miércoles, 8 de julio de 2015

# 113 InfoJustícia Departament de Justícia

# 113
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 07 de juliol de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va anunciar, en el decurs de la seva compareixença davant la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament de Catalunya, que el Departament de Justícia «té la voluntat d’homogeneïtzar els criteris per atorgar el tercer grau dialogant amb diversos operadors judicials». A més, va aprofitar aquesta compareixença per anunciar que aquest any es tancaria «havent aconseguit l’objectiu dels dos interns per cel·la» a les presons catalanes.
Més informació
El 16 de juny es va constituir el Comitè Assessor del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, òrgan col·legiat de caràcter consultiu previst en el Reglament de mediació, amb la voluntat d’impulsar i fomentar la mediació de forma col·laborativa entre els diversos agents i institucions implicades.
Aquest òrgan té entre les seves principals funcions proposar accions de divulgació de la mediació, millores en els procediments i la tècnica de mediació i, alhora, informar sobre els codis deontològics i protocols de bones pràctiques en l’àmbit de la mediació.
Més informació
El conseller de Justícia, que va participar en la celebració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, al Col·legi d’Advocats de Manresa, va recordar que a Catalunya ara tenim al voltant de 750 jutges i que, «si volem ser un país avançat d’Europa en l'àmbit judicial», no només ens hem d’emmirallar en aquests països, sinó que cal tenir «els instruments d’estat necessaris per fer-ho». A més, va assegurar que si el Ministeri de Justícia hagués ampliat la plantilla judicial, el Departament de Justícia hauria proporcionat nous equipaments i més personal.
Més informació
El CIRE amplia les opcions de reinserció dels interns del Centre Penitenciari Quatre Camins amb el servei d'alimentació
El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) ha assumit la cuina dels interns i la cafeteria de funcionaris del Centre Penitenciari Quatre Camins. D’aquesta manera, amplia les opcions de reinserció que tenen les persones sota mesura judicial d’aquest Centre i genera ocupació per a 145 persones.
Aquesta iniciativa dóna compliment al mandat del Parlament de Catalunya d’internalitzar la gestió de la cuina dels centres, que funciona amb èxit als centres penitenciaris Ponent, de Joves, de Dones, Puig de les Basses i Brians 2.
Més informació

No hay comentarios: