lunes, 1 de febrero de 2016

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa Treball, Afers Socials i Famílies Gener 2016 #90

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Treball, Afers Socials i Famílies
Gener 2016 #90
Una nova etapa
Em plau saludar-vos com a nou director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa des d’aquest Butlletí d’Economia Social i Cooperativa que és i ha de seguir sent una publicació de referència sobre el que succeeix en l’àmbit de l’economia social i, especialment de les polítiques públiques que s’hi apliquen.
Encetem una etapa nova que vol recollir tot el que de bo ha tingut l’anterior, però que també vol posar l’accent en aquelles qüestions més urgents per a la nostra societat. El compromís del Govern amb el pla de xoc social i l’aposta pel treball com la primera política social, és una oportunitat per a l’economia social, el Tercer Sector, i les cooperatives per mostrar la seva capacitat d’incidir en la resolució de problemàtiques que afecten el dia a dia de molts ciutadans i ciutadanes.
Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu més

: : Entrevista

Entrevista a Joan Arévalo i Vilà
"L’Economia Social ha de fer dels serveis públics un model de gestió participativa i corresponsable i que la qualitat del servei estigui per sobre dels guanys econòmics"
Llegiu més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

Pr3vencon, SCCL
Cooperativa formada per tres socis víctimes d’accidents de trànsit que ofereix un servei orientat a reduir la sinistralitat laboral viària a través de sensibilitzar i conscienciar als treballadors
Llegiu més
shadow bottom

:: Notícies

aracoop
aracoop ha llançat la campanya #CreaCo per incentivar la creació de cooperatives i donar a conèixer els recursos desenvolupats pel programa per fer-ho.
Llegiu més
shadow bottom
Infografia: creació noves cooperatives
Us presentem les dades més rellevants del món cooperatiu durant l’any 2015, per sectors, classes i  distribució territorial.
Llegiu més
Suara adquireix Paliagruptc
La cooperativa amplia el seu ventall d’activitats amb l’entrada al sector sanitari de la mà de Grupo Init. Junts han adquirit Paliagruptc per desenvolupar un projecte orientat principalment a l’atenció pal·liativa de persones amb malalties cròniques.
Llegiu més
shadow bottom
Unió Corporació Alimentària, SCCL anuncia els seus millors resultats
La internacionalització, la qualitat i la innovació són les claus de l’èxit. Ha superat els 40 milions d’euros en exportacions, xifra que suposa un increment del 60% respecte l’exercici anterior.
Llegiu més
Primera convocatòria de préstecs 2016 Finan3
Finan3, SCCL amb l’objectiu d’enfortir les capacitats econòmiques i financeres del Tercer Sector Social, ha posat en marxa una Xarxa d'Inversors Socials, que permet mobilitzar recursos econòmics per contribuir a resoldre les necessitats financeres de les entitats, tant a curt termini, com d'inversió en projectes d'alt impacte social. 
Llegiu més
shadow bottom
Suplement +valor d’el Periódico
La publicació reflexa una anàlisi econòmica sobre les cooperatives, recull l’opinió de dotze experts que coincideixen en la plena vigència d’aquesta fórmula empresarial.
Llegiu més

:: Agenda

1ª Trobada d´Economia Social del Vallès
La Xarxa d’Innovació Social del Vallès i l’Ajuntament de Sabadell proposa aquesta activitat amb l’objectiu de fomentar l’Economia Social a la comarca. Per a les cooperatives, les associacions, fundacions i/o societats laborals amb un clar component i interès social. Tindrà lloc l’11 de febrer. 
Llegiu més
shadow bottom
75 anys d'escola de la Cooperativa Escola Moragas
Entre els actes de celebració de la cooperativa, han obert una exposició de l’essència de la pedagogia de l'escola al llarg d'aquests anys d'història. L'exposició estarà oberta fins el 24 de març.
Llegiu més
Activitats formatives per a joves: Orientació laboral i Autoempresa
Sessions informatives:
Què és la Garantia Juvenil (3/02/2016)
Autoempresa: Formes Jurídiques, Eines de Finançament i Subvencions (17/2/2016 i 23/03/2016)
Llegiu més
shadow bottom
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"

Altres notícies del sector


ISSN: | Dipòsit legal: 

No hay comentarios: