viernes, 31 de julio de 2015

# 118 Infoacsa Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària Departament de Salut

# 118
Infoacsa
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Impacte gràfic InfoACSA 10
Divendres, 31 de juliol de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • La seguretat alimentària de l'A a la Z
  • Publicacions de l'ACSA
  • Base de dades de legislació
  • Butlletí de Salut Pública
  • L'App 061
  • Canal Salut
  • Web de Salut Pública
  • 25 anys LOSC

::Actualitat

La comercialització d’aquest producte no ha estat notificada a les autoritats competents, tal com obliga la legislació de complements alimentosos i per tant, no està permesa.
Amunt

::Legislació

El 17 de juliol de 2015, la Comissió Europea ha publicat la llista de les sol·licituds presentades perquè s’avaluïn els enzims alimentaris amb vista a l’adopció de la llista comunitària d’enzims alimentaris autoritzats
Durant el mes de juliol s’han publicat al DOUE dos reglaments sobre continguts màxims d’ocratoxina A i d’hidrocarburs aromàtics policíclics (HAP) en productes alimentaris
L’ús d’aquest enzim en productes carnis tractats per la calor no representa un risc per a la salut
Amunt

::Informes

La vigilància i el control dels subproductes animals no destinats al consum humà (SANDACH) a Catalunya
Informe 2013
La vigilància i el control del benestar animal a Catalunya
Informe 2013
Amunt

::Publicacions

Full informatiu "Mapa de Perills" de periodicitat mensual que recull informació sobre perills detectats en aliments.
Vídeo: Menja peix cru o poc fet amb seguretat. Evita l'anisakiosi (20 seg.)
Aquest vídeo pretén recordar a la ciutadania que per reduir el risc d'anisakiosi cal sotmetre a congelació el peix que es vulgui utilitzar per elaborar plats a base de peix cru o poc fet, com el seitó en vinagre, sushi, cebiche...o tataki. La congelació inactiva les larves d’Anisakis que poden contaminar els peixos marins.
Vídeo: Peix i marisc. Menja'l amb seguretat
Aquest vídeo pretén difondre alguns dels consells bàsics per comprar, preparar i menjar peix i marisc amb seguretat. Triar el peix per la seva frescor, netejar-lo bé, cuinar-lo de forma homogènia i a temperatura suficient o congelar-lo, si es vol consumir en cru o poc cuinat, són alguns dels consells que ajudaran a evitar toxiinfeccions alimentàries.
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a escoxadors de conills de Catalunya
Aquesta guia ha estat reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària
El rentat de verdures i fruites, pas a pas


Respostes a les preguntes més freqüents sobre la donació segura
Manual de Seguretat Alimentària del Sector Carni Porcí: com gestionar els principals perills (en Castellà)
L'Associació Catalana d'Innovació del Sector Carni Porcí (INNOVAC) ha elaborat aquest manual amb el suport de l'IRTACENTA i les universitats de Girona i Vic.
Amunt

::Receptes

Gelat al moment de fruites madures
Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments.
Pa de motlle de civada
La recepta d'Alícia d'aquest mes és apta per a al·lèrgics als ous i la llet

No hay comentarios: