viernes, 26 de junio de 2015

# 188 Butlletí Per estar al dia dels temes que t'interessen!

# 188
Butlletí
Per estar al dia dels temes que t'interessen!
Benestar Social i Família
Butlletí Jove.cat
Dijous, 25 de juny de 2015Imprimeix

  • Facebook
  • Twitter
  • Jove.cat
  • Contra la violència masclista

::No t'ho perdis!

EU_Go!, el teu futur en joc
I si t’oferissin viure ara el teu futur? I si poguessis preveure què et passarà demà passat? I si tinguessis l’opció d’evitar errors futurs? La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha llançat EU_Go!, un joc social que dóna a conèixer les opcions de mobilitat pels joves en qüestions d’educació, formació i treball arreu de la Unió Europea. Per jugar-hi pots fer servir el teu perfil de Facebook i crear un personatge que haurà de viatjar per tot Europa i anar adquirint coneixements i habilitats indispensables per incorporar-te al mercat laboral.
Anima’t i posa’t a jugar! El teu futur està en joc!
Amunt

::Actualitat

Has d’estudiar lluny de casa el curs que ve?
No tothom té la sort de poder estudiar al seu lloc de residència o de tenir una bona combinació de transport públic o privat per arribar al lloc on estudia. En aquests casos, una residència d’estudiants és una bona solució. Si et trobes en una d’aquestes situacions, a les instal·lacions que t’ofereix la Xanascat tens allotjament i servei, i estan ben preparades perquè els joves hi puguin estudiar, fer consultes, llegir i aprofundir els seus coneixements.
Esbrina si aquestes opcions d'allotjament per a estudiants són les que et convenen.
Oasis, 1a Trobada d’adolescents LGTB
Si l’adolescència és una de les etapes on les persones són més vulnerables, ho és més encara per als adolescents LGTB. La cerca de referents en positiu, la manca d’espais socials o els casos d’assetjament escolar són algunes de les problemàtiques específiques que es donen en major grau en aquest col·lectiu. Per compartir experiències i rebre eines per afrontar millor les situacions esmentades, el proper mes de juliol l'Associació Candela per a la Investigació i l'Acció Comunitària organitza la 1a Trobada d'adolescents LGTB a l'Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona.

El període per realitzar la preinscripció finalitza el 30 de juny.
Et convidem a mullar-te per l’esclerosi múltiple
El proper diumenge 12 de juliol la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) celebrarà la XII edició del Mulla’t per l’esclerosi múltiple en més de 600 piscines arreu de Catalunya. La col·laboració de voluntaris i voluntàries és vital perquè la festa sigui un èxit. A Catalunya, aquest esdeveniment s'ha consolidat com el segon acte de solidaritat més multitudinari. Hi vols participar?
Ara que ve la caloreta ve de gust remullar-se, i si a més, és per una bona causa, doncs encara millor!
Joves amb idees: Coneixem N’klôwô, una aposta per dignificar el treball
Et presentem el segon vídeo de la sèrie "Joves amb idees". N’klôwô (t’estimo en baoulé, l’ètnia majoritària de Costa d’Ivori) és una cooperativa tèxtil, impulsada per Cèlia Sanz i Núria Mateu, dues noies d'uns trenta anys, que ofereix productes d’alta qualitat en cotó, dissenyats a Barcelona i elaborats a Costa d’Ivori. Les dues joves conceben N’klôwô com el seu projecte de vida que busca col·laborar i dignificar les condicions laborals dels treballadors i treballadores.
Recorda que pots subscriure't al nostre canal Youtube per saber quan es van publicant els nous vídeos.
L’estiu és un festival (juny/juliol)
Autor: Caesar Sebastian
Sol, calor, platja, muntanya, tot això és l’estiu, però també música, molta música per gaudir dels nombrosos festivals que se celebren al llarg dels mesos de juny i juliol. Tindreu problemes per escollir d’entre la gran quantitat d’opcions que us proposem.
No us talleu i quedeu en tots els que pugueu!
Universitats d’estiu
Ja som gairebé a l’estiu, un temps en que canvies moltes de les teves rutines. L’estiu té prou durada com per fer moltes d’aquelles coses que no hem tingut temps de fer durant l’any. Però qui ha dit que l’estiu és una mala època per estudiar? Les universitats no paren la seva activitat a l’estiu, tot el contrari, continuen molt vives oferint un amplíssim ventall de cursos, tallers i seminaris.
Els cursos d’estiu es fan en un entorn molt més relaxat on, a més d’estudiar, podràs gaudir de moltes activitats lúdiques. Apunta-t'hi!
Canvis d’hàbits horaris en els albergs de la Generalitat
Els Albergs de la Xanascat adaptaran els horaris a les recomanacions de la Iniciativa per a la Reforma Horària per fer-los més racionals. S’avançaran els horaris dels àpats, es garantirà i s’impulsarà la implantació d’aquest horaris a programes com ‪"L'‎estiu és teu"‬ i "‎Vacances en família‬". També es promourà la reforma horària en les activitats d'educació en el lleure‬.
I tu, ja has "europeïtzat" els teus horaris?
L’excel·lència dels productes i serveis del Carnet Jove
El Carnet Jove rep per segon any consecutiu el premi d'excel·lència europea per les seves propostes i descomptes (EYCA Excellence Award). Aquest premi ha estat atorgat per l'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA) en reconeixement a l’ampli ventall de descomptes i avantatges destacant tant la quantitat com la qualitat, posant un especial èmfasi en el Pack Jove Virtual.
Encara no tens els Carnet Jove? No esperis més i demana'l!
Amunt

::Recursos que t'interessen

ESPECIAL. Un estiu practicant esport
Qualsevol època de l’any és bona per practicar esport. Tot i la calor, l’estiu és l’època ideal per aprofitar els esports que es practiquen a l’aire lliure ja sigui a la platja, al mar o a la piscina o a la muntanya: totes les variants del surf i del submarinisme, la varietat d'esports a la sorra de la platja, els que es practiquen en rius i, fins i tot, algun que et farà volar.
N’hem fet un recull per si vols provar coses noves durant aquest estiu que comença. Anima't!
A l'estiu... sang calenta, cap fred
Autora: Gemma Bou
Les últimes dades sobre l'augment de la Sida i altres malalties de transmissió sexual indiquen una certa relaxació en els nostres hàbits sexuals. A l'estiu, més que mai, no podem abaixar la guàrdia, perquè qui sap el que l'estiu ens té reservat.
Sigui com sigui cal viure'l i gaudir-lo amb seny, perquè l'endemà la vida continua.
Sabies que... si perds les maletes tens dret a reclamar
Autor: mossieu eric
Molts viatges ideals s'acaben convertint en un malson si les maletes no arriben al destí esperat. A l’avió, a l’autobús, al vaixell o al tren, pot ser molt útil saber quins passos cal seguir quan es perd l’equipatge.
Què cal fer quan es viu una d'aquestes situacions? Quines indemnitzacions tenim dret a rebre?
Accessnet, preinscripció universitària
Per accedir a les universitats públiques catalanes i a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya cal formalitzar la preinscripció universitària triant les preferències d'estudi i lliurant la documentació requerida.
Recorda que per la convocatòria de juny 2015, el període preinscripció acaba el 3 de juliol.
Amunt

::Agenda

No hay comentarios: