martes, 9 de febrero de 2016

Butlletí e-Escoles Verdes Programa Escoles Verdes. Febrer 2016 #86

Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Febrer 2016 #86
"Cal viure senzillament per tal que altres puguin, senzillament viure”
M.K. Gandhi
S’inicia l’agermanament entre Escoles Verdes catalanes i senegaleses
Malgrat algunes dificultats per establir connexions via Skype entre les escoles verdes catalanes i senegaleses, ja s’ha iniciat el primer contacte d’agermanament entre elles. A partir d’aquí les parelles d’escoles agermanades han de fer activitats conjuntes sobre alguns del temes ambientals que treballin ambdues escoles. L’intercanvi entre elles es fa principalment en francès.
Llegiu més

Us expliquem

Jornades d’intercanvi territorial
El febrer comencen les jornades d’intercanvi territorial que s’organitzen a través dels seminaris d’escoles verdes. Les escoles d’Osona i Ripollès són les primeres a trobar-se en una Jornada que es farà el proper 13 de febrer a Vic i on treballaran sobre malbaratament alimentari i biodiversitat. Les escoles Bbressols tindran també la seva jornada d’intercanvi; el 27 de febrer es trobaran a Santpedor i a Granollers. A la web del programa anireu trobant informació del que es treballi en aquestes Jornades.
Llegiu més
Any Internacional dels Llegums
L’Assemblea General de les Nacions Unides ha proclamat l’any 2016 com a Any Internacional dels Llegums, amb el propòsit de sensibilitzar l'opinió pública sobre els avantatges nutricionals dels llegums. Us animem a treballar aquest tema a l’aula i a fer accions per promoure l’alimentació saludable i sostenible.
Llegiu més
shadow bottom

Les escoles actuen...

L’alumnat opina sobre el malbaratament alimentari
A l’Escola Ateneu Igualadí hem acostat els i les alumnes a la problemàtica del malbaratament dels aliments. Hem dedicat la Setmana Mediambiental a treballar aquest tema i us presentem aquí algunes de les seves reflexions.
Llegiu més
shadow bottom
Produïm per a la Marató. FEDAC Gironella
Per tal de col·laborar amb la Marató d’enguany, vam decidir fer unes manualitats diferents amb l’objectiu que tot el material que s’utilitzés fos reutilitzable. Vam fer: boles de ràfia per decorar l’arbre, raïmeres amb taps de plàstic, espalmatòries amb pots de vidre i banderoles amb llibres vells, que vam vendre a la Fira de la Puríssima de Gironella. Per preparar aquesta jornada de treball es va demanar col·laboració a les famílies i a l’alumnat. Va ser un èxit!.
Llegiu més
La Setmana de la Ciència 2015 a l’l'Escola Teresa Salvat i Llauradó de l'Aleixar
Aquest any la vam celebrar amb un seguit d’activitats relacionades amb l’experimentació i el medi ambient, com ara “Com podem fer bombolles de sabó”, “La columna dels saures”, “El sistema solar a escala” i “La floridura del pa”; i també ens vam acostar al món de les aus rapinyaires.
Llegiu més
Un impuls a la Recollida Selectiva!
L’Escola Les Cometes (Llorenç del Penedès) una de les primeres actuacions que vam fer va ser la recollida selectiva. Com que no es pot donar mai per tancada una actuació, el curs passat vam donar-li un fort impuls, amb noves idees com “la classe estrella” i “les mascotes del reciclatge”.
Llegiu més
Estrenem papereres al pati!
El Comitè Ambiental de l’Escola Mare de Déu del Roser (FEDAC Salt) va veure que el sistema de papereres del pati no funcionava correctament. I es va posar a treballar per decidir com havien de ser els cubells, quants n’hi havia d’haver, on es posàvem i com ho indicàvem perquè l’alumnat ho entengués.
Llegiu més
shadow bottom
Paradeta de sabons per a la Marató
El poble de Vallfogona de Balaguer va recaptar diners per a la Marató de TV3. Una de les activitats que es van fer va ser una parada de sabons artesans amb oli de cuina usat que els nens i les nenes de l’escola Salvador Espriu havien elaborat durant la Setmana Europea de Prevenció de residus.
Llegiu més
El camí de cada dia a l’Escola Guilleries
Ja fa cinc cursos que volem anar a peu a l’escola. Per això, vam dissenyar un pla d’acció i de manera progressiva s’ha anat introduint aquest bon hàbit en l’alumnat. Aquest curs hem presentat una proposta de camí segur a l’Ajuntament i esperem que ben aviat la faci realitat!
Llegiu més
shadow bottom
La nova proposta de l’escola manlleuenca està tenint un gran èxit
A l’Escola Quatre Vents hem impulsat la reutilització de l’oli que es fa servir a casa durant la setmana. Cada dijous a la tarda, alumnes i professors el porten en un pot de plàstic que la mateixa escola ha facilitat a les famílies; l'oli serà transformat en biodièsel. 
Llegiu més

El Racó de l'alumnat

Els arbres de l’Escola Rocafonda (Mataró)
L’alumnat de l’Escola Rocafonda ha estudiat els arbres que tenim al nostre pati. Us convidem a conèixer-los en aquest enllaç del nostre web, on podreu veure’n fotos i aprendre’n les característiques i algunes curiositats. Ara no tindreu excusa per no conèixer els arbres que us envolten!
Llegiu més

Fem xarxa

La Revolució Verda arriba a l’Escola Sant Ramon Nonat (Barcelona)
L'Assemblea Verda de l'escola ha posat en marxa la campanya “La Revolució Verda”. Cada mes proposarem a les famílies de l'escola, al barri i a on arribem 5 accions. I us demanem que les pengeu a les xarxes socials amb l'etiqueta #larevolucioverda. 
Llegiu més
shadow bottom

Compartim projectes amb entitats

Projecte Rius. Inspecció de tardor de l’Escola Joan Reglà (Bàscara)
El novembre, els nens i les nenes de 5è i 6è van fer una sortida a la riera Casinyola per fer-ne una inspecció. Van fer una anàlisi qualitativa de la riera i del seu voltant. Als i a les alumnes de 5è els ha agradat molt, ja que és el primer cop que la fan. A veure com va la inspecció de primavera!
Llegiu més
shadow bottom

Recursos

El canvi climàtic: termes clau.
El Centre de Terminologia TERMCAT, en col•laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, publica la infografia amb els termes més rellevants sobre el canvi climàtic. Al web trobareu també una presentació sobre els efectes del canvi climàtic i quins són els principals factors causants.
Llegiu més
shadow bottom
El viaje de Kirima.
Programa educatiu elaborat per la fundació GSD, adreçat a alumnat de segon cicle d’educació infantil i concebut com una unitat didàctica completa, a fi de conscienciar-lo de la problemàtica del canvi climàtic i implicar-lo en la cerca de solucions i en l’adquisició d’hàbits de comportament ambiental. (En castellà)
Llegiu més
Història d’una cullera
Greenpeace ha elaborat un vídeo que mostra la història d'una cullera de plàstic, des del Big Bang fins a la bossa de les escombraries, l’objectiu del qual és donar a conèixer els efectes de l'excés de consum en la nostra societat.
Llegiu més
shadow bottom
Recursos educatius per al consum responsable
Al web de l’Agencia Catalana del Consum trobareu un recull de recursos educatius per treballar el consum responsable, adreçats al professorat, l’alumnat i les famílies.
Llegiu més
 Contacte Butlletins anteriors
ISSN: 2014-4059| Dipòsit legal: 
logo_gencat

No hay comentarios: