martes, 2 de mayo de 2017

Butlletí Jovecat Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Direcció General de Joventut Abril 2017 #208

Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Abril 2017 #208
4rt Congrés Català de la Joventut
El 13 i 14 de maig participa al 4rt Congrés Català de la Joventut per posar en comú reflexions i propostes que contribueixin a millorar la realitat juvenil. Es recolliran a la Carta Catalana de la Joventut, una eina d'incidència per reinvindicar i fer visibles les propostes, inquietuds i necessitats dels i les joves. Ja t'hi pots inscriure! Si no pots venir segueix tota l'actualitat del congrés amb l'etiqueta #CongrésJoventut a les xarxes socials!
Llegiu-ne més

Actualitat

 
La convocatòria de les beques Carnet Jove Connecta't 2017 ja és oberta!
Ja pots consultar les 11 modalitats de beques que el Carnet Jove t'ofereix per inserir-te professionalment. Apunta-t'hi, la convocatòria és oberta fins al 3 de maig!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Convocatòria dels XIII Premis d’Educació en el Lleure amb novetats
La Fundació Carulla, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, ha convocat els XIII Premis d’Educació en el Lleure, que enguany venen amb novetats. El termini de presentació de propostes acaba el 16 de juny.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Oasis, III Colònies d'estiu per a adolescents LGTB
Si tens entre 13 i 17 anys i ets gai, lesbiana, bisexual o trans, ara tens l’oportunitat de viure una experiència pionera, única, on et sentiràs entre iguals. Participa a les colònies Oasis de l'11 al 16 de juliol a l’Alberg Els Caus (Bages). Les inscripcions romandran obertes fins al 31 de maig.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Setmana Europea de la Joventut 2017
De l’1 al 7 de maig celebrem la 8a edició de la Setmana Europea de la Joventut que enguany posa el focus d’atenció en la solidaritat i el compromís social dels joves a Europa. Participa-hi!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Recicla cultura
Un cop passat Sant Jordi, una festa molt nostra, plena de simbolisme, de regalar o compartir cultura i d’expressió dels nostres sentiments cap a la persona estimada, et proposem una forma diferent de viure la cultura i compartir-la, sentint-te més protagonista contribuint a la integració de les persones nouvingudes a casa nostra.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Ajuts a joves agricultors per a la creació i millora d’empreses agràries
Si tens entre 18 i 40 anys i t’estableixes en una explotació agrària per primera vegada com a titular, pots trobar recolzament a través d’una sèrie d’ajuts del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (ARP) de la Generalitat de Catalunya.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
"El misteri de la sala 25", nou casal d'estiu de la Sala d'Art Jove i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Una pintura del Museu Nacional d'Art de Catalunya ha desaparegut! Es busca l’ajuda d’un grup de nois i noies de 8 a 14 anys per descobrir on està el quadre, recuperar-lo i tornar-lo al seu lloc. Aquest és l'eix central del casal d'estiu que organitzen conjuntament la Sala d'Art Jove i el MNAC del 3 al 14 de juliol. El període d'inscripcions ja és obert.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Run4Fun EPF, una nova app per conèixer els efectes de les drogues
Aquest joc educatiu platform runner, ideat per estudiants universitaris del Màster de Multimèdia de la Salle (Universitat Ramon Llull), té com a finalitat conscienciar els i les joves sobre els riscos associats a l’ús i abús de substàncies psicoactives. Jugues?
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Protegeix els boscos
El Bergwaldprojekt - Projecte de Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que, periòdicament, organitza estades de voluntariat als boscos per a majors de 18 anys, amb l’objectiu de realitzar tasques de preservació i manteniment dels paisatges tradicionals de muntanya als Pirineus catalans.
Llegiu-ne més
shadow bottom
El programa d'emprenedoria jove Atípics amplia el termini de convocatòria
Tens una idea i vols fer-la realitat? Resideixes a Catalunya? Atípics selecciona 20 joves d'entre 18 i 29 anys que tinguin el temps i la energia per posar en marxa la seva idea. Presenta la teva candidatura fins al 14 de maig.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Segueix en directe el lliurament del Premi de cinema jove europeu!
Durant el mes d'abril, joves catalans d'entre 12 i 14 anys, amants del cinema, han pogut participar en el procés de selecció per formar part del jurat al Premi de cinema jove europeu de l’Acadèmia del Cinema Europeu, juntament amb joves d'altres ciutats i països europeus. El proper 7 de maig podran veure les projeccions i votar. La votació i entrega de premis es podran seguir en directe per streaming. No t'ho perdis!
 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Pixar us regala RenderMan i un curs en línia gratuït
Crea els teus projectes gràfics o d’animació de la manera més professional amb RenderMan, l’eina utilitzada per una de les patums del cinema d’animació, Pixar. I, si no en tens prou, aprèn encara més amb el curs en línia gratuït "Pixar in a box" amb què aprendràs les tècniques d’animació i els secrets de Pixar.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Dia mundial de l’activitat física (DMAF)
El passat 6 d'abril va ser el dia mundial de l'activitat física (DMAF). Amb el lema “Gent Activa, Gent Feliç” es vol combatre el sedentarisme, segon factor de risc de mort als països occidentals. Camina, mou-te en companyia, practica ioga, tai-txi, seu menys i mou-te més, balla, juga i riu, activa't per les bones causes...
Llegiu-ne més
shadow bottom
Encara tens temps d'apuntar-te a l'Estiu és teu!
Si no et vas poder apuntar al programa de colònies de l'Estiu és teu de la Xanascat dins del termini de preinscripcions o et vas quedar sense plaça després del sorteig, encara et pots apuntar. Consulta les places disponibles i realitza la inscripció o inscripcions que desitgis.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom

Recursos que t'interessen

 
Dia Europeu de la Informació Juvenil (EYID)
El 17 d'abril es va celebrar el Dia Europeu d'Informació Juvenil. Enguany, la European Youth Information and Counselling Agency (ERYICA) va realitzar una campanya en els mitjans socials relacionada amb el paper de la informació juvenil i la fiabilitat de la informació en l'era post-veritat. Sabeu que teniu ben a prop Oficines Joves i Punts d’Informació Juvenil a Catalunya amb professionals que us poden facilitar informació de qualitat per créixer com a persones amb més autonomia?
Llegiu-ne més
shadow bottom
Oberta la convocatòria d'ajuts per al pagament del lloguer de l'habitatge
Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, que s'atorguen en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social. El període de presentació de sol·licituds finalitza el 16 de juny de 2017.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Activitats formatives de l'Oficina Jove de Treball
L'Oficina Jove de Treball organitza sessions formatives gratuïtes d'orientació laboral i autoempresa durant el maig i el juny: La nòmina i com entendre els seus conceptes, La importància de les competències clau en la recerca de feina, Formes jurídiques, eines de finançament i subvencions per a joves emprenedors. Consulta les dates i apunta-t'hi!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Ajuts al Pràcticum Odisseu de pràctiques universitàries en empreses del món rural
Si estudies a la universitat i vols realitzar pràctiques en territoris rurals, vols adquirir experiència en l’àmbit empresarial o vols augmentar les teves possibilitats d’inserció laboral, fins l'1 de juny, pots presentar la teva candidatura per realitzar pràctiques remunerades en empreses ubicades en territori rural. La durada de les pràctiques serà d’un mínim de 300 hores a realitzar en un curs acadèmic.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Ja ens seguiu a Instagram?
Des de la Direcció General de Joventut volem estar més a prop que mai de vosaltres, els i les joves de Catalunya, i per això hem afegit un nou canal de comunicació amb vosaltres, l'Instagram. Si encara no sou followers nostres, us convidem a seguir-nos!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Lletres al Jove.cat
La diada de Sant Jordi acaba de passar i no en tens prou amb un dia a l'any dedicat als llibres? Si t'agrada llegir, a la secció Lletres del Jove.cat trobaràs informació per estar al dia. Si t'agrada escriure, t'expliquem on pots portar les teves obres i com pots difondre-les.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Coneix els Punts d'Assessorament Energètic (PAE)
Saps quins són els teus drets energètics? A Barcelona, si tens dificultats econòmiques i laborals per fer front a les factures d’electricitat, aigua i gas, o bé no pots mantenir una temperatura adequada a casa teva a l’hivern i l’estiu, adreça’t al Punt d’Assessorament Energètic (PAE).
Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

TOT EL TERRITORI: Concurs a Facebook o Instagram "#Friends4Europe"
Comparteix una foto amb els teus #Friends4Europe i guanya un Interrail per a dues persones.
Fins al 9 de maig.
Llegiu-ne més
BARCELONA: Taller d'activisme juvenil, pau i drets humans
El taller pretén aportar recursos útils perquè els joves s’impliquin en campanyes de pau i drets humans.
Del 3 al 5 de maig.
Llegiu-ne més
LES BORGES BLANQUES: 10è Premi Joves Investigadors/es de les Garrigues
El concurs té l'objectiu de fomentar la investigació entre els joves sobre temes relacionats amb la comarca.
Fins al 14 de juliol.
Llegiu-ne més
SALOU: Programa d’activitats juvenils “Carretera i manta”
Formació d'educació en el lleure, outdoor, idiomes, esquiades, formació, noves tecnologies, party-cipa.
Fins al 30 de novembre.
Llegiu-ne més
PALAFRUGELL: Flors i violes
Palafrugell dona la benvinguda al bon temps amb una festa dedicada a la primavera, amb la creació d’un circuit de patis, tant públics com privats, que són escenaris de creacions i decoracions artístiques, concerts i degustacions gastronòmiques a base de flors i herbes.
Fins l'1 de maig.
Llegiu-ne més
SANTA BÀRBARA: XXVI Jornades Culturals de Santa Bàrbara
El programa, un any més, és molt divers, amb els actes tradicionals de tots els anys combinats amb actes més singulars i exclusius, on les entitats municipals hi tenen molt a veure i, com en totes les edicions anteriors, la participació, el treball i la il·lusió faran embellir les Jornades Culturals.
Fins al 21 de maig.
Llegiu-ne més
Alta Baixa Contacte
ISSN: 2014-2447
Butlletí Jovecat

No hay comentarios: