viernes, 27 de mayo de 2016

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Maig 2016 #198

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Maig 2016 #198
Tria el teu estiu!
S’acosta l’estiu i cal pensar què fareu durant les vacances. Com cada any, la Guia d’Activitats de Lleure Educatiu recull les propostes que caus, esplais, casals de joves i empreses d’educació en el lleure organitzen perquè passeu un estiu ple d’experiències. Trieu, remeneu i apunteu-vos-hi!
Llegiu més

Actualitat

A l'estiu, forma't o treballa en l'educació en el lleure
Ja saps què faràs aquest estiu? Treballar? Formar-te? Treballar en activitats d’estiu o fer cursos intensius de monitor o de director d’educació en el lleure et donaran l’oportunitat de créixer a nivell personal i professional.
Llegiu més
shadow bottom
Programa EURECAT: més que una feina, passió per la tecnologia
Si ets jove, estàs cercant la teva primera experiència laboral i t’apassiona la tecnologia, el Centre Tecnològic de Catalunya t’ofereix l’oportunitat d’aconseguir-ho. Termini d'inscripció 31 de maig.
Llegiu més
Kastanya.cat, joves i música en català i occità
T’agrada la música? Cantes en català o occità? Tens el teu propi grup? Apunta’t al projecte Kastanya.cat de promoció de l’ús del català i l’occità mitjançant la música. Fes sentir la teva veu i aprofita per donar-te a conèixer!
Llegiu més
shadow bottom
L'esclerosi múltiple no em frena
A Catalunya hi ha 1.200 joves menors de 35 anys afectats per esclerosi múltiple. La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) organitza activitats arreu del territori per donar suport i visibilitat a una malaltia que afecta a molts joves. El proper 10 de juliol mulla’t i participa!
Llegiu més
Setmana de la Natura, viu la terra!
La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori impulsen aquesta campanya, que se celebrarà del 27 de maig al 5 de juny, per conscienciar sobre la necessitat i la importància de conservar i protegir la natura.
Llegiu més
shadow bottom
Dia de l'Associacionisme Cultural
Del 3 al 5 de juny, les associacions i entitats culturals celebren unes jornades d’activitats de portes obertes dels seus equipaments en el marc del Dia de l'Associacionisme Cultural, el 4 de juny. Més de 380 equipaments d’arreu Catalunya esperen la teva visita!
Llegiu més
Setmana de l'Energia 2016
Amb motiu de la Setmana de l’Energia, que se celebrarà del 13 al 17 de juny, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha iniciat una campanya per promoure un ús més eficient de l’energia i potenciar les energies renovables.
Llegiu més
shadow bottom
2a Convocatòria del programa "Vacances en família"
Ja us podeu apuntar a la segona convocatòria del programa "Vacances en família 2016" de la Xanascat, que ofereix estades des del setembre fins al febrer de 2017. Preinscripcions fins al 13 de juny i sorteig de les places el 15 de juny.
Llegiu més
Protegeix els boscos
L’estiu és una època ideal per desenvolupar tasques que normalment no pots fer durant la resta de l’any. Si la muntanya t’apassiona, ara tens l’oportunitat de tornar-li una part del que la muntanya i els seus boscos t’han donat.
Llegiu més
shadow bottom
Webcòmics, còmics en versió 2.0
La tecnologia digital, amb un perfecte maridatge amb Internet, està canviant la forma en què consumim la cultura. Ho està fent amb els llibres, la música o les pel·lícules. Amb els webcòmics, el còmic també experimenta aquesta metamorfosi.
Llegiu més
Anem de museus!
Quant temps fa que no vas a un museu? O no et perds ni una exposició? El passat 18 de maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus (DIM). Però no tot s'acaba en un dia, descobreix els museus de Catalunya sempre que vulguis!
Llegiu més
shadow bottom

Recursos que t'interessen

Organitzar i notificar activitats d'educació en el lleure
Atenció! Si organitzeu activitats d'educació en el lleure amb  infants i joves menors de 18 anys recordeu que, segons regula el Decret 137/2003, cal notificar-les 20 dies abans de la seva realització. Cal notificar les activitats que es desenvolupen a Catalunya amb un nombre de participants menors de 18 anys superior a sis i l’activitat tingui una durada de tres o més nits consecutives o, en el cas dels casals de vacances, quatre o més dies consecutius, malgrat siguin interromputs pel cap de setmana.
Aquí teniu tota la informació que necessiteu.
Llegiu més
Recursos i consells per a les activitats d'educació en el lleure
Recursos útils per a l'organització d'activitats d'educació en el lleure adreçats a monitor/es i directors/es de lleure. Destaquem el portal Medicau i la Guia de rutes d'Esplais Catalans.
Llegiu més
Posa't a prova per les PAU!
Estàs preparant les proves d'accés a la universitat (PAU)? El portal "Posa’t a prova" t'ofereix preguntes tipus test per a estimular l'estudi i verificar el grau de preparació de les proves amb tests interactius i qüestions de diferents matèries.
Llegiu més
shadow bottom
Guia "Dona jove i treballadora"
Guia del Consell de la Joventut de Barcelona pensada per a informar, com a dones joves, sobre quin és el context en el que vivim i treballem i dotar de recursos per entendre i canviar la nostra realitat.
Llegiu més
Guia "Parlem de bullying"
Guia editada pel Consell de la Joventut de Barcelona que vol ajudar a identificar i afrontar situacions de maltractament entre iguals. Una situació de bullying és un conflicte que afecta tothom, ja siguis víctima, persona agressora o observadora.
Llegiu més
shadow bottom
Prevenció i detecció de l'assetjament al portal Família i Escola
Recursos per saber què és l'assetjament, les causes i una sèrie d'eines adreçades a famílies per fer-hi front.
Llegiu més

Agenda

TOT EL TERRITORI: Ajuts MOBINT 2016
Ajuts a la mobilitat internacional de l'estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats catalanes per al curs 2016-2017.
El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 9 de juny.
Llegiu més
SANTPEDOR: 5è Concurs de Grups de Música Jove Santpedor 2016
Termini de presentació 18 de juny.
Llegiu més
TÀRREGA: Embarrat, Festival de Creació Contemporània
EMBARRAT és un festival pluridisciplinari i transversal que recull les tendències més actuals en el món de l’art i la creació contemporània, alhora que dóna visibilitat i impuls a l’obra dels nous creadors emergents que utilitzen la experimentació i la exploració de nous llenguatges artístics com a via d’expressió.
Del 27 al 29 de maig. 
Llegiu més
TARRAGONA: Mostra de Teatre Jove
Fins al 15 de juny.
Llegiu més
MÓRA D'EBRE: Litterarum, fira d’espectacles literaris
Fira del llibre ebrenc.
Del 27 al 29 de maig.
Llegiu més
ROSES: Fira de La Rosa
Composicions florals i artístiques, música, mercat d’artesania, tastets gastronòmics, tallers infantils, conferències…
Del 27 al 29 de maig.
Llegiu més
Alta Baixa Contacte Avís legal
ISSN: 2014-2447| Dipòsit legal: 
Butlletí Jovecat

No hay comentarios: