jueves, 9 de julio de 2015

0369 Novetats Estadístiques Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària

#0369
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. ISSN: 2014-4962
Dijous, 09 de juliol de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • Web Estadístiques i observatoris
  • Web Estadístiques i observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)
  • Preparats

::Estadístiques del Departament

Les estadístiques en novetats i actualitzacions periòdiques
Butlletí de Novetats Estadístiques
Enllaç a la pàgina dels butlletins NE
Les dades definitives de sacrifici de bestiar mostren que durant el 2014 ha augmentat la producció de carn de  porcí (+4,6%) i la d'aus (+6,1%). En canvi, ha disminuït les de boví (-2,5%), cabrum (-10,3%), conills (-2,8%) i l'equí (-9,0%). La producció d'oví s'ha mantingut constant (-0,2%).
Full de conjuntura agrària (setmana del 29 de juny al 4 de juliol de 2015)
Es recuperen les informacions sobre els preus del conill com a conseqüència de l’acord entre la llotja de Bellpuig i Mercolleida.
El mes de juliol comença amb un manteniment de preus i un augment de costos, la qual cosa fa que l'indicador de la setmana 27 disminueixi 2,12 punts percentuals (p.p.), respecte el de la setmana passada,  i es mantingui per sota de la mitjana ( 119,69 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells negatius  (-39,89 p.p.)
L'indicador ISC del mes d'abril del 2015, respecte el del mes anterior, disminueix en tots els sectors, excepte en el cas del pollastre d'engreix: boví d'engreix (-8,84 punts percentuals (p.p.)), conill (-6,92 p.p.), llet (-20,19 p.p.) i pollastre (13,77 p.p.). Mentre el sector del boví d'engreix i el del pollastre d'engreix es mantenen amb un valor per sobre de la mitjana, el del conill i el de la llet registren valors per sota de la mitjana: boví d'engreix (112,67 p.p.), conill (91,10 p.p.), llet (90,89 p.p.) i pollastre d'engreix (128,97 p.p.). Pel que fa a l'indicador ISC d'aquest mes, respecte el del mateix període de l'any anterior, tots els sectors mostren una variació anual negativa: boví d'engreix (-28,86 p.p.), conill (-17,49 p.p.), llet (-38,15 p.p.) i pollastre d'engreix (-26,05 p.p.).
S'han publicat les dades de superfícies i produccions agrícoles a juny de 2015.
S'ha actualitzat l'enquesta mensual de sacrificis en escorxadors de Catalunya al mes d'abril de 2015.
S'han actualitzat les dades del comerç exterior agroalimentari de Catalunya a abril de 2015.
   
  
Amunt

::Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori Agroalimentari de Preus
Novetats de l'observatori
  
  
  
  
  
  
  
El mes d'abril, la variació interanual de l'índex general ha estat del -7,5% amb una lleugera disminució respecte els mesos anteriors. El sector agrícola mostra una taxa de signe negatiu amb un -10% i el sector ramader continua mostrant una taxa negativa amb un -6,2%.
El mes d'abril els cereals es mantenen, excepte la farina de soja que torna a disminuir; la majoria dels pinsos i dels adobs tendeixen a mantenir-se i s'observen baixades clares a l'energia.
Al llarg del mes de juny, en el mercat de futurs de Chicago destaquen especialment la sostinguda pujada del blat i del blat de moro i el manteniment a l'alça de la fava de soja.
Amunt

::Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la Llet de Catalunya
Novetats de l'Observatori
Durant l’any 2014 disminueix, lleugerament, el consum de llet líquida, tant a nivell de Catalunya com a nivell d’Espanya, respecte la consumida l’any anterior. I mentre el consumidor espanyol consumeix més litres de llet que el català, aquest consumeix anualment més derivats lactis que l’espanyol. I la carn fresca de l’espècie bovina és la tercera carn més consumida anualment, tant a Espanya com a Catalunya, aquest darrer any 2014.
Amunt

::Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
Novetats de l'Observatori
S'ha actualitzat el quadre de comandament del porcí a juny de 2015.
S'ha actualitzat els preus setmanals del porcí. Setmana 27
Amunt

::Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Índex de vendes en grans superfícies. IDESCAT, 2 de juliol de 2015
A preus corrents, l’Índex ha disminuït un 2,3% interanual a Catalunya al maig de 2015. Aquest descens ha estat provocat sobretot per les vendes d’alimentació, que han disminuït un 4,5%, mentre que les vendes de la resta de productes només ho han fet un 0,5% respecte del mateix mes de l’any anterior.
El nombre de pernoctacions en establiments de turisme rural va créixer un 25,6% a Catalunya l’any 2014, segons dades definitives de l’Enquesta d’ocupació en allotjaments de turisme rural.
Previsions sobre la producció d’ametlla. Taula Nacional de Fruits Secs, 1 de juliol de 2015
La producció d’ametlla per a la campanya 2015/16 serà un 6,62% més gran que l’any anterior.
Previsions de producció de llet. Observatori Europeu de la Llet, 30 de juny de 2015
Es revisa a la baixa la producció de llet d’enguany. Els lliuraments de llet a la indústria augmentaran un 0,9% respecte de l’any 2014; fins ara, s’havia previst que augmentarien un 1,2%.
Informe de situació i perspectives dels mercats de la fruita seca. Departament d’Agricultura dels Estats Units, 30 de juny de 2015
Espanya i Austràlia continuen sent els subministradors principals d’ametlles en closca als Estats Units. Tots dos països preveuen augmentar-ne els enviaments enguany.

No hay comentarios: