miércoles, 13 de julio de 2016

12 de Juliol de 2016 #92 - Flash TicSalut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
12 DE JULIOL DE 2016

#92

Tots els números

Informe Biocat 2015: Anàlisi de les tendències globals del sector, l'estat de les tecnologies mèdiques i la Salut Digital a Catalunya

Biocat, l’entitat que coordina i promou el sector de les biociències a Catalunya ha presentat, un any més, la quarta edició del seu informe anual. A l’informe es presenten i s’actualitzen els indicadors i les dades principals del sector de les ciències de la vida i de la salut de Catalunya per tal d’oferir una visió holística del sistema sanitari a Catalunya.

Portal Among Doctors, la xarxa social europea exclusiva per a l'ús mèdic professional.

Des d'avui els metges espanyols ja poden registrar-se al portal Among Doctors, la xarxa social europea exclusiva per a l'ús mèdic professional. L'startup ha estat desenvolupada per professionals del sector mèdic, tecnològic i empresarial. A més, també compta amb el suport de Microsoft Innovation Center i ha estat reconeguda i premiada pel MIT Enterprise Forum.

PIDaaS, el servei de seguretat que aprofita les teves dades biomètriques mitjançant l'smartphone, present a les Jornades R+D+I

Els pròxims dies 29 i 30 de setembre, PIDaaS participarà a les jornades TIC Salut i Social 2016 a Vic, on es mostraran els progressos del servei i els primers resultats del pilot e-Health que s'està posant en marxa. No perdis l’oportunitat de venir a descobrir l'aplicació!

Entrevista

Jordi Serratosa ens apropa a "Apps per a Tothom", un projecte que vol crear un ecosistema d'incubació d'aplicacions basades en el paradigma del Disseny i l'Accessibilitat Universal.
"El sector de la discapacitat percep les TIC com un mitjà per assolir un millor nivell de vida i que cal dinamitzar el sector de la innovació per fer-lo més accessible."
El passat 18 de juny va celebrar-se Ideathon, acte de presentació d’Apps per Tots, un projecte per crear aplicacions accessibles i universals per a la ciutadania, impulsat per l’Observatori de la Discapacitat Física i en el qual van participar-hi més de 50 persones. Hem volgut parlar amb el seu coordinador, Jordi Serratosa, fundador de Punt Zero.

Estàndards i Interoperabilitat

TicSalut participa a la jornada de reflexió estratègica del DEMCAT
El passat 18 de Juny es va realitzar a Barcelona la Jornada de reflexió estratègica del DEMCAT (Diccionari Enciclopèdic de Medicina) en la qual hi va participar la Fundació TicSalut a través de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat. Durant l’esdeveniment es va explicar la història i evolució del DEMCAT i es van obrir tres taules de debat per aportar idees sobre com ha de seguir avançant el Diccionari. En aquestes sessions es va centrar el debat en el model actual i futur del Diccionari, en com garantir la sostenibilitat del projecte i de quina manera cal establir relacions amb d’altres institucions i fer-ne difusió.

No hay comentarios: