jueves, 4 de febrero de 2016

# 96 Butlletí de l'Institut Català de les Dones Dimecres, 03 de febrer de 2016

# 96
Butlletí de l'Institut Català de les Dones
Dimecres, 03 de febrer de 2016Imprimeix | Butlletins anteriors

Centre de documentació

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Línia 900 900 120 contra la violència masclista
  • Nomenclàtor de Cataluya carrers amb nom de dona
  • Cercador d'expertes

::Govern

Teresa M. Pitarch Albós és la presidenta de l'Institut Català de les Dones
Nascuda a Barcelona el 1964. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Postgrau d’Especialització en Dret Administratiu per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Economia i Creació d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona. Programa d’estratègies d’innovació i lideratge per a la gestió pública (IESE).
Ha exercit diverses responsabilitats a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, entre les quals destaquen la de responsable de Coordinació del Servei Català de Trànsit; cap del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona; cap de l’Àrea Jurídico-Administrativa i subdirectora de Coordinació Administrativa de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), i responsable Econòmica a la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom al Departament d’Empresa i Ocupació.
Des del 2011 i fins a l’actualitat ha exercit el càrrec de directora general de l’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. En l’àmbit municipal, actualment és Consellera municipal de Barcelona i vicepresidenta del Consell Plenari del Districte de l’Eixample.
Amunt

::Violència masclista

L'Institut Català de les Dones i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya demanen als mitjans un paper més actiu en la lluita contra la violència masclista
Les persones expertes que han participat en la jornada “La violència masclista és notícia?”, organitzada conjuntament pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya, l’Institut Català de les Dones i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, han coincidit a demanar als mitjans un paper més actiu en la lluita per eradicar aquesta xacra de la societat. En concret, han demanat als i les professionals de la informació que continuïn en la línia actual d’explicar millor què és la violència masclista, de contextualitzar-la i, especialment, d’evitar fer-ne un tractament periodístic que la converteixi en espectacle.
Amunt

::Exposicions

Pioneres de la fama: actrius, cupletistes i ballarines a començament del segle XX
Dins de les activitats paral·leles a aquesta exposició, que es pot veure al Palau Robert fins a finals de març, el dijous 18 de febrer l'Institut Català de les Dones organitza la conferència “Margarida Xirgu, mite i realitat”, a càrrec de Francesc Foguet i Boreu, coordinador principal del Màster Universitari d’Estudis Teatrals i professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona. Presenta l’acte Núria Santamaria, professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Amunt

::Altres

Visita de l'Escola de la Dona
Un grup de l'Escola de la Dona, de la Diputació de Barcelona, va visitar el Centre de documentació per conèixer el seu funcionament i els recursos que ofereix, així com les polítiques per a l'equitat de gènere que impulsa, coordina i avalua l'Institut Català de les Dones. Les visites guiades, concertades prèviament, s'ofereixen a associacions de dones, grups d'estudiants i altres col·lectius que ho sol·licitin. La visita s'adreça a grups d'entre 10 i 30 persones i té una durada d'1 hora. Es pot sol·licitar a través d'aquest formulari.

No hay comentarios: