jueves, 16 de julio de 2015

www.ticsalut.cat #81

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
15 DE JULIOL DE 2015

#81

Tots els números

Celebrada la Jornada "Noves Tecnologies en la rehabilitació dels pacients amb ictus"

La Fundació Ictus, el Pla director de la malaltia vascular cerebral, la Societat Catalana de Medicina Física i Rehabilitació i la Fundació TicSalut, van organitzar el passat dia 3 de juliol, la Jornada “Noves Tecnologies en la rehabilitació dels pacients amb ictus”, una posta al dia orientada a professionals, pacients i els seus familiars, que va servir per a conèixer els avenços en aquest camp.

Presentades les línies de futur del Pla de salut de Catalunya 2016-2020

El Pla de salut 2011-2015 està arribant al final de la seva vigència i, en conseqüència, s’està elaborant el que serà el nou Pla de salut per als anys 2016-2020. El Pla de salut de Catalunya implica tots els agents del sistema, sobretot els professionals sanitaris, i per aquest motiu, el Departament de Salut va realitzar, el passat 6 de juliol, una sessió per presentar una primera proposta dels projectes que formaran part del nou Pla de salut.

Es reafirma la participació de la fundació TicSalut al CC-BCN per a la família de Classificacions Internacionals de l’OMS

Es reafirma la participació de la fundació TicSalut al Centre Col•laborador de Barcelona (CC-BCN) per a la família de Classificacions Internacionals de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’objectiu del CC-BCN, que en aquests moments es troba en procés de designació, és participar en el desenvolupament i la la difusió de la Família de Classificacions Internacionals, així com oferir suport als proveïdors i entitats que l’adopten.

The Tyranny of the should

L'article de Maneesh Juneja, influenciador Top 10 en conceptes com Digital Health o Wearable Tech, qüestiona l'impacte de la Salut Digital. En concret analitza com afecta el nostre comportament diari la integració d'aquests sensors que recullen informació i poden monitoritzar els nostres nivells d'activitat, freqüència cardíaca o somni, i de quina manera ens millora la salut dels individus i de les poblacions.

Publicada nova versió de la terminologia de laboratori LOINC

El passat dia 29 de Juny es va publicar la versió 2.52 de la terminologia de laboratori LOINC (Logical Observation Identifiers Names and Codes). En aquesta nova versió s’ha passat de 73.115 termes a 76.266 i s’han incorporat les traduccions i variacions lingüístiques de les descripcions del elements, incloent l’Espanyola.

Entrevista

Entrevistem al Sr. Don Newsham, membre destacat d'ISO i fins ara president de l'Associació professional Canada's Health Informatics Association (COACH).
"El professional de la informàtica de la salut serà la part central de la tecnologia, la informació i la gestió de la cura de la salut dels nostres pacients"
El Sr.Don Newsham és un executiu canadenc vinculat a la informàtica de la salut amb més de quatre dècades d’experiència en el sector públic i privat, govern i atenció de la salut sense ànim de lucre. És membre destacat d'ISO (International Organization for Standardization) i fins ara president de l'Associació professional Canada's Health Informatics Association (COACH)
És referent del model canadenc de competències en TIC i Salut, i durant el passat mes de juny va participar en el Workshop sobre Competències Professionals en TIC i Salut, organitzat per la Fundació TicSalut i impulsat per la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut. L’objectiu de la jornada de treball va ser fer una primera aproximació en ell model de competències professionals en TIC i Salut, una qüestió que des de TicSalut considerem clau per a la millora de les oportunitats i el posicionament dels nostres professionals -tecnòlegs, assistencials i gestors- en un context global com és el de la salut digital.
  • 16 de juliol: Jornada d'Estiu dels Consells. Construint la Salut Digital. Un repte col·laboratiu

    La Jornada d’Estiu dels Consells vol oferir l’oportunitat de definir la col•laboració que cal establir entre les diferents administracions i proveïdors de serveis de salut, els centres de coneixement, les empreses i els usuaris. Durant la jornada coneixerem experiències de com incloure l’usuari final en aquest procés, per tal de generar nous productes i serveis innovadors.  La Fundació TicSalut vol afavorir la creació d’un espai de col•laboració entre els diferents actors involucrats en el disseny de nous serveis de salut i socials. L’objectiu és que els proveïdors comparteixin les problemàtiques identificades, l’àmbit acadèmic aporti el seu coneixement per generar una solució i l’empresa desenvolupi un producte o servei que cobreixi el problema identificat, tot involucrant a l’usuari final en el disseny d’aquesta solució.
  • Google per a organitzacions sense ànim de lucre

    Google for Nonprofits és un programa de Google per a organitzacions sense ànim de lucre que ofereix accés gratuït a eines com Gmail, YouTube per a entitats, Google Earth Solidari i Google Ad Grants, entre d'altres.  Aquestes eines poden ajudar a la comunicació amb nous socis i voluntaris, a treballar de forma més eficaç i a transmetre la informació de l'entitat. El programa, que ha arribat a Espanya fa unes setmanes, porta actiu des del 2006 a altres països.
  • Mobile World Congress Shangai 2015

    Del 15 al 17 de juliol de 2015.
  • Euro Global Summit and Medicare Expo on Psychiatry

    July 20-22, 2015 Barcelona, Spain
  • [Infografia] Els pacients volen una major connexió digital amb els seus metges

    eClinicalWorks va impulsar una enquesta online entre més de 2000 usuaris per valorar la relació entre pacients, metges i entorn digital i n'ha editat una infografia amb els resultats més rellevants.
  • Cat@Salut La Meva Salut

    El Cat@Salut La Meva Salut és un espai digital, personal i intransferible de consulta que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i utilitzar-la d'una forma segura i confidencial, a més de facilitar-li la realització de tràmits electrònics.
  • 061 CatSalut Respon

    L’APP 061CatSalut Respon és una aplicació mòbil propietat de Sistema d’Emergències Mèdiques, SA (Servei Català de la Salut), pública i gratuïta, adreçada tant a ciutadans com a professionals de la salut.
  • Canal Salut

    Al voltant del Canal Salut s'articulen tot un seguit de webs temàtics, amb continguts adequats al públic al qual s'adrecen, i també el web del Departament de Salut, on hi ha recollida la informació de caràcter corporatiu, estratègic i relacionada amb empreses i entitats.

No hay comentarios: