lunes, 13 de julio de 2015

# 72 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia

# 72
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Departament d'Empresa i Ocupació
Divendres, 10 de juliol de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • Cercador de Certificats d'Eficiència Energètica d'Edificis
  • Pla d'Acció d'Eficiència Energètica a la Indústria de Catalunya
  • Setmana de l'Energia 2015
  • Contractació d'energia elèctrica
  • Butlletins Gencat

::Notícies ICAEN

El Govern impulsarà un diàleg social i polític per a dissenyar un model energètic que permeti arribar al 2050 amb el 100% de fonts renovables
L'Executiu obre un procés de diàleg amb forces polítiques, agents econòmics i societat civil per assolir el major consens possible en la definició del nou model. La proposta del Govern parteix de tres aspectes imprescindibles a tenir en compte: la seguretat i competitivitat del subministrament energètic; l'accés a l'energia com un dret fonamental, i el canvi climàtic com a amenaça mundial de primer ordre.
S'actualitzen els principals indicadors de l'energia a Catalunya amb dades d'abril del 2015
S'hi inclouen les darreres dades disponibles, en l'àmbit de Catalunya, dels següents indicadors energètics: cobertura de la demanda d'energia elèctrica en barres de central (EBC), producció bruta d'energia elèctrica en règim ordinari, vendes a xarxa de les centrals elèctriques de règim especial per tecnologies i formes d'energia, demanda global de gas natural (DGGN) i consum de carburants d'automoció.
Ja disponibles les ponències del Curs d'instal·lació de finestres energèticament eficients
El passat 12 de juny es va celebrar la segona edició del Curs d'instal·lació de finestres eficients energèticament organtizat per ASEFAVE, ASOVEN i l'Institut Català d'Energia. El curs va comptar amb una part teòrica on es van explicar els certificats de la finestra, l'aïllament tèrmic, el segellat i altres mesures de seguretat i també una part pràctica de muntatge d'una finestra aplicant tots els conceptes apresos.
S'amplia el termini per enviar comunicacions al II Congrés Edificis Intel·ligents que tindrà lloc a Madrid el 27 i 28 de novembre
L'Associació d'Agències Espanyoles de Gestió de l'Energia (EnerAgen), de la qual l'ICAEN ocupa la vicepresidència, és membre del comitè tècnic del Congrés, que abordarà el concepte d'edifici intel·ligent des d'un punt de vista integral i multidisciplinar per augmentar la inclusió de les millors solucions en l'edificació eficient.
La Generalitat rebutja la proposta de regulació de l'autoconsum elèctric presentada pel Govern espanyol
La Generalitat de Catalunya, a través del departament d’Empresa i Ocupació, ha expressat al ministeri d’Indústria, Energia i Turisme el seu rebuig total a la proposta de Reial Decret que ha de regular l’autoconsum elèctric. En les seves al·legacions presentades al document, la Generalitat considera que la nova regulació “coarta les possibilitats de desenvolupament” d’aquesta modalitat de generació i consum d’energia elèctrica, i també que “vulnera les competències autonòmiques”.
Es publiquen les ponències de les jornades tècniques de la Setmana de l'Energia 2015
L'Institut Català d'Energia va organitzar, en col·laboració amb d'altres entitats, un seguit de jornades tècniques adreçades a professionals del sector energètic català amb motiu de la celebració de la Setmana de l'Energia que va tenir lloc del 15 al 19 de juny, coincidint amb la Setmana de l'Energia Europea.
A partir del dia 1 de juliol es podrà calcular el preu de la llum en funció del què es consumeixi a cada hora
A partir del proper dia 1 de juliol, les companyies elèctriques podran aplicar a tots els usuaris que disposin de comptadors digitals i telegestionats la nova tarifa de la llum, que es caracteritza perquè es calcularà amb un import diferent a cada hora de cada dia en funció de l’evolució del mercat. Aquest nou sistema, que no implica sobrecostos, permetrà que els ciutadans puguin adaptar el seu consum d’electricitat a les millors condicions de preu.
Els projectes ecoGator i Desendolla’t, guanyen els Premis Europeus de l’Energia Sostenible 2015
Els projectes han sigut els guanyadors de la categoria "Eficiència energètica" per a l'aplicatiu ecoGator, d'ECOSERVEIS i en la categoria "Ciutats, comunitats i regions" per al projecte Desendolla't del Consell Comarcal d'Osona.
S'actualitzen els fulls de preus de l'energia amb les dades del mes d'abril
Estudi comparatiu dels preus de l’energia a Europa per a l’energia elèctrica, el gas natural i els productes petrolífers líquids.
Les dades referents a l’energia elèctrica i el gas natural provenen d’EUROSTAT i les dades corresponents als productes petrolífers líquids provenen de la publicació setmanal de la Comissió Europea Oil Bulletin.
El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, convida les empreses
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, va cloure la 2a Trobada d’Economia i Empresa “L’energia com a factor de competitivitat” organitzada per PIMEC a Tarragona. El secretari va convidar les empreses catalanes a “col·laborar amb el Govern de Catalunya en la transformació del nostre model energètic” i va recordar que “l’actual model perjudica les nostres empreses a l’hora de competir al món i d’internacionalitzar-se, però també a l’hora de captar inversions estrangeres”.
Ja es pot accedir a la presentació del Pla d'Acció d'Eficiència Energètica a la Indústria de Catalunya
El 12 de juny de 2015 el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va presentar el Pla d'Acció d'Eficiència Energètica a la Indústria de Catalunya, que té com a finalitat reduir la intensitat energètica d'aquest sector -és a dir, l'energia necessària per a produir una unitat de PIB- i, per tant, contribuir a incrementar la seva competitivitat. Les línies mestres del Pla es concretaran en el marc d'un procés de participació de les entitats i associacions sectorials de la indústria catalana.
Amunt

::Certificació energètica d'edificis

L’Institut Català d’Energia publica el Cercador de certificats d’eficiència energètica de Catalunya
L’ICAEN posa a disposició de la ciutadania el Cercador de certificats d’eficiència energètica d’edificis de Catalunya, una eina interactiva que permet cercar tots els certificats d’eficiència energètica d’edificis inscrits al registre oficial.
Es publiquen els nous formularis del tràmit de certificació d'eficiència energètica als edificis.
Seguint els criteris de l'article 44 de la Llei 2/2015, de l'11 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015, els nous formularis inclouen l'aplicació de l'increment del 5% de la taxa de certificació d'eficiència energètica d'edificis.
Amunt

::Publicacions

Annex del Manual de conducció Eficient per a conductors de vehicles industrials lleugers
Els apunts formen part del material dels cursos de conducció eficient per a conductors de vehicles industrials lleugers organitzats per l'Institut Català d'Energia i impartits per TECDRIVE durant el 2014.
Amunt

::Agenda d'activitats

Activitats Setmana de l'Energia
Consulteu totes les activitats i tallers que es celebran arreu de Catalunya fins al 31 de juliol amb motiu de la Setmana de l'Energia.
www.setmanaenergia.gencat.cat
Aplicació de mesures d'eficiència energètica per a la rehabilitació del sector residencial a Catalunya
Dimarts 14.07.2015  - 10 h.
Sala d'Actes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya -  Barcelona

No hay comentarios: