miércoles, 10 de febrero de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Febrer 2016 #125

InfoJustícia
Departament de Justícia
Febrer 2016 #125

El Departament de Justícia signarà un conveni amb la Taula del Tercer Sector per millorar el suport als exreclusos
El Departament de Justícia i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya signaran un conveni que formalitzarà la col·laboració que ja existeix entre les dues parts, que és especialment activa en relació amb la reinserció social de les persones privades de llibertat dels centres penitenciaris i els centres educatius de justícia juvenil de Catalunya.
El conseller de Justícia, Carles Mundó, va recordar que el Departament del qual és titular «té un fort contingut social, especialment en l’àmbit de l’execució penal i els serveis penitenciaris i, per això, un dels primers contactes que he mantingut ha estat la trobada amb la Taula del Tercer Sector».
Llegiu més
shadow bottom
Les noves formes de delinqüència juvenil s’analitzen en la VI Jornada de Criminologia
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i la Universitat Oberta de Catalunya van organitzar la VI Jornada de Criminologia durant la qual es va analitzar la delinqüència juvenil i les noves maneres d’actuar. En la Jornada, inaugurada pel director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Xavier Bernadí; la directora dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC, Ana M. Delgado, i el professor Josep M. Tamarit, coordinador de la Jornada, es van tractar aspectes com el ciberassetjament, el sexting, la violència de fills a pares o les noves bandes juvenils.
Llegiu més
Nova edició del Pla de voluntariat lingüístic
Els Serveis Territorials de Justícia de Girona i de Tarragona, en col·laboració amb els centres de normalització lingüística de Girona, de Tarragona i de l'Àrea de Reus, i amb els col·legis d'advocats de Figueres, Girona, Reus i Tarragona, engeguen una nova edició del Pla de voluntariat lingüístic. Es tracta d'invertir desinteressadament 10 hores per parlar en català amb la parella lingüística que més s’adigui a les opcions escollides en el full d'inscripció.
Aquesta iniciativa està adreçada a tots els col·lectius de persones que presten serveis a l'Administració de justícia, als Serveis Territorials de Girona i Tarragona, als centres penitenciaris i centres educatius d'aquestes demarcacions (personal de l'àrea de vigilància, de l'àrea de rehabilitació i d'oficines), i també als advocats dels col·legis de Figueres, Girona, Reus i Tarragona.
El termini per inscriure-s’hi finalitza el 15 de febrer.
Llegiu més
shadow bottom
El Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya publica un vídeo sobre la mediació
El Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya ha publicat un vídeo per explicar què és la mediació i les diferents fases del procés, amb l’objectiu de fomentar i difondre la mediació, donar-ne a conèixer les característiques i els avantatges, i facilitar-hi l'accés a tots els ciutadans. El vídeo es va difondre el 21 de gener, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de la Mediació.
Llegiu més

Enllaços

Contacte 
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012
Departament de Justícia

No hay comentarios: