jueves, 16 de julio de 2015

#0370 Novetats Estadístiques Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària

#0370
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. ISSN: 2014-4962
Dijous, 16 de juliol de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • Web Estadístiques i observatoris
  • Web Estadístiques i observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)
  • Preparats

::Estadístiques del Departament

Les estadístiques en novetats i actualitzacions periòdiques
Butlletí de Novetats Estadístiques
Enllaç a la pàgina dels butlletins NE
Les altes temperatures que s’estan registrant condicionen la demanda: les carns van a la baixa, mentre que les fruites experimenten un remarcable increment.
El manteniment de preus i costos fa que l'indicador ISC de la setmana 28 es mantingui constant, respecte el de la setmana passada, amb un valor per sobre de la mitjana (119,74 punts percentuals (p.p.)). D'altra banda, l'indicador, en termes comparatius respecte al mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells negatius (-37,85 p.p.).
   
  
Amunt

::Observatori del boví de llet i de carn

Observatori del boví de llet i de carn
Novetats de l'Observatori
El preu de la llet i el de la canal de boví, en totes les seves categories, disminueix durant el mes de maig, en comparació als preus registrats el mes d’abril. Pel que fa als preus dels inputs, l’augment més significatiu s’observa en el preu de l’animal viu frisó de 55-60kg, amb un augment de gairebé un 20% més el preu del mes de maig, respecte el del mes d’abril. Les principals novetats en comerç internacional és que Colòmbia deixa de ser un dels quatre país on s’exporta més llet de Catalunya i que els Estats Units passa a ser el tercer país on s’exporten més lactis de Catalunya. Les dades de consum mostren un petit augment de consum en la partida de derivats lactis, entre els anys 2013 i 2014.
Amunt

::Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
Novetats de l'Observatori
S'ha actualitzat els preus setmanals del porcí. Setmana 28
Amunt

::Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Índex de Producció Industrial (IPI). IDESCAT, 6 de juliol de 2015
L’IPI corregit augmenta un 1,9% interanual al maig. Per grans sectors industrials, presenten increments els béns intermedis (5,3%) i l’energia (4,2%), mentre que els sectors dels béns de consum i dels béns d’equipament decreixen un 0,2% i un 1% respectivament.
Butlletí mensual d’estadística. MAGRAMA, 6 de juliol de 2015
La producció d'ametlla per a la campanya 2015/16 serà un 6,62% més gran que l'any anterior.
Previsions a curt termini dels mercats agrícoles. Comissió Europea, 10 de juliol de 2015
Malgrat el veto rus, es preveu un bon clima per a les exportacions de productes agroalimentaris. Pel que fa a la llet, es preveu que els lliuraments siguin un 1% superiors als de l’any anterior. La pròxima collita de cereals s’espera per sobre de la mitjana. Augmenten encara més els subministraments de carn europea l’any 2015. Hi ha bones perspectives per a la producció de carn de porcí gràcies a la baixada dels preus dels aliments per al bestiar i una cabana més amplia.  
Informe sobre previsions i oferta de productes bàsics. Departament d’Agricultura dels Estats Units, 10 de juliol de 2015
S’eleven en 12,1 milions de tones les previsions de subministraments de blat per a la campanya 2015/16. Les previsions d’existències de blat de moro i soja als Estats Units van a la baixa. La Unió Europea incrementa de 73,67 a 75,03 milions de tones la collita de blat de moro; de 8 a 8,5 milions les importacions, i de 3 a 3,5 milions les exportacions. A més, incrementa de 7,99 a 8,85 milions de tones l’estoc final. Resultat sempre respecte a previsió de juny.
Espanya es troba entre els tres primers productors de vi mundials. No obstant, en consum se situa en el novè lloc.

No hay comentarios: