miércoles, 22 de julio de 2015

# 114 InfoJustícia Departament de Justícia

# 114
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 21 de juliol de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

Comença el trasllat dels 30 jutjats socials i es completa així la ubicació de tots els jutjats de Barcelona, en un únic emplaçament, a la Ciutat de la Justícia
El Departament de Justícia ha iniciat el trasllat dels 30 jutjats socials de Barcelona a la Ciutat de la Justícia, que suposarà la concentració de tots els òrgans jurisdiccionals de Barcelona en un sol emplaçament. Els jutjats ocuparan el nou edifici S, que compta amb una superfície de 9.449,49 metres quadrats.
El trasllat, que serà a càrrec del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, es farà progressivament i només s’interromprà durant el mes d’agost. Així, del 14 al 21 de juliol es traslladaran 11 jutjats, el Deganat Social, les dependències dels col·legis d’advocats i de graduats socials, procedents de Ronda de Sant Pere, 41. Del 2 al 8 de setembre es desplaçaran 9 jutjats, el Servei de Mediació i el SOJ laboral, procedents de Girona, 2. I, finalment, del 15 al 21 de setembre es traslladaran els 10 jutjats restants, procedents de Ronda de Sant Pere, 52.
Més informació
El SOC i el CIRE signen un acord de col·laboració per implementar programes de formació i Borsa de Treball per a persones privades de llibertat
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el conseller de Justícia, Germà Gordó, van signar un acord marc de col·laboració entre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). Amb aquest acord marc, el SOC i el CIRE col·laboren per desenvolupar diversos projectes de formació professional per a l’ocupació, borsa de treball, orientació laboral, entre d’altres, tant per a persones menors com majors de 25 anys privades de llibertat o sotmeses a mesures alternatives i ateses pel Departament de Justícia.
El conseller de Justícia va explicar que «aquest conveni afectarà més de 800 reclusos i els ajudarà clarament a la seva reinserció laboral».
Més informació
El Departament de Justícia reforça l'impuls de la mediació amb la signatura de dos nous convenis
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va signar un conveni de col·laboració amb la presidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Rosa Rodríguez, que permetrà l’entrada en funcionament del Servei d’Informació Mediadora, que estarà ubicat a les dependències del Col·legi de Pedagogs.
Així mateix, el conseller va signar un nou Acord amb la presidenta del Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya, Maria Rosa Remolà. Amb aquest acord, el Consell de Col·legis es compromet a desenvolupar les funcions que, com a col·legi professional en l’àmbit de la mediació, estableix la Llei 15/2009, de 22 de juliol, de mediació en l’àmbit del dret privat.
Més informació
L'Institut d'Estudis Aranesi, l'acadèmia i autoritat lingüística a Catalunya de l'occità, presenta oficialment la seva composició
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, van presentar, a Arties, l’Institut d’Estudis Aranesi, l’acadèmia i autoritat lingüística a Catalunya de l’occità, aranès a l’Aran, en un acte en què també hi va participar el síndic del Conselh Generau d’Aran, Carlos Barrera, i el president de l’Institut d’Estudis Aranesi, Jusèp Loïs Sans.
L’Institut d’Estudis Aranesi va ser creat el 2002 pel Conselh Generau d’Aran com a organisme per promoure el coneixement i estudi del territori aranès, en tots els aspectes que configuren la seva identitat, i el 2008, li va ser conferida ja l’autoritat lingüística sobre l’aranès en el propi territori de l’Aran. La Llei 35/2010, d’1 d’octubre, de l’occità, aranès a l’Aran va establir en l’article 4.3 el mandat d’atorgar a l’Institut d’Estudis Aranesi l’exercici de l’autoritat lingüística com a organisme independent i amb caràcter d’acadèmia.
Més informació

No hay comentarios: