viernes, 26 de junio de 2015

# 33 Tocs de llengua Departament de Cultura Direcció General de Política Lingüística

Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
# 33
Tocs de llengua
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
DL B 15832-2014
ISSN 2385-3786
Dijous, 25 de juny de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors
Tocs de llengua és el butlletí de notes d’actualitat relacionades amb l’activitat de la Direcció General de Política Lingüística.



  • Sessió 'Català i empresa. Ja estàs al dia?'
  • III Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana
  • En català, també és de llei
 

:: El Departament de Cultura crea un espai web dedicat a la toponímia catalana

Espai web de toponímia catalana

La Comissió de Toponímia, òrgan d'assessorament, consulta i proposta en matèria de fixació oficial dels topònims de Catalunya disposa d'un nou espai web que recull informació d'interès sobre toponímia catalana amb l'objectiu de difondre-la entre la ciutadania i, en particular, entre els municipis, els quals, juntament amb el Govern de la Generalitat, tenen atribuïda la competència per a la determinació dels topònims, que s'ha de fer d'acord amb la normativa general de la llengua establerta per l'Institut d'Estudis Catalans.
 
La toponímia catalana és un patrimoni col·lectiu que cal salvaguardar com a part del patrimoni lingüístic i cultural de Catalunya. I, amb el nou espai web de la Comissió de Toponímia, la Direcció General de Política Lingüística hi vol contribuir.
 
L'espai web s'ha distribuït en els apartats següents per facilitar a la ciutadania un accés àgil i clar a la informació:
 
  • La Comissió de Toponímia (descripció, funcions i organització).
  • Normativa relacionada amb toponímia i retolació.
  • Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya (accés a l'obra i informació rellevant relacionada).
  • Criteris publicats sobre traducció de noms, denominacions i topònims, sobre la toponímia d'àmbit municipal i relatius a senyalització viària.
  • Publicacions (recull en línia d'obres en diversos formats sobre toponímia, cartografia, onomàstica, etc.).
  • Establiment de noms de lloc (procediments per al canvi de denominació de topònims).

  •  
    Aquesta actuació forma part dels projectes previstos al Pla d'activitats 2014-1015 de la Comissió de Toponímia. L'espai web, allotjat al portal Llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística, amplia significativament els continguts sobre la matèria de la pàgina que l'havia precedit. Per fer aquesta ampliació, s'han tingut en compte les consultes i aportacions que els usuaris han anat plantejant a la Comissió al llarg del temps.
     
    El 13 de setembre del 2012, per acord del Ple de la Comissió de Toponímia, la Secretaria d'aquest òrgan, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, va passar al Departament de Cultura, concretament a la Direcció General de Política Lingüística.
     
    Amunt
     


    :: Altres notícies d’interès

    Amunt
    Amunt

    No hay comentarios: