viernes, 22 de julio de 2016

Butlletí d'Etiquetatge Ecològic i Gestió Ambiental Departament de Territori i Sostenibilitat ISSN 2339-5796 DL: B.11357-2013 Juliol 2016 #11

Butlletí
d'Etiquetatge Ecològic i Gestió Ambiental
Departament de Territori i Sostenibilitat
ISSN 2339-5796 DL: B.11357-2013
Juliol 2016 #11
Distintiu de garantia de qualitat ambiental als allotjaments turístics. El reconeixement a un model turístic sostenible
La Direcció General de Qualitat Ambiental ha editat un nou quadríptic del Distintiu de garantia de qualitat ambiental adreçat als allotjaments turístics, amb l’objectiu de promocionar aquesta certificació ambiental als allotjaments turístics de Catalunya.
Aquest nou material divulgatiu dóna informació sobre què és el Distintiu de garantia de qualitat ambiental, quins beneficis aporta disposar-ne, quins criteris ha de complir un allotjament turístic per tal de tenir-lo i altra informació relacionada. Aquest document té un format clar, entenedor i atractiu per als allotjaments i per als seus clients.
Llegiu més

Etiquetatge ecològic

B-Travel
El passat mes d’abril va tenir lloc a la Fira de Barcelona el B-TRAVEL 2016 (anteriorment Saló Internacional de Turisme de Catalunya). En aquest es van dur a terme tasques de promoció dels allotjaments turístics que disposen de la etiqueta ecològica de la Unió europea, el Distintiu de garantia de qualitat ambiental o el registre EMAS, totes tres eines gestionades per la Direcció General de Qualitat Ambiental.
Llegiu més
shadow bottom
Bicifeina, primera flota de bicicletes a obtenir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental
La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha obtingut el Distintiu de garantia de qualitat ambiental de flotes de vehicles per a la seva flota de bicicletes del projecte Bicifeina. La sol·licitud presentada per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha estat la primera a obtenir-ne aquest Distintiu per a la categoria de flotes de vehicles subcategoria 10 – Bicicletes, tricicles i quadricicles amb o sense pedaleig assistit.
Llegiu més
Gran Teatre del Liceu
El Gran Teatre del Liceu ha obtingut el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a la categoria d’Equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals. Es tracta del primer teatre de Catalunya a obtenir el Distintiu en aquesta categoria. El Gran Teatre del Liceu porta anys apostant per la millora mediambiental de la seva activitat, i amb l’obtenció d’aquesta nova certificació segueix demostrant el seu compromís envers la sostenibilitat.
Llegiu més
shadow bottom
Jornada amb Ciment català sobre Distintiu de flotes i la formació en conducció eficient
Ciment català va organitzar una jornada en què es van explicar els impactes que té el transport tant de persones com de mercaderies i quins són els criteris que cal complir per poder obtenir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental de flotes de vehicles, que reconeix les empreses que disminueixen l’impacte de la seva mobilitat amb vehicles de baixes emissions i una bona gestió ambiental.
Llegiu més
Jornada a municipis de les 4 diputacions per promocionar la mobilitat sostenible
Hi ha municipis a Catalunya que promocionen la mobilitat sostenible i porten a terme certes actuacions per bonificar, premiar o afavorir aquells ciutadans o empreses que apostin per una mobilitat amb menor impacte ambiental. Aquestes jornades tenien per objectiu fer saber als municipis de Catalunya què poden fer per impulsar i estendre la mobilitat sostenible  i quines eines tenen a la seva disposició.
Des de Qualitat Ambiental, els vam explicar el Distintiu de garantia de qualitat ambiental de flotes de vehicles i la Guia de compra verda de vehicles, per tal que ambientalitzin les seves flotes, tinguin en compte els criteris ambientals en les seves concessions i els difonguin al sector privat. 
Llegiu més

Sistemes de gestió ambiental

Jornada final de tancament del projecte LIFE+ BOHEALTH
El 24 de maig va tenir lloc al Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona la jornada final de difusió del projecte BOHEALTH; s’hi van tractar temes d’innovació per a la millora ambiental del sector sanitari.
La Direcció General de Qualitat Ambiental ha format part del Comitè Assessor de desenvolupament del projecte.
Llegiu més
shadow bottom
Noves publicacions de la Comissió Europea
Durant el primer semestre del 2016, la Comissió Europea ha elaborat diverses publicacions relacionades amb el Reglament EMAS:
  • Les claus de l’EMAS a la "High Level Conference" de Frankfurt, el paper del sistema de gestió ambiental EMAS en el context de l’economia circular.
  • Un document de referència sobre les millors pràctiques de gestió ambiental, els indicadors sectorials de comportaments ambientals i els paràmetres comparatius d’excel•lència per al sector turístic, en el marc del Reglament.
  • Una guia amb un llistat d’allotjaments turístics del registre EMAS a Europa per al 2016.
Llegiu més

Ecodisseny

Catàleg ecodisseny Catalunya
Enguany s’ha publicat el Catàleg d’ecodisseny de Catalunya. El Catàleg és un recull de 70 casos d’èxit de productes i serveis sostenibles que es dissenyen, produeixen i/o ofereixen a Catalunya i mostren el compromís del teixit empresarial vers l’economia circular.
Llegiu més
shadow bottom
Presentació del Pla d’Acció 2015 de l’Estratègia catalana d’ecodisseny
El 16 de març es va celebrar una reunió de la Comissió Interdepartamental d’Ecodisseny: òrgan multidepartamental que s’encarrega de l’impuls i el seguiment de l’Estratègia catalana d’ecodisseny per a una economia circular i ecoinnovadora.
S’hi van presentar els resultats del Pla d’Acció 2015: s’han assolit el 88% de les 57 actuacions proposades, que es concreta en la realització de 328 accions.
Llegiu més
Catalunya participa en una missió comercial per conèixer la situació de l’economia circular a Holanda
Del 13 al 14 d’abril, una vintena de representants de l’Administració, empreses i organitzacions empresarials catalanes ha participat en unes jornades del Netherlands Circular Hotspot on s’han difós les línies d’acció i les actuacions per promoure l’economia circular a Holanda.
Llegiu més
Convocatòria del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2017
S’ha publicat la convocatòria del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2017. Es tracta de la segona edició d’aquest Premi que reconeix els productes i serveis dissenyats per tenir un menor impacte ambiental al llarg del seu cicle de vida.
Llegiu més
shadow bottom

Compra verda

Efectes de l’aplicació directa de la Directiva de contractació en la compra pública verda
A partir del dia 18 d’abril és d’aplicació directa la Directiva 2014/23/UE, de 26 de febrer de 2014, sobre contractació pública, perquè n’ha finalitzat el termini de transposició. La Directiva de 2014 consolida les possibilitats d’incloure criteris ambientals, reforça el paper de les etiquetes ecològiques com a justificants de compliment d’especificacions tècniques i introdueix la consideració del cicle de vida dels béns i serveis.
Llegiu més
shadow bottom
Finalitza el Projecte GPP2020 (2013-2016)
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha participat en el projecte europeu Intelligent Energy, GPP2020 de contractació pública per a una economia baixa en carboni, amb l'objectiu de difondre arreu d’Europa una contractació pública de baixes emissions de carboni.
Llegiu més
8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles
La Conferència, organitzada per ICLEI (Governs Locals per la Sostenibilitat), la Diputació Foral de Biscaia i l’Ajuntament de Bilbao, es va celebrar el mes d'abril a Bilbao per tal de fomentar l’intercanvi d’experiències sobre desenvolupament urbà sostenible. La Direcció General de Qualitat Ambiental hi va fer la presentació “Economia circular i compra pública verda” en la taula rodona sobre “Mercat innovador”.
Llegiu més
shadow bottom
Estadístiques
Durant el primer semestre de 2016 han estat moltes les empreses que han obtingut, per primera vegada, una de les dues etiquetes ecològiques o s’han inscrit en el registre EMAS.

Nous atorgaments del Distintiu de garantia de qualitat ambiental
A banda dels nous atorgaments que es detallen a continuació, 9 empreses han renovat el seu Distintiu de garantia de qualitat ambiental.
Nous atorgaments del Distintiu en aquest semestre:
-Port Aventura entertainment SAU (categoria Establiments hotelers)
-Amtevo medio ambiente S.L. (categoria Productes de material compostable)
-Oliveras, S.L. (categoria Flotes de vehicles)
-Mohn, S.L. (categoria Flotes de vehicles)
-Rosanbus, S.L. (categoria Flotes de vehicles)
-Bicifeina, Secretaria de Medi ambient i Sostenibilitat (categoria Flotes de vehicles)
-Complex esportiu municipal de Sentmenat (IGE BCN, S.L.) (categoria Centres esportius)
-UTE Julia Travel, S.A. Marfina, S.L. (categoria Flotes de vehicles)
-Fundació del Gran Teatre del Liceu (categoría de Espais escènics i musicals)
Llegiu més
Nous atorgaments. Etiqueta ecològica de la Unió Europea
Les empreses que es detallen a continuació han obtingut la etiqueta ecològica de la Unió Europea, per a les categories que s’indiquen:
-Cromology, S.L. (categoria pintures i vernissos d’interior)
-Dicepa Higiene, S.L. (categoria paper tissú)
-Akzo Nobel Decorative Coatings, S.L. (categoria pintures i vernissos d’interior)
-Industrias Català, S.A. (categoria detergents rentavaixelles a mà i categoria de productes de neteja d’ús general i productes de neteja de cuines i banys)
-Gomà Camps, S.A.U. (categoria de paper tissú)
-Productos Ralpe, S.L. (categoria pintures i vernissos d’interior)
-Proquimia, S.A. (categoria detergents per a rentavaixelles i categoria de productes de neteja d’ús general i productes de neteja de cuines i banys)
Llegiu més
Noves inscripcions EMAS
A banda de les noves inscripcions que es detallen a continuació, 32 organitzacions han renovat el seu registre EMAS.
-Montferri Hermanos S.L. (2 centres)
-Citelum Ibérica, S.A. (2 centres)
-Esteva i Arjau, S.L. (1 centre)
-Delta Aqua Redes, S.L.U. (1 centre)
-Concessió estacions aeroport L9, S.A. (1 centre)
-Centro intermodal de logística, S.A. (1 centre)
Llegiu més
Alta Baixa Contacte
ISSN: | Dipòsit legal: 
logo_generalitat

No hay comentarios: