor que fan bategar els professionals de MEDIAPRO i que amb la seva feina, amb la difusió de les imatges que recullen i difonen del món que vivim, també ens fan bategar a nosaltres. Graduada per la Massana el 2009, aquesta il·lustradora sorprenent i vital ha publicat treballs en mitjans de tot el món com The New York TimesCorriere della Sera i The Wall Street Journal.
MediaproLive
Foto: Vanessa Miralles

Una mostra amb un recorregut per 9 àmbits

“MEDIAPRO LIVE, la revolució en directe” ocupa 450 metres quadrats i es divideix en nou àmbits diferents, 7 dels quals ocupen el segon pis de l’edifici del Palau Robert.
El recorregut comença per l’espai Live, que endinsa el visitant en la realitat del món que vivim amb una mostra de les imatges icòniques dels darrers 24 anys. L’exposició segueix a l’espai Entra, on convida el visitant a entrar, precisament, en la diversitat de projectes en què MEDIAPRO ha treballat i amb l’ús d’unes ulleres 360 podrà veure com es fa, per exemple, la sèrie de televisió Nit i Dia o com és una reunió de guió del programa El Intermedio. També es pot interactuar amb un centenar de tauletes tàctils distribuïdes en aquest espai conformant un mosaic on es demana al visitant que descobreixi el treball dels més de 5.100 professionals del Grup MEDIAPRO d’una manera lúdica.
La instal·lació Noms és l’homenatge a alguns dels professionals i amics que han marcat la trajectòria del Grup, a través d’un Split-flat  vertical. Professionals, artistes, persones que amb la seva manera de ser o de fer han deixat una petja en el Grup i els seus projectes, des de Fernando Leon, Johan Cruyff, Woody Allen, Pepe Rubianes o Paolo Sorrentino. A l’espai Idees un munt de papers aturats en el temps ens permetrà fer un recorregut pel treball que hi ha  darrere de cada projecte, de cada idea, gràcies al maping generat per 4 projectors. Unes idees, uns projectes que han tingut el reconeixement en forma de nombrosos premis, més de 400, que el Grup ha recollit durant 24 anys. Els principals premis es poden veure també a l’exposició, conviuen un Oscar, un Globus d’Or, un BAFTA i diversos Goyas, per citar alguns dels prop de 50 premis exposats.
El recorregut per la segona planta del Palau Robert segueix amb una entrevista ben especial. A l’espai el Set, Clara Segura, Gran Wyoming i Ram Tellen estan a punt per entrevistar qui vulgui seure a la butaca.
Però l’exposició té encara dos espais més: Som,  que mostra de manera interactiva els 150 projectes en què ha treballat el Grup MEDIAPRO en tota la seva història i un espai dedicat a la realitat virtual i a la creativitat on els visitants poden interactuar amb l’obra de Miquel Barceló, i on poden fer un treball de creació virtual sobre la cúpula de la sala de les Nacions Unides de Ginebra.
“Mediapro Live, la revolució en directe” continua al jardí del Palau Robert amb una carpa polièdrica on els visitants es poden submergir en tot el que significa la retransmissió a més de 160 països d’un Barça-Real Madrid, l’esdeveniment esportiu amb més audiència del món. A través del vídeo We live football  repassem el funcionament de l’engranatge perfecte que permet portar l’emoció i la passió del futbol a qualsevol racó de món.
Però perquè el futbol o qualsevol esdeveniment d’actualitat pugui ser vist per milions de persones, falta una última peça: la Unitat Mòbil. Un espai on molt poques persones poden accedir i que MEDIAPRO obre perquè els visitants de l’exposició puguin visitar una de les unitats mòbils més gran d’Europa i des d’on es realitzen tota mena d’esdeveniments televisius.
MediaproLive
Foto: Vanessa Miralles
MediaproLive
Foto: Vanessa Miralles

Prop de 50 activitats programades a la carpa del jardí

Per completar el recorregut, Palau Robert i el Grup MEDIAPRO han programat un seguit de projeccions amb els projectes més emblemàtics del Grup. Les projeccions  es faran els dimecres, dijous i divendres als vespres a la carpa que s’instal·la al jardí. De dia, serà un espai més de l’exposició i quan aquesta tanqui a les 20 h, cada dimecres, dijous i divendres acollirà la projecció de pel·lícules, sèries de televisió, obres de teatre i concerts de música produïts per MEDIAPRO, de manera que passi a formar part de l’oferta d’activitats de la ciutat de Barcelona coincidint amb els mesos d’estiu.
El programa s’inicia amb la pel·lícula Llach: La revolta permanent i s’hi inclouran totes les obres de teatre protagonitzades per Pepe Rubianes, una marató de la sèrie The Young Pope protagonitzada per l’actor britànic Jude Law i dirigida per l’italià Paolo Sorrentino, les pel·lícules de Woody Allen produïdes per MEDIAPRO, exhibicions d’e-sports o Barcelona, la rosa de foc, la pel·lícula sobre la ciutat amb narracions de Pep Guardiola (versió en català), Woody Allen, Benedetta Tagliabue (italià), Olga Kurilenko (rus), Daniel Brhull (alemany), Eric Abidal (francès) o Rinko Kikuchi (japonès). Fins i tot s’hi podran veure pel·lícules que encara no s’han estrenat a Espanya com és el cas del film cubà Esteban, que està recollint nombrosos premis internacionals.
La programació de les activitats paral·leles es pot consultar a la web de l’exposició.

#Mediaprolive
MediaproLive
Foto: Vanessa Miralles
domo
Foto: Palau Robert

Agenda d'activitats

Podeu consultar-les a mediaprolive.cat
Totes les activitats es faran a la carpa. entrada lliure fins a omplir aforament. 
Horari de les activitats: 20.30 h.
Les projeccions són en versió original, excepte "Barcelona, la rosa de foc" que es projecta en 8 idiomes diferents.

Data d'actualització:  23.05.2017

No hay comentarios: