viernes, 5 de febrero de 2016

# 46 Tocs de llengua Departament de Cultura Direcció General de Política Lingüística

# 46
Tocs de llengua
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística

ISSN: 2385-3786
DL B 15832-2014
capçalera butlletí Tocs de llengua
Dijous, 04 de febrer de 2016Imprimeix | Butlletins anteriors

Tocs de llengua és el butlletí de notes d’actualitat relacionades amb l’activitat de la Direcció General de Política Lingüística.

  • Centre de Documentació
  • Cinema en català
  • Mapa de centres per a l’aprenentatge del basc, el gallec i el català

:: La Direcció General de Política Lingüística obre les inscripcions a les proves per obtenir els certificats de coneixement de català

Certificats de català
Aquest divendres, 5 de febrer, s’obre la inscripció a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. El termini de presentació de sol·licituds d’inscripció acaba el proper 24 de febrer.

L
es sol·licituds es poden presentar telemàticament per mitjà de l’apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya o bé, presencialment, a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

Les proves estan obertes a qualsevol persona que tingui 16 anys o més en la data de la prova i no es requereix cap titulació acadèmica prèvia. Enguany hi haurà exàmens a un total de 18 localitats. A Catalunya, els exàmens es faran a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa, Figueres, Granollers, Igualada, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Fora de Catalunya també s’administraran proves a Fraga i a Perpinyà.

Els exàmens consten de dues parts: prova escrita i prova oral. S’iniciaran el 7 de maig amb el certificat de nivell intermedi (B2) i s’aniran duent a terme fins a l’11 de juny.

El sistema de certificats de la Direcció General de Política Lingüística permet acreditar cinc nivells de competència lingüística en català, d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d’Europa: el nivell bàsic (A2), el nivell elemental (B1), el nivell intermedi (B2), el nivell de suficiència (C1) i el nivell superior (C2).

Des de l’any 2002, 41.653 persones han obtingut un certificat oficial de coneixements de català expedit per la Direcció General de Política Lingüística. Aquests títols estan reconeguts i són valorats tant en els currículums acadèmics com en el mercat laboral, per la qual cosa són un bon instrument per a la promoció personal i professional.

Certificats de catalàConvocatòria de proves 2016
Descripció de les proves
Guia d'inscripció i pagament 
Amunt

:: Altres notícies d’interès

No hay comentarios: