miércoles, 10 de junio de 2015

111 InfoJustícia Departament de Justícia


# 111
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 09 de juny de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

El Departament de Justícia destina prop d'1,6 milions d'euros als jutjats de pau de Catalunya
El Departament de Justícia ha destinat 1.582.370 euros per subvencionar els municipis de Catalunya amb jutjat de pau, amb l’objectiu de contribuir a les despeses de personal i mitjans necessaris per a l’exercici de les seves funcions al llarg d’aquest any.
Els ajuntaments de la Roca del Vallès, Sant Esteve Sesrovires i Sant Joan de Vilatorrada perceben una quantitat complementària de 9.000 euros, 8.500 euros i 2.500 euros, respectivament, pel volum de treball que comporta als jutjats de pau d’aquestes poblacions l’existència de centres penitenciaris al seu terme municipal.
Més informació
El conseller de Justícia va inaugurar les jornades sobre el Projecte de llei del llibre sisè del Codi civil de Catalunya, relatiu a les obligacions i els contractes. Durant la seva intervenció va dir que, per elaborar el contracte de compravenda, «s’han tingut en compte els treballs de dret europeu més avançats» i va deixar constància que l’objectiu del Projecte de llei és «reforçar els drets dels compradors d’habitatges i donar-los més alternatives», entre les quals, escollir i poder exercir la seva llibertat contractual.
El conseller va concloure afirmant que amb el llibre sisè «el país disposarà d’un codi modern, a l’alçada dels millors i més innovadors d’Europa».
Més informació
Més de 30 països participen a Barcelona en el Congrés Internacional sobre Tecnologia i Execució de les Penes
Barcelona va acollir el Congrés Internacional sobre Tecnologia i Execució de les Penes, organitzat per l’Associació Internacional de Serveis Correccionals i Presons, l’Organització Europea de Presons i Serveis Correccionals i la Confederació Europea de la Probation, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia.
En el Congrés van participar més de 200 persones procedents de 30 països en representació dels cinc continents i es van tractar temes com ara la tecnologia aplicada a la gestió dels infractors i la seguretat i la participació dels infractors. A més, es va debatre sobre el paisatge als sistemes correccionals europeu i americà, així com el futur de la tecnologia a les presons.
Més informacióWeb del Congrés
Germà Gordó proposa la creació d'un jutjat mercantil de reforç a Girona i ofereix tots els recursos necessaris per posar-lo en marxa
El conseller de Justícia va proposar, durant el seu discurs en el marc de la celebració de Sant Raimon de Penyafort del Col·legi d'Advocats de Figueres, la creació d’un jutjat mercantil de reforç a Girona de la mateixa manera que es va fer a la zona del Maresme, quan els jutjats es van veure sobrecarregats de feina amb el tema de les preferents. Fins que el Ministeri no en creï un de definitiu, va oferir tots els recursos materials i humans necessaris per posar-lo en funcionament.
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, acompanyat de la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Maria Josep Feliu, i del director general de Modernització, Xavier Fabregat, es van reunir a la seu del Departament amb la secretària d’Estat de Justícia, Carmen Sánchez-Cortés, i el secretari general de l’Administració de Justícia, Antonio Dorado Picón, amb la intenció d’abordar qüestions relacionades amb la modernització de l’administració de l’Administració de justícia.
Durant la reunió el Ministeri de Justícia va valorar positivament la tasca de digitalització que el Departament de Justícia ha dut a terme a Catalunya en els darrers anys amb la implantació del sistema tecnològic e-justicia.cat.
Més informació
El conseller de Justícia va participar en la inauguració del X Congrés de Joves Advocats de Catalunya, que es va fer a Tarragona. Durant la seva intervenció, el conseller va instar els joves advocats a col·laborar amb la Generalitat a favor del català a la justícia: «Ens heu d’ajudar perquè el català sigui un requisit per exercir com a jutge i magistrat».
Més informació
Conseller de Justícia: «Els governs tenim l'obligació de canviar les lleis per fer una societat més justa»
El conseller de Justícia, que va presidir la celebració del Dia de l’Advocacia Catalana i el lliurament dels premis «Valor», es va refermar en l'obligació que «tenen els governs de canviar les lleis per fer una societat més justa». El conseller va qualificar d’encert la creació d’aquests premis i va destacar que persones com els guardonats «han d’ajudar, amb les seves actuacions, a fer un ordenament jurídic millor i tan just com sigui possible».
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va presentar el llibre La Franja de Ponent: aspectes històrics i jurídics, juntament amb el seu autor, l’historiador, escriptor i periodista Joaquim Monclús. En el marc d’aquesta presentació el conseller va recordar que «com els lingüístics, els aspectes jurídics van lligats també a una manera de ser».
Més informació
Cicle de conferències sobre criminologia i execució penal
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada presenta a Espais d’Actualitat el quart cicle de conferències d’actualització en criminologia i execució penal. La primera conferència «Programes d’intervenció per a delictes violents» serà a càrrec de José Luis Romero-Urcelay i tindrà lloc el proper 17 de juny. La segona conferència «La reforma del codi penal: com ens afecta?» la impartiran Joan Josep Queralt Jiménez i Miguel F. Hernández Sánchez el 22 de juny. Les dues conferències restants es faran a l’octubre.
Cal tramitar la inscripció en línia a cadascuna de les conferències fins a tres dies abans.
Més informació

No hay comentarios: