jueves, 9 de marzo de 2017

InfoACSA Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària Departament de Salut Febrer 2017 #135

InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Febrer 2017 #135
La Influença aviària (IA) i la seguretat dels aliments derivats de l’aviram
El consum d'aus de corral o d'ous no transmet el virus d'influença aviària als humans.
Llegiu-ne més

Novetats

 
Resistències microbianes, abordatge comú de la situació a Catalunya
Conclusions del VIII Workshop d’avaluació del risc a la cadena alimentària, organitzat per l’ACSA, on es va plantejar,per primera vegada, una perspectiva global de la situació a Catalunya.
Llegiu-ne més
shadow bottom
D’on venim i on anem. 10 anys treballant per la seguretat alimentària
Conclusions de la X Jornada de Seguretat Alimentària i Administració Local en la qual van participar més de cent professionals, es va fer una reflexió sobre l’evolució de la seguretat alimentària a l’àmbit municipal en els darrers anys i sobre els reptes i projectes de futur.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Els ous
La majoria de toxiinfeccions alimentàries (TIA) produïdes pels ous es podrien evitar si es respectessin els consells  de compra, conservació i manipulació.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Detinguts per manipulació, etiquetatge i venda il·legal d’aliments
Fruit d’aquesta actuació s’han retirat del mercat al voltant de 500 quilos de menjar preparat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
shadow bottom
Explora les dades: Resistència als antimicrobians a Europa
Eina de visualització de les dades per país sobre els nivells de resistència antimicrobiana dels bacteris que es troben en alguns aliments, animals i éssers humans.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Vigilància de la resistència microbiana a Europa 2015
L’informe presenta les dades de resistència microbiana de set microorganismes importants per a la salut pública.
Llegiu-ne més
shadow bottom
 
shadow bottom
 
Materials destinats a entrar en contacte amb els aliments no harmonitzats a la Unió Europea
Estudi sobre la situació actual d’aquests materials realitzat pel Joint Research Centre de la Comissió Europea.
Llegiu-ne més
shadow bottom
La caquèxia crònica: abordar els riscos per a la Unió Europea
La caquèxia crònica és una encefalopatia espongiforme transmissible (EET) que afecta cérvols, ants, alces i rens.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
Consulta pública sobre les declaracions nutricionals i de propietats saludables en els aliments
Tots els ciutadans sou benvinguts a participar en aquesta consulta.
Llegiu-ne més

Legislació

 
shadow bottom
Norma de qualitat de la sidra
La norma introdueix noves categories de sidra existents al mercat de l'Estat espanyol.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Lluita contra el malbaratament

 
shadow bottom
No malbaratis la carn
Contra el malbaratament alimentari tu hi tens molt a fer.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Conservar bolets
Recepta contra el malbaratament d’aliments.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

 
shadow bottom
Claus per elaborar amb seguretat preparats d’arròs i peix cru
Molt de compte quan prepareu aliments que es mengen crus.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Receptes

 
Gallete Bretone
Recepta per al·lèrgics a la llet i per intolerants al gluten i a la lactosa.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Alertes

 
shadow bottom
Retirada del mercat de diferents licors de cremes
Es retiren per presència d’ingredient làctic no declarat en l’etiquetatge.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Cursos, actes i jornades

ACSA Respon Baixa Butlletins anteriors Avís legal
logo

No hay comentarios: