miércoles, 13 de julio de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Juliol 2016 #136

InfoJustícia
Departament de Justícia
Juliol 2016 #136

Els interns de les presons catalanes es comunicaran amb la família per videoconferència
Les persones privades de llibertat es podran comunicar amb la seva família a través de videoconferència a partir de l’any que ve. Aquesta opció està especialment pensada per als interns que tenen la família a l’estranger o a la resta de l’Estat, però també hi podran recórrer els reclusos que no reben cap visita a la presó.
El projecte, pioner a l’Estat, preveu que els centres penitenciaris i educatius disposin de 35 equips de videoconferència l’any 2017.
Podeu trobar més informació a les notícies publicades a El Punt Avui i El Periódico, i al reportatge delTelenotícies.
Llegiu més
shadow bottom
Granollers tindrà dos nous jutjats de primera instància l'any vinent
El Departament de Justícia ho té tot preparat per dotar dos nous jutjats a Granollers, que es podran fer realitat quan el Govern espanyol deixi d’estar en funcions.
Aquests dos jutjats, que funcionen com a reforç des de setembre de 2015, formen part dels nou nous jutjats que està previst que es creïn a Catalunya. Ho va anunciar el conseller de Justícia en el marc de la inauguració de la nova seu del Col·legi d’Advocats de Granollers.
Llegiu més
Els forenses catalans s’adapten al Protocol d’Istanbul
Els forenses catalans tornen a ser l'avantguarda, especialment a l'Estat espanyol. L'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya acaba d'editar el Protocol d'actuació medicoforense en casos d'al·legació de tortura o maltractament de persones privades de llibertat o sota custòdia policial, amb l’objectiu d’adaptar els seus informes al Protocol d’Istanbul.
Aquest document l’hauran de fer servir tots els forenses quan una persona els exposi que ha estat maltractada, quan el mateix metge ho sospiti o quan ho sol·liciti l'autoritat judicial o la fiscalia.
Llegiu més
El Govern prepara la reforma del Codi civil per crear la figura de l’hereu digital
El conseller de Justícia ha anunciat que el Govern enviarà al Parlament la reforma del Codi civil amb l’objectiu de crear la figura de l’hereu digital, que facilitarà la gestió de les xarxes socials després de la mort dels seus titulars. També es preveu la creació d’un registre administratiu de voluntats digitals per a aquelles persones que no considerin necessari fer testament davant notari.
Podeu sentir l’anunci que va fer d’aquesta figura el conseller de Justícia a RAC1 i les seves declaracions i les de Miquel Peguera, professor de la UOC, al Telenotícies migdia.
Llegiu més
Dones empresonades a Catalunya
El director del Centre Penitenciari Brians 1, juntament amb vuit professionals més, han fet una recerca sobre la incidència del trastorn límit de la personalitat (TLP) entre les dones encarcerades. Van analitzar les 305 recluses que hi havia en aquest centre el 30 de juny de 2014, de les quals un 34,3 % van donar positiu en TLP, mentre que a la població en general és del 2%. A l'informe, s'assegura que «és la primera dada sobre la incidència de TLP a una presó de l'Estat espanyol», de forma científica.
Segons els experts, les persones que pateixen un TLP poden experimentar canvis d'humor, ansietat, desconfiança en les relacions interpersonals, conductes impulsives, abús de substàncies i problemes per funcionar amb normalitat en la seva vida quotidiana, i en cas de les recluses, tenen més dificultat per adaptar-se al context penitenciari.
L'equip d'investigadors proposa dur a terme programes de tractament específics per a aquestes internes que millorin la clínica psiquiàtrica associada i la seva funcionalitat durant el seu ingrés a la presó i també un cop en llibertat.
Llegiu més
Jornada El Repte Institucional dels Grups d’Interès
El proper 15 de juliol tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada la jornada El Repte Institucional dels Grups d’Interès. La jornada pretén donar a conèixer el marc legal dels grups d’interès, fer difusió del Registre d’aquests grups així com també de les diferents línies d’actuació de l’Administració de la Generalitat en aquest àmbit.
Per assistir-hi, cal fer la inscripció en línia fins al 13 de juliol.
Llegiu més

Enllaços

Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012
Departament de Justícia

No hay comentarios: