lunes, 30 de mayo de 2016

BUTLLETÍ DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Maig 2016 #153

BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Maig 2016 #153

Notícies

Els serveis socials es confirmen com un sector econòmic rellevant en el conjunt de l'economia catalana, amb una incidència molt directa en l'àmbit de l'ocupació
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Institut d’Estadística de Catalunya fan públics els resultats de la 2a edició de l’Enquesta Econòmica dels Centres i les Entitats de Serveis Socials.
Llegiu més
shadow bottom
Nova convocatòria per crear 500 llocs de treball adreçats a joves qualificats que s'incorporaran a entitats sense ànim de lucre
La consellera Bassa va fer l'anunci en la inauguració del 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat.
Llegiu més
Una comissió interdepartamental impulsarà i coordinarà les actuacions de protecció de la infància i l'adolescència davant els maltractaments
Llegiu més
shadow bottom
El Govern crea la Taula d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica
Llegiu més
“El futur és local!” serà el lema de la 24a Conferència Europea de Serveis Socials que tindrà lloc a La Haia a partir del 20 de juny
Llegiu més
shadow bottom
El II Congrés de Serveis Socials inicia els preparatius posant en marxa un blog i obrint termini per presentar projectes, recerques i experiències
Llegiu més
Altres notícies
Llegiu més

Novetats DIXIT

Properes conferències DIXIT
 
Llegiu més
Selecció de novetats bibliogràfiques
Llistat de les últimes novetats en publicacions, revistes i material audiovisual dels centres de documentació DIXIT.
Llegiu més
shadow bottom

Agenda

1er Seminari "Dependència, família i societat"
La Universitat Internacional de Catalunya organitza l'1 de juny aquest primer seminari on vol exposar quin és el repte demogràfic, quina és la sostenibilitat de l'Estat del benestar i quines són les noves formes d'atenció a les persones.
Llegiu més
III Memorial Francesc Abel "40 anys fent Bioètica al costat de les persones"
El 2 de juny, amb motiu del seu 40è aniversari, l’Institut Borja de Bioètica-URL celebra aquesta jornada que comptarà amb la taula rodona “Passat, present i futur de la Bioètica".
Llegiu més
V Congrés del Tercer Sector Social "Créixer socialment"
Del 14 al 17 de juny tindrà lloc aquest espai de trobada, de reflexió i de projecció del Tercer Sector Social català per poder donar una millor resposta al conjunt de desafiaments que la societat i el moment actuals plantegen.
Llegiu més
XI Jornada de prevenció i mediació comunitària "L’assetjament entre iguals: arrels, tractament i prevenció"
Jornada organitzada pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada el 21 de juny, on abordarà el tema de l’assetjament des de diferents perspectives.
Llegiu més

Publicacions

Guia per programar activitats per a infants de 0 a 3 anys en risc d'exclusió
Document elaborat a partir d’un dels treballs finals del postgrau d’Acolliment residencial en centres de protecció a la infància i l’adolescència i que correpon a formació d’especialització per a educadors i educadores dels centres residencials d’acció educativa (CRAE).
Llegiu més
shadow bottom
Estado del bienestar y sistemas fiscales en Europa
Informe dividit en quatre grans blocs que reflexiona sobre la viabilitat de l’estat del benestar i l’aparició de la crisi econòmica. Analitza el benestar social i la seva evolució en les societats europees.
Llegiu més
Homofobia en los Balcanes
Obra que pretén donar a conèixer a través de l’anàlisi dels fets i dels seus testimonis, la discriminació que pateix el col·lectiu LGTBIQ i les complexitats polítiques, econòmiques i socials que hi ha darrera la homofòbia en aquesta regió.
Llegiu més
shadow bottom

Recurs

Formació d’Interès en Serveis Socials
Iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per promocionar i reconèixer la qualitat en la formació continuada en l’àmbit d’afers socials que organitzen les diferents entitats publiques o privades de Catalunya.
Llegiu més
shadow bottom

Alta Baixa Contacte Avís legal
ISSN: 2013-3871| Dipòsit legal: 
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: