jueves, 12 de mayo de 2016

Flash TicSalut 11 DE MAIG DE 2016 #90

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
11 DE MAIG DE 2016

#90

Tots els números

Top 100 influencers en Salut Digital: TicSalut (33ª)

L’empresa londinenca Onalytica ha publicat recentment un informe on analitza quines són les personalitats i empreses/institucions més influenciadores en el camp de la Salut Digital a la xarxa social Twitter. La Fundació TicSalut, qui lidera la línia 10 del Pla de Salut 2016-2020 referent a Salut Digital, ocupa la 33ª posició dins el rànquing

Presenteu la vostra Comunicació a les 6es Jornades R+D+I TIC Salut i Social 2016

Fins el dia 25 de juny estarà obert el termini per la Presentació de Comunicacions sobre Projectes de Recerca, Models de Prototips i Solucions Innovadores Implementades que donin resposta a "El Repte de la Salut i el Benestar en la Societat Digital". Per tal de participar en alguna de les modalitats previstes caldrà complimentar el formulari que trobareu a www.JornadesRDI.cat

Lliçons apreses del "Patient Portal" de Kaiser Permanente (EUA)

En motiu dels 10 anys de l’existència del Portal de Pacient de Kaiser Permanente, un dels proveïdors de salut líders dels Estats Units, el blog Health Affairs ha recollit les lliçons apreses. Ens en fem ressò en aquest article del Flash.

#SanidadSINruido, una iniciativa per reduir el soroll en els centres sanitaris

Amb motiu del Dia Mundial sense Soroll, el dimecres 27 d’abril va presentar-se la campanya “Sanidad sin Ruido”. La iniciativa ha estat creada per l’ infermer de Valencia Pedro Soriano, conjuntament amb la col·laboració de l’infermer de Barcelona, Jordi Mitjà. Segons els organitzadors, l’objectiu de la iniciativa "és explicar la importància del control del soroll ambiental en els centres sanitaris, així com promoure mesures per afavorir el benestar dels pacients."

Entrevista

Carlos Mateos: "Professionals sanitaris, pacients i desenvolupadors han treballat junts per primera vegada creant aplicacions i programes destinats a millorar l'assistència sanitària"
Durant el cap de setmana del 6 al 7 de maig es va celebrar a Madrid (Campus Google) el 1r Hackathon en Salut, organitzat per ComSalud. El terme hackathon integra els conceptes marató i hacker i és utilitzat per a referir-se a una trobada de programadors l'objectiu del qual és el desenvolupament col·laboratiu de programari. Si bé és un concepte que compta amb un llarg recorregut en el camp de la tecnologia i la programació, aquesta primera trobada ha servit perquè diferents actors (programadors, professionals sanitaris, enginyers...) treballin en solucions centrades en el camp de la salut. Aprofitant la presència de TicSalut com a membre del jurat, hem entrevistat a Carlos Mateos, director de ComSalud i coordinador d'aquesta iniciativa.

Estàndards i Interoperabilitat

La fundació TicSalut participa a la VI reunió del Foro de Interoperabilidad
Els passats dies 27 i 28 d’abril va tenir lloc la VI reunió del Foro de Interoperaiblidad a l’Hospital Universitari Rio Hortega de Valladolid i a la qual va assistir la fundació TicSalut.

No hay comentarios: