martes, 6 de junio de 2017

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Maig 2017 #209

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Maig 2017 #209
Aprofita aquest estiu, forma’t o treballa en l’educació en el lleure!
L’estiu és un bon moment per fer coses noves, una d’elles capacitar-te com a monitor o treballar en el camp de l’educació en el lleure. Treballar en activitats de lleure o fer cursos intensius de monitor o de director d’activitats de lleure infantil i juvenil és una bona oportunitat per créixer a nivell personal i professional. Aprofita-ho!
Llegiu-ne més

Actualitat

 
Tria el teu estiu!
S’acosta l’estiu i cal pensar què fareu durant les vacances. Com cada any, la Guia d’Activitats de Lleure Educatiu recull les propostes que caus, esplais, casals de joves i empreses d’educació en el lleure organitzen perquè passeu un estiu ple d’experiències. Trieu, remeneu i apunteu-vos-hi!
Llegiu-ne més
shadow bottom
XVIII Setmana sense fum
“Menys fumar i més caminar”, aquest és el lema de la XVIII Setmana Sense Fum, que ha tingut lloc del 25 al 31 de maig amb activitats arreu del territori per conscienciar-nos dels efectes nocius que té el tabac en el nostre organisme. T'apuntes a fumar menys i caminar més?
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Move2Learn, Learn2Move, viatjar per aprendre, aprendre per viatjar
Iniciativa de la Comissió Europea de foment de la mobilitat, l'aprenentatge i la identitat europeista entre els joves de 16 a 19 anys que estiguin enregistrats a la plataforma d'aprenentatge en línia ETwinning Europe, on hauran de presentar els seus treballs i projectes. El termini de presentació de treballs finalitza el 30 de juny.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Benvinguts a pagès, una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix el que mengem
Els propers dies 3, 4 i 5 de juny explotacions agràries i de pesca d’arreu de Catalunya obriran les seves portes per ensenyar-te granges, vinyes, obradors, barques... Restaurants i allotjaments també participaran d’aquesta iniciativa. Planifica un cap de setmana complet!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Puja al tren de la llengua!
Vols practicar català i no tens temps? T'agradaria ajudar a persones que volen millorar el seu català? Tenim la solució perfecta: puja al tren de la llengua! Troba la teva parella lingüística als trajectes dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i aprèn o ensenya català!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Youtubers en català
Youtube s’ha convertit en la plataforma reina dels vídeos. És de fàcil accés, i tenir un canal per publicar-hi el que vulguem és ben senzill i gratuït. El fenomen dels youtubers està a l’ordre del dia i molts voleu convertir-ho en la vostra professió, però sabries dir-nos quants youtubers coneixes que publiquin vídeos en català?
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Units canviarem el món, vídeo guanyador del 3r concurs Kabua
"Units canviarem el món" de l'Institut Lauro, "Abre los ojos" d'Hamelin-Laie International School i "No donis l'esquena" de l'Institut Montilivi formen el podi del 3r Concurs Kabua 2017 Joves per Canviar el Món. Els premis es van lliurar el 20 de maig a la seu de la Direcció General de Joventut.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Sobreviure als exàmens
Quan s'acosten els exàmens milers d'alumnes es submergeixen en els llibres i apunts, fan vida a les biblioteques i entren en un peculiar estat d'ànim, paralitzen la vida social i només poden pensar en l'examen següent. Tot seguit, t'oferim recomanacions per sobreviure a l'època dels exàmens i no morir en l'intent.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Internet ens vampiritza?
Avui en dia poca gent pot dir que no estigui enganxada a Internet o a les noves tecnologies. Però, ens hem aturat a reflexionar sobre què suposa un ús indiscriminat i massiu d’Internet? Això és el que promouen un grup de joves que han decidit distanciar-se d’Internet farts del seu caràcter vampíric, i han engegat una petita revolució. T’ho expliquem.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Dia de l'Associacionisme Cultural 2017
Del 2 al 4 de juny, les associacions i entitats culturals celebren unes jornades d'activitats de portes obertes dels seus equipaments en el marc del Dia de l'Associacionisme Cultural, el 4 de juny. No t'ho perdis!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Oberta la segona convocatòria del Vacances en família
Fins al 12 de juny a les 12:00 h del migdia us podeu preinscriure a la 2a convocatòria de Vacances en família 2017. Els torns d'estada començaran a partir del mes de setembre i finalitzaran l'últim cap de setmana del mes de febrer de 2018. Inclouen estades de caps de setmana, el pont de la Diada, el pont d'octubre i el pont de desembre.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Setmana de l'Energia 2017
Tot coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana de l’Energia. L’Institut Català d’Energia (ICAEN) promou aquesta campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania en relació amb l’estalvi i l’eficiència energètica, amb activitats programades arreu del territori català durant els mesos de maig, juny i juliol.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Campanya Let's Clean up Europe
Catalunya va participar amb 199 accions de neteja en espais naturals a la Campanya Let's Clean up Europe els dies 12, 13 i 14 de maig. Us animem a continuar col·laborant en tasques d'aquesta mena per sensibilitzar la ciutadania sobre els efectes dels comportaments incívics, evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Catalunya necessita socorristes
Sembla mentida, però és veritat, amb el que costa trobar feina actualment, i encara es troben àmbits amb un clar dèficit de professionals, fins i tot, en sectors aparentment tan saturats com el turístic. Sabies que a Catalunya manquen socorristes?
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Tallers de co-creació per decidir com serà el nou Carnet Jove!
El Carnet Jove de Catalunya ha iniciat la tercera i última fase de l’acció participativa entre la joventut catalana per definir com serà el nou carnet, una iniciativa promoguda per l’Agència Catalana de la Joventut en el marc del nou impuls social del carnet. D'entre els tallers programats, encara us podeu apuntar al de les Terres de l'Ebre, programat per aquest dissabte 3 de juny.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Atreveix-te a anar de museus!
Quant temps fa que no vas a un museu? O no et perds ni una exposició? El passat 18 de maig es va celebrar a tot el món el Dia Internacional dels Museus (DIM), un esdeveniment que va obrir les portes de molts museus de forma gratuïta i els va omplir d'activitats. Atreveix-te a anar de museus tot l'any!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos que t'interessen

 
Dia internacional contra l'assetjament escolar: Digues STOP!
El 2 de maig es va celebrar el dia internacional contra l'assetjament escolar. Tant si pateixes una situació violenta, com si veus alguna agressió o estàs fent mal a algú, actua i respecta! Digues STOP! Tu tens el poder de canviar-ho. I recorda, no estàs sol/a, truca al 116 111. No callis, només així es podran posar en marxa els mecanismes per aturar-ho!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Registre de parelles estables de Catalunya
Fa més de dos anys que viviu en parella, teniu fills en comú o heu formalitzat la vostra relació a la notaria? El Govern ha creat un registre administratiu únic de parelles estables a Catalunya que s’acomoda a la regulació del Codi civil català, i que s’orienta a satisfer els requisits que estableix la legislació de la Seguretat Social quant a la pensió de viudetat. Informeu-vos dels requisits i de què representa estar-hi inscrit/a.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Formació d'educadors en el lleure
T’interessaria participar en el món de l’educació en el lleure? El curs de monitor o el de director et serà molt útil. Coneix com són i qui els organitza.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Ciència en un minut
La Unitat de Comunicació Científica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha elaborat una sèrie de vídeos que, amb el suport d’il·lustracions animades i en poc més de 60 segons, donen resposta a dubtes científics. El contingut de les càpsules audiovisuals d’aquesta nova eina educativa i de divulgació es difon a través de YouTube i s’ha creat amb l’assessorament d’investigadors de la URV.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Ja ens seguiu a Instagram?
Des de la Direcció General de Joventut volem estar més a prop que mai de vosaltres, els i les joves de Catalunya, i per això hem afegit un nou canal de comunicació amb vosaltres, l'Instagram. Si encara no sou followers nostres, us convidem a seguir-nos!
Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

TOT EL TERRITORI: Premis Extraordinaris de Batxillerat
Són el reconeixement oficial dels mèrits dels alumnes que demostren una preparació d'excel·lència en l'etapa del batxillerat, així com constància i compromís pel treball compartit amb els professors i la família.
Inscripció: del 30 de maig al 6 de juny de 2017.
Llegiu-ne més
BARCELONA: Cursos d'estiu 2017 de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès
Cursos intensius d'estiu de narrativa, poesia, audiovisual i llengua.
Termini d'inscripcions fins al 22 de juny.
Llegiu-ne més
LLEIDA: Festival al cel. Lleida Air Challenge
Activitats de l'aire per a totes les edats: acrobàcies de grups internacionals, avions antics, aeromodelisme, ultralleugers, drons, etc.
El 4 de juny.
Llegiu-ne més
VALLS: 1r Concurs de Grafits i Murals
Aquest concurs pretén facilitar un espai creatiu i artístic pee als joves en el marc de la Festa Major de Sant Joan, motiu pel qual la temàtica girarà a l'entorn del seguici festiu de la ciutat.
Inscripcions obertes fins al 2 de juny.
Llegiu-ne més
FIGUERES: Procés participatiu a Figueres sobre el civisme i la convivència, per als i les joves de la demarcació de Girona
Procés participatiu que es du a terme amb la finalitat de donar veu a la ciutadania sobre els hàbits i comportaments positius que inspiren la convivència a Catalunya i d’aquesta manera, poder fer una fotografia actual que ens permeti visualitzar col·lectivament com ens relacionem i quin futur volem compartir entre tots i totes.
El 3 de juny.
Llegiu-ne més
TORTOSA: Festival de cinema turístic Terres Catalunya
Terres Lab vol oferir un marc de debat per reflexionar sobre les interrelacions entre la indústria del turisme i la de l’audiovisual, amb l’objectiu d’anticipar i analitzar les tendències comunicatives més exitoses, així com explorar noves sinergies.
Del 31 de maig al 3 de juny.
Llegiu-ne més
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2014-2447
Butlletí Jovecat

No hay comentarios: