miércoles, 27 de julio de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Juliol 2016 #137

InfoJustícia
Departament de Justícia
Juliol 2016 #137

El Departament de Justícia crearà un registre únic de grups d'interès per a tots els ajuntaments
D’acord amb la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, tots els ajuntaments haurien de disposar d’un registre de grups d’interès o lobbys des del juliol de l’any passat. No obstant això, no n’hi ha cap que l’hagi desenvolupat. Amb la voluntat de facilitar el compliment de la Llei tant als lobbys com a les corporacions locals, el Departament de Justícia convertirà l’actual registre de la Generalitat en un de nou, vàlid per a totes les organitzacions obligades a tenir-ne. Serà el Registre de grups d’interès de Catalunya, que podran utilitzar tots els ajuntaments que així ho vulguin.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El Departament de Justícia invertirà 9 milions en un nou centre penitenciari obert per a Tarragona
El Departament de Justícia construirà un nou equipament penitenciari a la ciutat de Tarragona. Serà un centre obert expressament dissenyat per al tractament dels interns en règim de tercer grau, que actualment compleixen condemna a l’antiga presó de la ciutat. Les obres començaran el 2018 i duraran un any i mig. Està previst que el nou centre obert entri en funcionament a finals de 2019.
El conseller de Justícia, Carles Mundó, va explicar que la construcció del nou centre obert i el tancament de l’antiga presó són «un pas necessari perquè el Fòrum de la Justícia pugui ser una realitat més endavant».
Llegiu-ne més
La Cadena Ser entrevista el director del CIRE
La periodista Bàrbara Villuendas del magazín Hora Lleida de la Cadena Ser va fer una entrevista al director del CIRE, Juan José Torres, amb motiu de la posada en marxa de la campanya 2016 de treballs relacionats amb el sector hortofructícola que té lloc durant els mesos d’estiu al taller exterior de Raïmat.
Durant l’entrevista, Torres explica que la disminució de la població penitenciària ha permès traslladar aquesta opció de treball a interns de la resta de centres de Catalunya. Així, 120 interns en semillibertat estan duent a terme la fabricació de palets i caixes de fusta destinats al sector agrícola.
Llegiu-ne més

Enllaços

Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012
Departament de Justícia

No hay comentarios: