lunes, 18 de julio de 2016

# 79 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Coneixement

# 79
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Departament d'Empresa i Coneixement
Dijous, 14 de juliol de 2016Imprimeix | Butlletins anteriors

  • El vehicle elèctric
  • Setmana de l'Energia 2016
  • Estalvia energia a l'oficina
  • Contractació d'energia elèctrica
  • Pacte Nacional per a la Transició Energètica
  • Cercador de Certificats d'Eficiència Energètica d'Edificis
  • Butlletins Gencat

::Notícies ICAEN

Més de 80 entitats publiques i privades ja formen part de l'Estratègia Catalana de Renovació Energètica d'Edificis, ECREE
Els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i d’Empresa i Coneixement han signat un protocol per continuar desenvolupant i consolidar l’Estratègia Catalana de Renovació Energètica d’Edificis (ECREE) de manera conjunta amb les entitats i institucions representants del sector de l’edificació que s’hi han anat adherint des de l’any 2013, quan es va arribar a un primer acord de col·laboració. L'acte es va realitzar en el marc de la reunió del Fòrum d’Entitats que donen suport a l’ECREE, on s’han presentat els tres projectes tractor seleccionats.
L'Institut Català d'Energia amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell organitza un taller de cuina eficient per a persones en situació de vulnerabilitat econòmica
Taller pràctic de cuina eficient on es monitoritzarà i s’analitzarà a temps real els diferents consums de la cuina com poden ser el microones, el forn o la vitroceràmica. Tot seguit, es passarà a una explicació didàctica i es posaran alguns exemples pràctics mentre es cuina. El taller s'emmarca dins les activitats de la Setmana de l'Energia i tindrà lloc al Centre Cívic l'Estació del Vendrell el proper 19 de juliol.
El Govern impulsa una plataforma d'inversió per finançar projectes d'estalvi i eficiència energètica
L’objectiu és promoure inversions públiques i privades mitjançant empreses de serveis energètics (ESE), i incentivar l’orientació de productes financers cap a l’economia sostenible. L’Institut Català d’Energia aportarà 8,3 milions d’euros a la plataforma, que pretén aixecar 340 milions d’euros procedents del Pla Juncker i del sector privat.
El Govern aprova el Pla d'acció per al desplegament d'infraestructura dels vehicles elèctrics a Catalunya 2016-2019
L'estratègia pretén incentivar la instal·lació de 21.000 nous punts de recàrrega vinculats, 360 noves estacions de recàrrega semiràpida en xarxes urbanes i centres d'oci, i 81 punts de recàrrega ràpida d'accés públic i directe des de la xarxa viària. Ja han començat les reunions dels grups de treball que formen la Taula per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics, l'òrgan que s'encarregarà del compliment del Pla i que reuneix 70 agents públics i privats relacionats amb la mobilitat elèctrica.
Nissan aplaudeix el nou pla PIRVEC per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per a vehicles elèctrics
Nissan aplaudeix el nou Pla PIRVEC 2016-2019 aprovat per la Generalitat de Catalunya per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics que té per objectiu superar les barreres actuals que impedeixen una major implantació del vehicle elèctric a Catalunya. Amb aquest Pla, Catalunya lidera el canvi cap a una mobilitat sostenible i es situa al capdavant del territori nacional en aquest àmbit. 
Es publica l'actualització del full mensual i l’evolució dels principals indicadors d’energia a Catalunya corresponents al mes d'abril
S'hi inclouen les darreres dades disponibles, en l'àmbit de Catalunya, dels següents indicadors energètics: cobertura de la demanda d'energia elèctrica en barres de central (EBC), producció bruta d'energia elèctrica en règim ordinari, vendes a xarxa de les centrals elèctriques de règim especial per tecnologies i formes d'energia, demanda global de gas natural (DGGN) i consum de carburants d'automoció.
FGC i Cooltra Motos signen un acord per promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona
L'acord pretén promoure la mobilitat sostenible a través del servei de motos elèctriques compartides de Cooltra com a transport complementari de FGC. La companyia de motors oferirà descomptes pel seu servei de motosharing a tots els usuaris de FGC amb abonament.
S'actualitza el llistat d'empreses certificades amb la ISO 50.001
Nova llista actualitzada de les empreses que han obtingut la certificació ISO 50001 de sistema de gestió energètica.
Es publica l'estudi comparatiu de preus de l'energia a Europa per al 2n. semestre 2015
L'estudi compara preus de l'energia a Europa per a l’energia elèctrica, el gas natural i els productes petrolífers líquids. Les dades referents a l’energia elèctrica i el gas natural provenen d’EUROSTAT i les dades corresponents als productes petrolífers líquids provenen de la publicació setmanal de la Comissió Europea Oil Bulletin.
Especial vehicle elèctric al Programa Quèquicom de TV3
El programa de TV3 Quèquicom ha dedicat un capítol al vehicle elèctric com a realitat per a tots els usuaris de la carretera.
S'actualitzen els fulls de preus de l'energia
Estudi comparatiu dels preus de l’energia a Europa per a l’energia elèctrica, el gas natural i els productes petrolífers líquids. Les dades referents a l’energia elèctrica i el gas natural provenen d’EUROSTAT i les dades corresponents als productes petrolífers líquids provenen de la publicació setmanal de la Comissió Europea Oil Bulletin.
Nou vídeo al canal de Youtube: t'expliquem el Pla PIRVEC en 1 minut
Audiovisual per entendre què és el Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019.
Ràdio Capital entrevista la directora de l'Institut Català d'Energia en motiu de la Setmana de l'Energia
La directora de l'ICAEN, Assumpta Farran, ha participat en el programa Supermatí de Ràdio Capital de l'Empordà on ha reivindicat que cal sensibilitzar la població sobre el model energètic, que descriu com “un dels reptes més grans” del planeta.
Catalunya celebra del 13 al 17 de juny la Setmana de l'Energia sota el lema 'Quan parlem d'estalviar energia i diners, tu tens la paraula
Les entitats organitzadores de la Setmana de l'Energia donen suport a la celebració d'activitats arreu del territori durant els mesos de maig, juny i Juliol dirigides als ciutadans, als infants i als professionals, per incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els nostres hàbits en el consum d’energia. Enguany, hi ha previstes més de 350 activitats en 150 municipis de tot Catalunya, que sumen una població de 4,5 milions d’habitants.
Programa LiderEU d’assessorament en projectes europeus
L'ICAEN ofereix el servei LiderEU amb l'objectiu d'incrementar la competitivitat de les propostes relacionades amb el sector energètic, que siguin liderades per empreses o institucions catalanes i que es presentin en convocatòries per aconseguir fons europeus. T'expliquem què és i com sol·licitar el servei.
Amunt

::Ajuts

S'obre una nova convocatòria d'ajuts per a l'execució de projectes de prevenció de residus, ecodisseny i de valorització interna de residus industrials
L’Agència de Residus de Catalunya convoca aquests ajuts per fomentar la realització de projectes de prevenció de residus i de valorització interna de residus d’origen industrial i projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental aplicats en el camp de l’ecodisseny, la prevenció dels residus i la valorització interna dels residus industrials.
Amunt

::Certificació energètica

Ja està disponible la versió 2.3 en català de la eina de certificació d'eficiència energètica CE3X
Disponible la versió en català d'una del CE3X, una de les eines per obtenir la certificació d'eficiència energètica d'edificis.
Nou mapa de certificats d'eficiència energètica amb edificis i habitatges amb qualificació d'emissions A
Es publica un nou mapa que mostra els habitatges i edificis que han rebut una qualificació d'emissions A en el seu certificat d'eficiència energètica.
Amunt

::Publicacions

Instal·lació d'infraestructura de recàrrega del vehicle elèctric
Nou número de la col·lecció Quadern Pràctic adreçat als professionals instal·ladors interessats a instal·lar una infraestructura de recàrrega vinculada per a un vehicle elèctric en un aparcament, tant a la superfície com al subsòl. 
El Pla PIRVEC en dos minuts
Infografia que mostra de manera gràfica què és i en què consisteix el Pla d'acció per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 aprovat pel Govern. 
Tríptic informatiu del Pla PIRVEC
Tríptic informatiu del Pla d'acció per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 aprovat pel Govern: què és, com funciona i quins són els grups de treball que formen la Taula d'entitats i empreses implicades.
Tríptic divulgatiu sobre el vehicle elèctric
Fullet explicatiu sobre el vehicle elèctric: com és, com funciona, quins avantatges presenta respecte els vehicles convencionals i com es recarrega.
L'ICAEN a les xarxes socials i al web
Infografia amb les dades de l’evolució dels comptes a les xarxes socials i al web corporatiu de l’Institut Català d’Energia durant el període comprès entre l’1 de gener de 2013 i el 31 de desembre de 2015.
La biomassa forestal i agrícola
Amunt

::Agenda

Setmana de l'Energia
Agenda d'activitats de la Setmana de l'Energia que es celebren durant els mesos de maig, juny i juliol als municipis d'arreu de Catalunya.
Taller de cuina eficient
Dimarts 19.07.2016  -  Dimarts 19.07.2016  - De 10h a 14h
Centre Cívic l'Estació -  El Vendrell

No hay comentarios: