jueves, 16 de enero de 2014

.ticsalut.cat


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


GENER DE 2014 - ESPECIAL MAPA DE TENDÈNCIES 2013

#64

Tots els números

El Mapa de Tendències 2013 diagnostica el bon estat de salut de les TIC aplicades a la sanitat catalana

Per setè any, la Fundació TicSalut ha organitzat la jornada del Mapa de Tendències, un esdeveniment ja ben consolidat que permet conèixer de forma objectiva el desenvolupament i l’ús de les TIC als sistemes sanitaris de Catalunya i del món. Més de 350 professionals sanitaris i tecnòlegs van omplir l’auditori del TecnoCampus Mataró-Maresme el passat 20 de desembre, on TicSalut va presentar els resultats d'aquests estudis i també del monogràfic anual, dedicat enguany als models assistencials no presencials. En aquest número especial del butlletí FlashTicSalut, us oferim totes les claus i les intervencions del Mapa de Tendències 2013.

Un 70% dels hospitals i centres de primaria utilitza eines TIC mòbils, segons l’Enquesta TIC i salut 2013

Per segon any consecutiu, el 100% de les entitats proveïdores de salut ha participat en l’Enquesta TIC i salut, un estudi que permet conèixer objectivament el nivell de desenvolupament de les TIC a la xarxa de centres sanitaris i sociosanitaris públics catalans. Us en resumim els resultats més destacats.

Cinc tendències internacionals en TIC i salut que se centren en el pacient i en les dades

L'informe anual de la Fundació TicSalut identifica cinc palanques de canvi dels models tradicionals de la sanitat arreu del món: la prescripció tecnològica, la comunicació oberta low cost, la revolució del big data, la col·laboració públic-privada i les organitzacions activades pels pacients. Enguany s'ha comptat amb la col·laboració de cinc experts en l'àmbit.

La fórmula de la telesalut: contingut + context + implementació

“No es tracta de si la telemedicina funciona o no funciona, sinó de definir per a què serveix”, va insistir la Dra. Rosa Sunyol, directora de l’Institut Avedis Donabedian de la UAB, durant la presentació de l’estudi monogràfic sobre els models assistencials no presencials. Aquesta revisió bibliogràfica complementa el Mapa de Tendències 2013.

Entrevista


Director de la Fundació TicSalut i Coordinador General de les TIC del Departament de Salut
Entrevista al Dr. Francesc García Cuyàs
Un any després d’assumir la direcció de la Fundació TicSalut, el Dr. Francesc García Cuyàs fa un balanç del Mapa de Tendències 2013 en aquesta entrevista i reflexiona sobre els reptes de futur de Catalunya pel que fa a les TIC en el sector salut i social.

No hay comentarios: