miércoles, 18 de mayo de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Maig 2016 #132

InfoJustícia
Departament de Justícia
Maig 2016 #132

La nova Comissió de Codificació redactarà la proposta per harmonitzar el Codi civil de Catalunya
Els nous membres de la Comissió de Codificació de Catalunya es van reunir per primera vegada des del seu nomenament. Aquests nomenaments coincideixen amb la tramitació parlamentària del llibre sisè del Codi civil de Catalunya, que culminarà el cos legal que regula els aspectes propis de l’àmbit privat de les persones físiques i jurídiques. L’altre objectiu d’aquesta comissió és l’elaboració d’un text legislatiu que completi i harmonitzi globalment tot el Codi civil català, integrat per diversos llibres.
Llegiu més
shadow bottom
El Servei d'Orientació Jurídica obre una oficina exclusivament dedicada als ciutadans de Badalona
El Departament de Justícia i el Col·legi d’Advocats de Barcelona han posat en marxa un nou servei d’orientació jurídica, destinat exclusivament als ciutadans de Badalona, que fins ara compartien aquest servei amb Santa Coloma de Gramenet, que era on estava ubicada l’oficina que prestava el servei als dos municipis.
El servei està situat a les dependències de jutjats de Badalona del carrer Prim, 40, i atén els ciutadans dimecres i divendres, de 9 a 14 hores.
Llegiu més
El Departament de Justícia crearà més pisos per als interns en tercer grau penitenciari
El Departament ampliarà la xarxa de pisos per a interns en tercer grau, que són residències situades fora de l’entorn penitenciari i gestionades conjuntament amb entitats del tercer sector, anomenades unitats dependents. La Direcció General de Serveis Penitenciaris n’obrirà dues més el 2017: una a l’Alt Empordà, que dependrà del Centre Obert de Girona, i una altra que prestarà servei a les comarques del Penedès i el Garraf, que dependrà del Centre Obert de Tarragona. Amb aquests equipaments, els interns podran complir la condemna més a prop de casa, allà on tenen més vinculació territorial.
Llegiu més
Carles Mundó denuncia que el Govern espanyol intervé Catalunya «per la porta del darrere»
El conseller Carles Mundó va advertir que el Govern espanyol ha volgut «aplicar l’article 155 de la Constitució i suspendre l’autonomia per la porta del darrere». A més, va dir que «el que han fet els 135 diputats del Parlament, ho han desfet sistemàticament els 12 jutges del Constitucional» i que, a més d’anul·lar l’autonomia política de Catalunya, el Govern de Rajoy i Montoro ha «asfixiat econòmicament» la Generalitat.
Llegiu més
Badalona tindrà un nou jutjat de família de reforç l'1 de juliol
Badalona posarà en marxa un nou jutjat de família de reforç a partir de l’1 de juliol, que permetrà fer front a la sobrecàrrega de treball que pateix l’únic jutjat de família que hi ha. La creació d’aquest jutjat és una solució immediata i temporal, en espera de la creació definitiva del vuitè jutjat de primera instància de Badalona, que seria el segon especialitzat en assumptes de família d’aquesta ciutat.
A més, l’Ajuntament de Badalona i el Departament de Justícia han acordat crear un grup de treball per estudiar les possibles millores en els equipaments judicials i aprofundir en totes les vies de col·laboració entre les dues administracions.
Llegiu més
shadow bottom
Subvencions per als jutjats de pau
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 9 de maig va publicar la Resolució JUS/1149/2016, de 29 d'abril, per la qual es distribueix el crèdit previst pels ajuntaments dels municipis de Catalunya on hi ha jutjat de pau. La quantia que s'atorgarà és entorn d’1,6 milions d'euros, que es distribuirà de manera proporcional al nombre d'habitants de cada municipi.
S'ha incorporat una subvenció addicional per atendre l'increment del volum de feina que comporta l'entrada en funcionament del Centre Penitenciari Mas d'Enric, situat al terme municipal del Catllar, a l'Agrupació de Secretaries de Jutjats de Pau núm. 62, amb seu a La Secuita, a la qual pertany el Jutjat de Pau del Catllar.

Llegiu més
Interns de Brians 2 versus estudiants de la Universitat Pompeu Fabra
Un grup d’interns del Centre Penitenciari Brians 2 va competir amb un equip d’estudiants de la Universitat Pompeu Fabra en un debat sobre el tema «Els diners fan la felicitat». La competició va tenir lloc a la sala polivalent de l’edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella.
El jurat va declarar per unanimitat guanyadors els dos equips i va destacar en la deliberació final l’alt nivell que van demostrar els contrincants, tant pel que fa al contingut com pel que fa a la forma.
Llegiu més
Entrevista del conseller de Justícia a Els matins de TV3
El conseller de Justícia, Carles Mundó, va parlar en un entrevista a Els matins de TV3 sobre diferents temes del Departament de Justícia, entre els quals va explicar que confiava signar en tres mesos l'acord amb l'Ajuntament de Barcelona per al trasllat de la presó Model. També va tractar de qüestions polítiques i, entre d'altres, va dir que el govern català defensarà els interessos de la Generalitat i de Catalunya i que recorrerà, si cal, a instàncies europees.
Llegiu més
Sessió d’investigació: «La presó per impagament de multa a Catalunya»
El proper 31 de maig tindrà lloc al Centre d’Estudis i Formació Especialitzada una nova sessió d’investigació. La sessió s’ha plantejat com un espai de debat entre els principals professionals implicats en la imposició i execució de la pena de presó i experts acadèmics que aportaran els seus punts de vista sobre la situació actual i les alternatives que hi hauria per donar-li una resposta més eficient. 
Per assistir-hi, cal fer la inscripció en línia fins al 29 de maig.
Llegiu més
shadow bottom

Enllaços

Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012
Departament de Justícia

No hay comentarios: