martes, 2 de mayo de 2017

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa Abril 2017 #104

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Abril 2017 #104
Potenciem l’ecosistema, enfortim el finançament i fomentem l’emprenedoria
Encetem el segon trimestre de l’any amb les piles carregades i amb tres esdeveniments que centren la nostra atenció els propers dies, a través dels quals, impulsem l’economia social i cooperativa des de diversos àmbits.
Amb la inauguració de Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona, el proper dia 3 de maig tanquem la ronda de presentacions de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius al territori. Un pla de treball ambiciós en el que, l’Ateneu Cooperatiu adquireix compromís tant pel que fa a la creació d’ocupació, com la creació de cooperatives, dotant així d’un espai i servei específic de foment de l’economia social i cooperativa a la ciutat de Barcelona.
Seguim donant suport a la Jornada Financoop, properament es celebra la quarta edició i es consolida com espai d’intercanvi i visibilització de les finances cooperatives, amb una interessant proposta que ens permetrà conèixer experiències internacionals de finançament cooperatiu a través dels seus protagonistes.
I els dies 31 de maig i 1 de juny, posarem el focus en l’emprenedoria, amb un estand de l’economia social al Saló BIZ Barcelona que, comptarà amb la participació dels ateneus cooperatius i de les entitats de l’economia social i cooperativa de Catalunya, per oferir a les persones interessades un assessorament integral a través d’un itinerari per l’economia social. Parlarem també de transformació digital i treball autònom, de la mà del Genís Roca i donarem a conèixer el desenvolupament i les especificitats de l’empresa social a Catalunya.
Així, des del Govern es reconeix l’economia social i cooperativa com a part de l’estructura socioeconòmica del país, i es referma la voluntat de continuar experimentant noves formes d’entendre l’empresa i l’economia.

Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu-ne més

:: Entrevista

 
Entrevista a Joana Gómez Rosillo
En aquesta IV jornada Financoop d’enguany es presentarà un estudi sobre experiències internacionals d’accés al finançament per part de l’economia social.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

 
daPonte Media, SCCL
Cooperativa de treball associat que ofereix a músics i organitzacions la posada en marxa i la gestió de la seva identitat digital.
Llegiu-ne més
shadow bottom

:: Notícies

 
Fundació TecnoCampus i Fundació Caixa d'Enginyers col·laboren per fomentar l'economia social
El conveni signat per aquestes entitats contempla la participació en activitats de formació pràctica i d'investigació científica en l’àmbit de l’economia social. També inclou altres activitats relacionades amb la generació, gestió i transferència del coneixement d’aquesta matèria.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Modificació de la llei de cooperatives
Al DOGC 7340 de 30 de març es publica la Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, on entre altres temes, a l’article 229 es modifica la Llei 12/2015 de Cooperatives (articles 132 i 150.3).
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Cooperatives d’alumnes
El Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa van organitzar una trobada d’emprenedoria cooperativa amb 10 escoles de la comarca. Els alumnes havien de realitzar un treball real: la creació, gestió i tancament d'una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira i la sol·licitud, si calia, d'un microcrèdit.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Cooperació Catalana 407
Dolors Bassa, consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies afirma, en l’entrevista a la publicació de la Fundació Roca Galès, que l’Economia Social és una alternativa real d’organització i funcionament de l’economia.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Projecte de decret regulador de les Empreses Socials a Catalunya
Per tal de definir jurídicament el concepte d’Empresa Social s’ha sotmès a consulta pública el text previ a la tramitació del projecte. Qualsevol ciutadà pot examinar el text i donar-hi l'opinió fins el 3 de maig.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Projecte Singular RepliCat
En el marc del programa aracoop, el 27 d’abril va tenir lloc la presentació del projecte RepliCat, promogut per iesMed. L’objectiu és contribuir a la generació d’ocupació directa en el marc de l’economia social i cooperativa, per mitjà de la transferència de coneixements que permetrà l’acceleració de la implantació d’innovacions socials.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
La viabilitat de l’Economia Social i Cooperativa
L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran va impartir el taller “El model de negoci cooperatiu també és viable: t’expliquem com fer-ho possible”. Amb el propòsit de presentar aquest model com la fórmula més adequada per dur a terme una activitat econòmica de base col·lectiva.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L'empresa social som nosaltres
En aquest article de Joan Segarra al diari social.cat, parla dels diferents i importants moviments entorn de l'articulació dels models vinculats a l'Empresa Social, una opció d'empresa que aprofundeix en la qualitat del treball, disminueix les desigualtats i genera ocupació de qualitat.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

:: Agenda

 
Bizbarcelona 2017
Els dies 31 de maig i 1 juny ens podràs trobar a l’estand de l’Economia Social i fer el teu itinerari participant dels assessoraments, experiències, networking, ponències i una gran varietat d’activitats de la mà dels ateneus cooperatius, l’aracoop i les entitats de l’economia social i cooperativa de Catalunya.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Premis aracoop
Continua oberta la convocatòria dels Premis als millors treballs de Fi de Grau i Fi de Màster sobre el tercer sector, l’economia social o el cooperativisme, adreçats a tot l'àmbit universitari de Catalunya. Es podran presentar fins el 20 de setembre.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Financoop 2017
La IV Jornada Internacional de Finances Cooperatives Financoop serà un punt de trobada per impulsar i promoure l’accés al finançament i al capital a les empreses d’economia social i cooperativa. Tindrà lloc el 5 de maig a l’auditori del Parc Tecnològic de Barcelona.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Premis Fundació Roca Galès 2017
La Fundació Roca Galès convoca l’edició d’aquests premis per reconèixer públicament la tasca social important que desenvolupen les entitats i empreses de l’economia social i solidària a Catalunya. El lliurament tindrà lloc el 19 de maig.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Acte de presentació de Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona
L’acte, es celebrarà el proper dia 3 de maig al recinte Can Batlló amb la presència de la consellera de Treball, Afers Social i Famílies, Dolors Bassa. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Social"

Altres notícies del sector

Alta Baixa Contacte
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: