martes, 7 de enero de 2014

#99 Infoacsa


Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#99
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Desembre 2013
Agenda
Pinsos: aprofitament de residus agroalimentaris. Adsorbents de micotoxines. DAAM. Barcelona, 10 de gener

Legislació
Actualització de les especificacions d'additius alimentaris

La Unió Europea estableix nous requisits d'informació sobre els productes de la pesca i l'aqüicultura

Es publica la llista de la UE de productes primaris autoritzats per a la producció d'aromes de fum

Novetats sobre la informació alimentària facilitada al consumidor: etiquetatge sobre l'origen de la carn i definició de nanomaterial artificial
Banner
Banner
Banner
Banner

Alertes sobre al·lergògens alimentaris

Retirada del mercat de pa de blat serraí per presència de gluten

Mitjançant el Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’informació (SCIRI), s’ha comunicat la retirada del mercat dels següents productes per presència de gluten, quan a l’etiqueta es presentaven com productes sense gluten.

Consells per als consumidors

Consell de seguretat alimentària: No consumiu cap producte si ha superat la data de caducitat


Informes científics

L'EFSA finalitza la reavaluació completa de l'aspartam i conclou que és segur en els nivells d'exposició actuals

L’aspartam i els seus productes de degradació són segurs per al consum humà en els nivells d'exposició actuals i es confirma la ingesta diària admissible (IDA) ja establerta.

Publicacions

Informe SAM 2012

Informe SAM 2012

Aquest estudi analitza anualment la cobertura periodística dels temes relacionats amb la seguretat alimentària, per tal de reflexionar sobre la informació que en aquest àmbit arriba a la ciutadania i contribuir a la seva millora.

Micotoxina deoxinivalenol

Nou capítol del document Micotoxines. Estudi de dieta total a Catalunya, 2008.

ACSA brief

Avaluació dels riscos acumulatius

Butlletí acsa brief de novembre/desembre (PDF, 223 kB)

Documentació de jornades

Documentació de la jornada de presentació de l'informe SAM 2012

Presentació de l'Informe SAM 2012 i debat sobre el tema "Malbaratament i demanda creixent d’aliments: com resoldre la paradoxa?"

VIII jornada de Seguretat Alimentària i Administracions Locals: La formació, clau per garantir la seguretat dels aliments

La jornada d'aquest any s'ha centrat en la formació i la capacitació dels treballadors del sector de venda al detall i de la restauració, eines fonamentals per garantir la seguretat dels aliments.

Les receptes d'Alícia

Flam de torró sense llet i sense gluten

Flam de torró sense llet i sense gluten

La recepta d'Alícia de nadal (PDF, 124 kB) és apta per a al·lèrgics a la llet i per a persones celíaques.


Productes vegetals de temporada

Al desembre: escarola

Al desembre: escarola




ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: