viernes, 31 de enero de 2014

#extraordinari
Butlletí d'actualitat tributària
Direcció General de Tributs i Joc
Departament d'Economia i Coneixement
Dijous, 30 de gener de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Notícies tributàries

El DOGC 6551, de 30 de gener, publica la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres, i del sector públic, així com la Llei 1/2014, del 27 de gener, de Pressupostos de la Generalitat per al 2014. En relació amb les mesures fiscals de la Llei 2/2014, cal assenyalar que afecten els principals tributs, tant propis com cedits. La transcendència d’alguna d’aquestes mesures motiva l’aparició d’aquest número extraordinari.
En el marc de l’exercici de la seva capacitat normativa, el parlament de Catalunya ha aprovat una reforma de l’impost que modifica els elements quantitatius del tribut, entre les quals destaquen els percentatges de bonificació aplicables en la quota, i s’introdueix progressivitat en la bonificació.
+ informació
A més de les modificacions en l'impost sobre successions i donacions ja exposades, la llei introdueix diverses modificacions en altres tributs cedits:
1. A l'IRPF, destaca,  pel que fa a la deducció en concepte d’inversió per un àngel inversor, l'aprovació d'un percentatge específic de deducció en el cas de societats creades o participades per universitats o centres de recerca.
2. A l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, es regula per primera vegada la tributació dels arrendaments.
3. A la tributació sobre el joc s'aproven nous tipus impositius per a determinades màquines recreatives, rifes, tòmboles i combinacions aleatòries.
4. A l'impost sobre hidrocarburs, es regulen els tipus impositius autonòmics.
+informació
La llei de mesures fiscals, administratives, financeres, i del sector públic conté una sèrie de mesures fiscals entre les quals, pel que fa als tributs propis de la Generalitat de Catalunya, cal destacar:
1. Modificacions en la regulació dels cànons sobre la disposició del rebuig de residus:
  • S’actualitza el tipus de gravamen del cànon sobre la disposició del rebuig dels residus municipals.
  • Es crea el cànon que grava la destinació dels residus industrials a dipòsit controlat.
2. Modificació del gravamen de protecció civil, en concret del càlcul dels topalls màxims de quota.
3. Modificació del cànon de l’aigua: afecta a elements quantitatius que afecten als usos ramaders i els industrials de producció d’energia elèctrica
4. Taxes:
  • Es creen noves taxes.
  • Es realitzen adaptacions formals a la normativa substantiva de cada matèria.
  • S'introdueixen de nous supòsits d’exempció.
  • S'aclareixen conceptes que conformen els elements del tribut.
  • S'actualitzen els imports vigents.
Amunt

No hay comentarios: