martes, 7 de marzo de 2017

Vigilància ASPCAT La vigilància epidemiològica en salut pública, una prioritat Agència de Salut Pública de Catalunya Març 2017 #26

Vigilància ASPCAT
La vigilància epidemiològica en salut pública, una prioritat
Agència de Salut Pública de Catalunya
Març 2017 #26

Notícies

 
Informació de salut pública sobre el focus de grip aviària detectat en aus a Catalunya
La grip aviària és una malaltia infecciosa de les aus produïda per subtipus del virus de la grip A. Pot afectar tant espècies avícoles destinades al consum com aviram i aus salvatges. La major part dels subtipus de la grip aviària no s’han detectat en l’ésser humà, com és el cas del subtipus A(H5N8), que s’ha identificat recentment en aus a Catalunya.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot de xarampió a Barcelona i àrea metropolitana relacionat amb un cas importat de la Xina
A data 3 de març n’hi ha un total de 27 casos confirmats. Els afectats són persones no vacunades o vacunades de forma incompleta, residents a Barcelona i àrea metropolitana, majoritàriament amb edats compreses entre els 24 i els 54 anys, tot i que també hi ha dos nens entre els afectats. L'evolució de tots els casos ha estat favorable i 6 casos han requerit hospitalització.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Brot de febre groga al Brasil
Des de desembre de 2016 diferents estats de Brasil estan experimentant un augment d’activitat de febre groga, amb aparició de casos en primats no humans (micos) i d’alguns casos en humans associats amb la transmissió del virus entre micos i espècies de mosquits que es troben en les zones boscoses (transmissió selvàtica).
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’ASPCAT publica l’informe anual de la tuberculosi a Catalunya l’any 2015
La Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública ha registrat un total de 1.078 casos de tuberculosi (TBC) a Catalunya, que representen una taxa d’incidència de 14,4 casos per 100.000 habitants, amb una davallada del 4,6 % respecte de l’any 2014 (15,1 casos per 100.000 habitants).
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Avaluació del risc del virus del Zika a Catalunya
L’informe “Risk of introduction of Zika Virus and other arboviruses in Catalonia”conté les principals recomanacions i conclusions del workshop organitzat per la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).
Llegiu-ne més
shadow bottom
El nombre d’afectats per grip a Catalunya continua disminuint
La taxa d’incidència de síndromes gripals registrada per la xarxa sentinella ha estat de 59,14 x 100.000 habitants, que es correspon amb un nivell d’activitat epidèmica basal.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Amenaces de salut pública internacionals: últimes actualitzacions

Informació sobre casos de grip aviària A(H7N9) en humans a la Xina. Actualització mensual
Des del març del 2013 i fins al 16 de febrer de 2017, s’han notificat a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) un total de 1.101 casos humans de grip aviària A(H7N9) confirmats per les autoritats sanitàries xineses, amb almenys 426 defuncions.
Llegiu-ne més
Informació sobre casos d’infecció per nou Coronavirus (MERS CoV). Actualització mensual
Des de l’abril de 2012, data en què es va detectar el primer cas d’infecció, i fins al 16 de febrer de 2017, s’han confirmat 1.929 casos d’infeccions per MERS-CoV, i s’han produït 734 defuncions.
Llegiu-ne més
Febre vírica de Zika
Casos de malaltia per febre vírica de Zika a Catalunya. Actualització quinzenal
Des de l’1 de gener del 2016 i fins el 27 de febrer de 2017 s’han confirmat 150 casos importats de febre vírica de Zika residents a Catalunya. Tots ells tenen antecedent d’haver estat a l’Amèrica del Sud i Central i a zones del Sud Est asiàtic on la transmissió del virus és activa i d’haver estat picats per mosquits durant la seva estada.
Llegiu-ne més
Alta Butlletins anteriors Contacteu Baixa Avís legal
ISSN: 2385-7218 | Dipòsit legal: B. 11289-2015

No hay comentarios: